Direct naar de content

Weekberichten van 1 tot en met 7 oktober 2018

Starthandeling bouwproject Landbouwbuurt
Maandag 1 oktober, 16.45 uur
Bouwterrein aan de Dordtsestraatweg / Veldstraat

Wethouder Bas Kurvers (o.a. Wonen) trapt de start van de bouw van 31 huurwoningen af. Havensteder ontwikkelt het nieuwbouwproject 'Landbouwbuurt'. De woningen zijn aangesloten op het warmtenet en  zeer duurzaam. De douchewarmtewisselaar in de woningen hergebruikt ongeveer 60% van de warmte uit het douchewater. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 41316567)

Congres Heavy Vechicle Transport Technology
Dinsdag 2 oktober, 9.00 uur
De Doelen

Aanstaande dinsdag spreekt wethouder Judith Bokhove (o.a. mobiliteit) op het congres Heavy Vechicle Transport Technology (HVTT). Dit congres draait om het vrachtvoertuig op de weg. Dit jaar richt het congres zich meer dan andere jaren op de context waarin het voertuig rijdt, in plaats van de technische aspecten zelf. Wetenschappers, fabrikanten, vervoerders, verladers en overheden worden bij elkaar gebracht om te discussiëren over de nieuwe ontwikkelingen. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 220 496 57)

Bijeenkomst Logistiek010 ‘Tijd voor een volgende stap!’
Woensdag 3 oktober, 13.30 uur
HAL4, Watertorenweg 200, Rotterdam

Op woensdag 3 oktober spreekt wethouder Judith Bokhove (o.a. mobiliteit) op de bijeenkomst van Logistiek010. Via Logistiek 010 werken overheid en bedrijfsleven samen voor gezondere lucht in de Rotterdamse binnenstad. Samen maken ze zich sterk voor duurzame oplossingen die de luchtkwaliteit in de Rotterdamse binnenstad verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen (CO2) verminderen. Dit aan de hand van vier pijlers: schone techniek, slimme logistiek, goed geregeld, goed gedrag. Sinds 2015 organiseren De Verkeersonderneming, EVO, TLN en Gemeente Rotterdam gezamenlijk twee keer per jaar de bijeenkomst Logistiek 010. Deze keer met het onderwerp ‘Tijd voor een volgende stap!’ Het doel van deze bijeenkomsten is om kennis uit te wisselen en gezamenlijk toe te werken naar efficiëntere en schonere logistiek in Rotterdam. De bijeenkomsten worden bezocht door transporteurs, logistiek dienstverleners, verladers, winkeliers en overheden uit de regio. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 220 496 57)

Symbolische start van de bouw van 12 energie 0 woningen
Woensdag 3 oktober, 16.00 uur
Bouwplaats aan de Wilgentuinen, Rozenburg

De derde en laatste fase van het bouwproject Wilgentuinen bestaat uit 12 twee-onder-een-kappers. Het zijn allemaal energie 0 woningen met warmtepompen en zonnepanelen. Wethouder Kurvers (o.a. Wonen) metselt een steen als symbolische handeling om de bouw te starten. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 41316567)

Felicitatie 25-jarig jubileum Bonnie Doets bij Scapino Ballet
Woensdagavond 3 oktober, 20.15 uur
Nieuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1

Woensdag 3 oktober feliciteert wethouder Kasmi (o.a. Cultuur) danseres Bonnie Doets van het Scapino Ballet Rotterdam met haar 25-jarig jubileum. Bonnie Doets viert met deze uitverkochte voorstelling dat zij al 25 jaar in dienst staat van één gezelschap. Dit tekent zowel het talent van Bonnie als de kracht van het Scapino Ballet. Een danscarrière betekent topsport bedrijven, de gemiddelde leeftijd waarop dansers stoppen met dansen is 33 jaar. Dat een danser terug kan kijken op een succesvolle carrière van 25 jaar is uitzonderlijk. Wethouder Kasmi zal na afloop Bonnie en het gezelschap toespreken. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, woordvoerder Cultuur, tel. 06 – 53786101)

Innovation Expo 2018
Donderdag 4 oktober, 14.30 uur
Onderzeebootloods, RDM Campus Heijplaat

Donderdag start de Innovation Expo 2018, waar exposanten de nieuwste trends en innovaties laten zien die bijdragen aan het veilig, leefbaar en bereikbaar houden van Nederland. Ze laten oplossingen zien voor uitdagingen op het gebied van circulaire economie, energie, water, mobiliteit, gebouwde omgeving, gezondheid en voedsel en benodigde sleuteltechnologieën (bijv. nanotechnologie). Burgemeester Aboutaleb spreekt tijdens keynote sessie 2: Innovatie in de praktijk, evenals staatssecretaris Stientje van Veldhoven, ondernemer Yousef en president-directeur Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam NV. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Hackathon Rotterdam Onbeperkt
Donderdag 4 oktober, 14.45 uur
Topsportcentrum Rotterdam

