Direct naar de content

Weekberichten van 1 t/m 7 juni


Opening Lief & Leedlab
Maandag 1 juni 2015, 18.00 uur
STROOP, Mathenesserweg 21b

Wethouder Hugo de Jonge (Zorg) opent de eerste bijeenkomst van het Lief & Leedlab van Opzoomer Mee. Het Lief & Leedlab neemt de verdere ontwikkeling van de Lief & Leedcampagne van Opzoomer Mee onder de loep. Wat kunnen buren voor elkaar betekenen op het gebied van onderlinge zorg en de bestrijding van eenzaamheid? Hoe kunnen ze zelf nog meer initiatieven rond Lief & Leed in hun straat of buurt ontwikkelen en wat hebben ze daarvoor nodig? Deze en andere vragen komen aan de orde in het Lief & Leedlab dat openstaat voor bewoners, onderzoekers, politici/bestuurders, beleidsmakers en functionarissen uit de wereld van Zorg en Welzijn. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786).

Masterclass Quick Port Scan
Woensdag 3 juni, 12.30 uur
World Port Center

Havenwethouder Pex Langenberg neemt woensdag 3 juni deel aan de Masterclass Quick Port Scan. De Havenvereniging Rotterdam organiseert deze bijeenkomst die inzicht verschaft in de werkwijze en ontwikkelingen van de haven en industrie. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Opening Groenstrook Schoon
Woensdag 3 juni 2015, 14.30 uur
Groenstrook langs de Stadshouderslaan

Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) opent woensdag in het kader van ‘De Groenstrook Schoon, Heel Gewoon’ het losloopgebied voor honden langs de Achterplas. In dit losloopgebied mogen honden loslopen maar geldt een opruimplicht: hondenpoep moet meteen opgeruimd worden. De groenstrook langs het water is één van de mooiste stukjes natuur in de buurt. De werkgroep Groenstrook Schoon, Heel Gewoon wil er samen voor zorgen dat dit stuk natuur voor iedereen toegankelijk én schoon, heel en veilig is! Dus zowel voor honden en hun baasjes als ook voor zonaanbidders, spelende kinderen, wandelaars en overige gebruikers van deze groenstrook. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Roestige Elevatoren krijgt nieuw leven
Woensdag 3 juni, 16.00 uur
Elevatoren, Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2

De roestige Elevatoren van de Maassilo wordt opgeknapt. Stichting “Renovatie cultureel industrieel erfgoed elevatoren Maashaven' nodigt belangstellenden uit om woensdag 3 juni een kijkje op de bouwplaats te nemen. Werkzoekenden met een bijstandsuitkering kunnen hier werkervaring opdoen. Johan Paaimans (voorzitter van de stichting) en Marco Pastors (directeur NPRZ) lichten het project toe. Maarten Struijvenberg (wethouder werkgelegenheid en economie) is ook aanwezig. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Viering 200 jaar Centrale Commissie voor de Rijnvaart
Donderdag 4 juni, 9.30 uur
Coolsingel 40, Stadhuis

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart viert haar tweehonderdste verjaardag met een symposium in Rotterdam. Thema is de binnenvaart van de toekomst. Sprekers zijn onder andere de Zwitserse professor Bernd Scholl en havenwethouder Pex Langenberg. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Start bouw 2e fase Hollands Goed Nesselande
Donderdag 4 juni 2015, 15.30 uur
Bouwplaats hoek Laan van AvantGarde/Laan van Dada

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) verzorgt het startmoment van de bouw van de 2e fase van het project Hollands Goed Nesselande. De tweede fase van dit project bestaat uit 46 middeldure en dure koopwoningen (appartementen, bungelows, rijtjeswoningen). Op een paar woningen na is alles al verkocht. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Openingsconcert gerestaureerde stadhuisorgel
Donderdag 4 juni, 19.00 uur
Burgerzaal stadhuis

Het orgel uit de Burgerzaal van het stadhuis is gerestaureerd en wordt donderdag 4 juni feestelijk in gebruik genomen. Het concertorgel is speciaal ontworpen voor deze zaal om ontvangsten, diners en de zogenaamde 'eerste klasse' huwelijken muzikaal op te luisteren. De pijpen zijn vervaardigd uit een legering van 63% tin en 37% Spaans lood. Alle houten pijpen zijn gemaakt van cipressenhout, de windladen van eikenhout. Het orgel telt momenteel 25 stemmen. Vaste bespeler van het orgel is Geert Bierling. Hij verzorgt donderdag het openingsconcert, in samenwerking met trompettist Richard Wierenga (RPhO) en stadsbeiaardier Richard de Waardt op accordeon. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 53284813)

VVE's met energie
Zaterdag 6 juni, 13.00 uur
IC-DUBO-centrum, Heijplaat

Wethouder Langenberg (Duurzaamheid) opent zaterdag 6 juni de energiebeurs 'VVE's met energie' van het Rotterdams Milieucentrum. Er vinden diverse pitches en workshops plaats. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

En verder

Is wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) op woensdagmiddag 3 juni aanwezig op de Provada, hét jaarlijkse ontmoetingspunt voor de vastgoedbranche. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)


Noot voor de redactie: