Direct naar de content

Weekberichten van 30 oktober t/m 7 november 2021

Vertrek Eurostar-klimaattrein
zaterdag 30 oktober, 8.20 uur
Rotterdam Centraal

Zaterdag vertrekt de Eurostar-klimaattrein vanuit Amsterdam via Rotterdam, Brussel en London naar de klimaattop in Glasgow. Durzaamheidswethouder Arno Bonte zwaait de trein uit op Rotterdam Centraal, samen met o.a. de Britse ambassadeur in Nederland, Joanna Roper, leden van de Raad van Bestuur ProRail, vertegenwoordigers van Youth for Sustainable Travel en Werner Schouten (schrijver van de Duurzame troonrede). Na vertrek van de Eurostar is er rond 09.30 uur ruimte voor interviews. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse,  bestuursvoorlichter wethouder Bonte, e-mail ie.adriaanse@rotterdam.nl of tel. 06 – 391 161 35)

Overhandiging kinderrechtenpakket
maandag 1 november, 09.00-09.30 uur
Basisschool de Kleine Prins, locatie Dalton – Lage Land, Van Bassenstraat 19-21

Wethouder Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal overhandigt op basisschool De Kleine Prins het eerste Kind010 kinderrechtenpakket aan de school. Het pakket is speciaal samengesteld om in de Week tegen de Kindermishandeling aandacht te vragen voor kinderrechten. Scholen krijgen deze week al het kinderrechtenpakket, zodat ze ermee aan de slag kunnen tijdens de week tegen kindermishandeling van 15 november tot en met 21 november 2021. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

Kick-off wervingscampagne Wijk aan Zet
Maandag 1 november, 09.30-10.30 uur
De Buurtstudio, Lampreistraat 158

Op 1 november start de stedelijke campagne voor de nieuwe Rotterdamse wijkdemocratie: de Wijk aan Zet. De campagne informeert Rotterdammers over de Wijk aan Zet en enthousiasmeert hen om zich verkiesbaar te stellen als kandidaat-wijkraadslid. Op 16 maart 2022 kiezen Rotterdammers tegelijk met de gemeenteraad 39 nieuwe wijkraden. In Hoogvliet geven de wethouders Roos Vermeij (o.a. wijken) en Arjan van Gils (o.a. organisatie) de officiële kick-off van de campagne in De Buurtstudio in de Lampreibuurt. De campagne wordt voortgezet in winkelcentrum Hoogvliet, waar de wethouders op een ludieke manier bewoners zullen wijzen op de wijkraadsverkiezingen. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31 of Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter wethouder Van Gils, tel. 06 – 383 192 44)

Regioconferentie kinderarmoede
Maandag 1 november, 16.00-18.00 uur
Bibliotheektheater Rotterdam, Hoogstraat 110

Maandag opent wethouder Michiel Grauss (o.a. armoedebestrijding) de regionale conferentie over kinderarmoede. Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam en de Rotterdamse Kinderombudsman Stans Goudsmit wordt het rapport Wie, wat, waar? Onder de loep genomen. Daarbij komen de gemeentelijke regelingen voor kinderen in armoede ook aan de orde. Deelnemers uit verschillende regiogemeenten zijn uitgenodigd best practices te delen en met een open blik te kijken naar de eigen regelingen. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, 06 – 531 487 55)

Week van de Pleegzorg
dinsdag 2 november, 19.45-20.00 uur
Stadhuisplein, ter hoogte van Stadhuis

Wethouder Bokhove van mobiliteit, jeugd en taal is aanwezig bij de aftrap van de week van de Pleegzorg. Jaarlijks hebben zo’n 23.000 kinderen een pleeggezin nodig. Tijdens de Week van de Pleegzorg worden extra pleegouders geworven. De aftrap in Rotterdam gebeurt met een groen laserkanon. Daarna worden in heel Nederland beeldbepalende gebouwen groen verlicht. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

Werken in de wijk Oud-Charlois/Wielewaal
Woensdag 3 november 9.30 – 12.30 uur
Wielewaalhuis, Eelkmanstraat 36a

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken) werkt 1 dag per week in een Rotterdamse wijk. Tijdens het werk spreekt ze met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties over het reilen en zeilen in de buurt. Ook volgt ze de voorbereidingen op de nieuwe Rotterdamse wijkdemocratie: de Wijk aan Zet, die vanaf maart 2022 ingaat. Deze week werkt Roos Vermeij in Oud-Charlois/Wielewaal. Ze spreekt onder andere met oude en nieuwe bewoners van Wielewaal en brengt een bezoek aan de wijkhub-in-wording op de Clemensstraat in Oud-Charlois. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)

Congres Leven Lang Ontwikkelen – voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt
Woensdag 3 november, 13.30-14.30 uur
De Doelen, Jurriaanse Zaal

Op 3 november organiseert het Platform Kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie een congres in De Doelen. Wethouder Richard Moti (o.a. werk en inkomen) is een van de sprekers. Doel van de bijeenkomst is om werknemers en werkgevers uit stad en regio te informeren over de financiële en scholingsmogelijkheden voor ontwikkelingsbehoeften van zowel personeel als organisatie. Professor Jan Rotmans, Hoogleraar Transitiekunde en Duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, vertelt het verhaal over leren en ontwikkelen van Verstegen Spices & Sauces. Daarnaast zijn er verschillende inspiratiesessies en een Leermarkt. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)

Feestelijke opening Comfortwoning Rotterdam Delfshaven
Donderdag 4 november, 13.30 uur
Huis van de Wijk Pier 80, Rösener Manzstraat 80

Donderdag opent wethouder Richard Moti (o.a. werk en inkomen) officieel de deuren van de nieuwe Comfortwoning in Delfshaven. Wmo radar heeft – in samenwerking met wooncorporatie Havensteder en de gemeente Rotterdam – een nieuwe modelwoning ingericht, speciaal voor alle bewoners van Delfshaven. In de Comfortwoning Delfshaven ontdekken bezoekers diverse E-health producten. Die maken het mogelijk om langer, zelfstandig, veilig en met plezier thuis te blijven wonen. Alle producten zijn ingedeeld in de categorieën: veiligheid, hygiëne, gemak en welzijn. In samenwerking met de Thuisleefbieb krijgen bezoekers de mogelijkheid om producten te lenen om thuis uit te proberen. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)

Opening Depot Museum Boijmans van Beuningen
Vrijdag 5 november, 13.30 uur
Museumpark 24

Vrijdag opent Koning Willem-Alexander het nieuwe collectiegebouw van museum Boijmans van Beuningen in het Museumpark, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Daarna krijgt hij een rondleiding langs de houtwerkplaats, het schilderijendepot, een restauratieatelier, studiezalen en een particuliere collectie. Ook spreekt hij met medewerkers van Depot Boijmans Van Beuningen en de architecten van het gebouw. Burgemeester Aboutaleb zal de Koning begeleiden. De wethouders Said Kasmi (o.a. cultuur) en Bas Kurvers (o.a. bouwen en wonen) zijn ook aanwezig.  (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

En verder…

is wethouder Bas Kurvers (o.a. energietransitie gebouwde omgeving) aanwezig bij de Energieconferentie Rozenburg Aardgasvrij op dinsdag 2 november van 19.00 tot 21.00 uur. Locatie is het Stadskantoor Rozenburg aan de Jan van Gooyenstraat 1. (Meer informatie: bestuursvoorlichter Miriam Fianen, 06 – 531 487 55)