In de Week van de Toegankelijkheid is wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) aanwezig bij de Hackathon van Rotterdam Onbeperkt. In ontwerpsessies gaan ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, belangengroepen en de gemeente Rotterdam aan de slag om Rotterdam nog toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Niet alleen om de fysieke toegankelijkheid te verbeteren maar ook sociale en informatie toegankelijkheid. Met Rotterdam Onbeperkt streeft de gemeente naar inclusief beleid in het kader van het VN verdrag voor mensen met een beperking. Vanuit de portefeuille zorg is de wethouder nauw betrokken bij Rotterdam Onbeperkt. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 28362889)

Ondertekening actieplan studentenhuisvesting
Donderdag 4 oktober, 15.30 uur
Campus Woudestein, Erasmus Universiteit, Rotterdam

Tijdens het congres Studentenhuisvesting ondertekent Wethouder Kurvers (o.a. Wonen) het landelijk actieplan studentenhuisvesting. Het plan moet zorgen voor betere inzicht in de vraag naar studentenwoningen en waar de knelpunten zitten. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 41316567)

175-jarig bestaan KNB
Vrijdag 5 oktober, 10.30 uur
Van Nelle Fabriek

Vrijdagochtend begeleidt burgemeester Aboutaleb Koning Willem-Alexander tijdens zijn bezoek aan het jubileumcongres “Notaris, met recht het mooiste beroep” van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan. De KNB behartigt de belangen van de (kandidaat-)notarissen in Nederland. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53284813)

Verkiezing Leraar van het Jaar
Vrijdag 5 oktober, 16.00 uur
KINO, Gouvernestraat 129-133, Rotterdam

Rotterdam viert het onderwijs van 1 tot en met 5 oktober tijdens het Onderwijs Festival Rotterdam. Een week vol activiteiten voor en door iedereen die zich betrokken voelt bij het Rotterdamse onderwijs. Op vrijdag 5 oktober vanaf 16.00 uur maakt wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) samen met vorige winnaars Else-Marike Visser en Nikki Kruijer bekend wie zich een jaar lang Rotterdamse leraar van het jaar mag noemen in de categorie: pedagogisch medewerker, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, MBO en lerarenteam. SKVR verzorgt muziek en dans. (Meer informatie: Monique de Jongh, woordvoerder Onderwijs, tel. 06 – 82517742 of https://onderwijs010.nl/onderwijsfestival)

Nacht van het Onderwijs
Vrijdag 5 oktober, 19.30 uur
KINO, Gouvernestraat 129-133, Rotterdam

Wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) opent op vrijdagavond 5 oktober de Nacht van het Onderwijs. Deze Nacht wordt een spetterende afsluiting van het Rotterdams Onderwijs Festival van 1 t/m 5 oktober. De avond en vroege nacht in bioscoop Kino in hartje Rotterdam wordt gevuld met een inhoudelijk, vermakelijk en afwisselend programma voor en door het onderwijs: workshops, inspirerende sprekers, muziekprogramma’s, debat, theatershows en verschillende spellen. Er zijn enkele theatershows, zoals Heftige Hersens gebaseerd op het boek van wetenschapsjournalist Mark Mieras en striptekenaar Jan Bart Dieperink en uitgevoerd door Jeugdtheater Hofplein. En de theatershow Omdenken van Berthold Gunster. Verder houden sprekers hun inspirerende betogen over allerlei onderwerpen. (Meer informatie: Monique de Jongh, woordvoerder Onderwijs, tel. 06 – 82517742 of www.onderwijs010.nl)

Prijsuitreiking Food challenge Marktmatch
Vrijdag 5 oktober, 17.30 uur
Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2 3081 AE Rotterdam

Op vrijdagmiddag reikt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) een prijs uit aan het winnende team van de Markt Match Food challenge. Gedurende twee dagen hebben circa 200 studenten van verschillende opleidingsniveaus gewerkt aan uitdagende vraagstukken uit de foodsector. Zij deden dit in opdracht van het Rotterdam Food Cluster, in samenwerking met verschillende foodbedrijven uit de regio Rotterdam. De challenge maakt onderdeel uit van het bredere ‘Food for the future’ programma. In 2016 zijn de gemeente, het onderwijs en bedrijfsleven met Food for the Future een samenwerking aangegaan voor de toekomst van het onderwijs in de foodsector van regio Rotterdam. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, 06 – 53 78 61 01)


Noot voor de redactie: