Direct naar de content

Weekberichten van 1 tot en met 7 februari

Deadline Cultuurborrel
Maandag 1 februari, 17.00 uur
Arminius

De Rotterdamse kunst- en cultuurinstellingen moeten uiterlijk 1 februari hun nieuwe aanvragen inleveren. Debatcentrum Arminius organiseert daarom de Deadline Cultuurborrel. Even stoom afblazen, meedoen met de De Derde Dinsdag Cultuurplan Quiz, kijken naar theatergezelschap Wunderbaum en in gesprek met RRKC-voorzitter Jacob van Groot en cultuurwethouder Pex Langenberg. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657)

CLIQ
Dinsdag 2 februari, 18.30 uur
Raaf, Maassilo, Maashaven Zuidzijde 2

ClIQ is een nieuw Rotterdams netwerk dat jonge, ambitieuze directeuren en managers van culturele organisaties, creatieve industrie en bedrijven aan elkaar verbindt vanuit het idee dat samenwerking leidt tot nieuwe innovatieve partnerships die meerwaarde leveren aan de stad. Op dinsdag 2 februari is wethouder Pex Langenberg (cultuur) spreekt bij de lancering van CLiQ, een van de CityLab010-projecten. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657)

Ondernemersontbijt
Woensdag 3 februari, 8.15 uur
Albeda College, Spinozaweg 400

Wethouder Maarten Struijvenberg (economie) spreekt woensdag 3 februari tijdens het Ondernemersontbijt over de aanpak van jeugdwerkloosheid. Sinds 2002 ontmoeten Rotterdamse ondernemers elkaar meermaals per jaar tijdens deze ontbijtbijeenkomsten die in het teken staan van ondernemen. BUrgemeester Aboutaleb is gastheer. Wethouder Visser is ook aanwezig. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53786101)

HAVENschool
Woensdag 3 februari, 15.00 uur
Maritiem Museum

De basisscholen DUO 2002 en de Toermalijn richten samen de HAVENschool op waarmee ze leerlingen willen voorbereiden op een baan in de haven. Woensdag 3 februari vindt de eerste HAVENconferentie plaats waar projectmanager Nick Zuiddam het concept nader toelicht. Ook wethouder Maarten Struijvenberg (economie) spreekt. De HAVENschool is een van de projecten waaraan subsidie is toegekend in het kader van CityLab010. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53786101)

Weekly Meetup
Donderdag 4 februari, 17.00 uur
Venture Cafe, Groothandelsgebouw (vierde etage)

Wethouder Maarten Struijvenberg bezoekt donderdagmiddag 4 februari de Weekly Meetup in het Venture Cafe in het Groothandelsgebouw. Katja Berkhout, Executive Director Venture Cafe, zal meer over het initiatief vertellen. Tijdens het ‘Office Hour’ pitchen diverse ondernemers hun project.(Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53786101)

Start bouw project Hefkwartier
vrijdag 5 februari, 14.30 uur
Hefkwartier (voorheen Oranjeboombrouwerij)

Op vrijdagmiddag 5 februari slaat wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) de eerste paal voor het Hefkwartier. Op de Kop van Zuid aan de rivier op de plek waar voorheen de Oranjeboombrouwerij stond komen circa 255 woningen, onderverdeeld in circa 120 appartementen en 135 eengezinswoningen. Het Hefkwartier is de eerste ontwikkeling van Port Feijenoord, zoals de grootschalige vernieuwing van de wijk Feijenoord en de tweede fase van de Kop van Zuid is gedoopt. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10064779 of e.cornelisse@rotterdam.nl)

Opening Museum Rotterdam
vrijdag 5 februari, 17.00 uur
Timmerhuis, Rodezand 26

Burgemeester Aboutaleb verricht op vrijdag 5 februari de officiële opening van Museum Rotterdam op de begane grond van het Timmerhuis. In dit museum over de stad en bewoners kunnen bezoekers het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam ontdekken. De collectiestukken en de Rotterdammers zelf vertellen het verhaal van de stad op deze bijzondere locatie: een hypermodern ontwerp van Rem Koolhaas gebouwd tegen het Stadstimmerhuis, een wederopbouwmonument. Om de opening te vieren, hebben alle bezoekers een weekend lang (6 en 7 februari) gratis toegang. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53284813)

Chinees Nieuwjaar
zaterdag 6 februari, 12.45 uur
Kruisplein

Zaterdag 6 februari spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de openingsceremonie van het Chinees Nieuwjaar op het Kruisplein. Het Chinees Nieuwjaar begint in februari en elk jaar wordt de kracht van een dier aan het nieuwe jaar gekoppeld: 2016 is het jaar van de Aap. Op 6 februari wordt het feest op en rondom de West-Kruiskade gevierd en iedereen is uitgenodigd om kennis te maken met de verschillende aspecten van de Chinese cultuur. Het festival wordt geopend met een Leeuwendans. Tijdens de openingsceremonie wordt ook de eerste Chinese vertaling van een Rotterdam Route gepresenteerd, de wandelroute die burgemeester Aboutaleb ingesproken heeft. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53284813)

Diploma-uitreiking IMC Weekendschool
Zondag 7 februari, 13.15 uur
Rotterdams Vakcollege de Hef, Slaghekstraat 221

Zondag 7 februari reikt wethouder De Jonge (onderwijs) de diploma’s uit aan de eerste leerlingen uit Rotterdam Zuid die de weekendschool succesvol hebben afgerond. De jongeren hebben op de weekendschool kennisgemaakt met vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. (Meer informatie: Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51074786 of t.agema@rotterdam.nl)

En verder..

… sluit wethouder Hugo de Jonge donderdag 4 februari om 18.00 uur op Melanchthon Wilgenplaslaan, Wilgenplaslaan 194 het congres OCW over jongeren af. (Meer informatie: Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51074786 of t.agema@rotterdam.nl)


Noot voor de redactie: