Direct naar de content

Weekberichten van 1 tot en met 7 december 2014

Aanvulling op de eerder verzonden weekberichten

Stadsdebat over de Toekomst van Rotterdam
Maandag 1 december, 17.00 uur
Hal 4.1, Watertorenweg 200

Woonstad Rotterdam organiseert het stadsdebat “De toekomst van Rotterdam als woonstad”. Key note spreker is Charles Landry, bedenker van het concept “The Creative City” en wereldwijd adviseur van stadsbesturen. Met zijn creativiteitstheorie neemt hij de deelnemers mee in vraagstukken zoals "Hoe haal je het beste uit je stad?" en “Hoe blijft een stad veerkrachtig?”. De deelnemers voeren verder debatten en krijgen presentaties over de toekomst van Rotterdam als aantrekkelijke woonstad. Wethouder Ronald Schneider sluit het debat af.
(Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –10064779)

Heropening Oude Luxor
Dinsdag 2 december, 19.00 uur
Oude Luxortheater, Kruiskade

Dinsdagavond wordt het verbouwde en gerenoveerde Oude Luxor theater aan de Kruiskade heropend door wethouder Adriaan Visser. Spreekstalmeester is Marc van Kaam, directeur van het Luxor Theater Rotterdam. Een bekende Nederlandse cabaretiere komt de officiële openingshandeling flink ontregelen. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 06-13155120)

Opening Retourette
Woensdag 3 december 2014, 14.30 uur
Nieuwe Binnenweg 284

Wethouder Joost Eerdmans opent de Retourette aan de Nieuwe Binnenweg. Bij Retourette kunnen bewoners en winkeliers in Middelland materialen inleveren die goed opnieuw gebruikt kunnen worden (zoals glas, blik, kunststof, flessen en flacons, kleding, frituurvet, batterijen en klein elektra). Daarnaast wordt bedrijfsafval op afspraak opgehaald. Dit initiatief levert naast meer resultaat op gebied van afvalscheiding en hergebruik ook een bijdrage aan een beter woon- en leefklimaat in de buurt en meer winkelplezier op de Nieuwe Binnenweg. De gemeente onderzoekt nieuwe manieren van afvalscheiding en hergebruik. De Retourette bv is een particulier initiatief wat hier aan bijdraagt. De gemeente en Retourette BV zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de periode van twee jaar. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

1e paal project Voornsehof
Woensdag 3 december, 16.00 uur
Speeltuin de Waal, Oudenhoornstraat 17

Wethouder Ronald Schneider slaat de eerste paal van het project Voornsehof. Het project omvat 54 eengezinswoningen in Charlois Noord. De woningen van € 175.000 zijn binnen anderhalve maand allemaal verkocht. Een groot deel van de kopers komt uit de omgeving. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –10064779)

Startsein bouw Boston en Seattle torens
Vrijdag 5 december, 13.30 uur
Theater Lantaarn Venster

Wethouder Ronald Schneider geeft het startsein voor de bouw van de torens Boston en Seattle. Deze 23 verdiepingen tellende torens worden gerealiseerd aan de noordzijde van de Wilhelminapier tussen het Luxor Theater en woontoren New Orleans. Het gebouw biedt 220 koop- en huurappartementen en 1.500 m² voor winkels en horeca op de begane grond. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –10064779)

En verder

Is wethouder Hugo de Jonge maandag 1 december om 19.35 uur aanwezig bij het Ondernemersnajaarsdiner HOGIAF in het WTC. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten