Direct naar de content

Weekberichten in de periode 8 t/m 15 februari 2014

Ontvangst Richard Krajieck en Esther Vergeer
Zaterdag 8 februari 2014, 14.00 uur
Stadhuis

Op zaterdag 8 februari ontvangt wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) Richard Krajieck en Esther Vergeer op het “center court” voor het stadhuis ter gelegenheid van het 41e ABN AMRO Tennis Tournament. Richard Krajieck is toernooidirecteur van het ABN AMRO Tennis Tournament, Esther Vergeer is toernooidirecteur van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Vervolgens is er een demonstratie rolstoeltennis. Van 12.00 uur tot 16.00 uur kan er deelgenomen worden aan diverse clinics. (Meer informatie bij Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel 06 13155120)

Internationaal jongerenparlement
Maandag 10 februari, 9.30 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Maandag 10 februari gaat het Erasmian Europian Youth Parliament van start. Een week lang presenteren jongeren van 16 tot 18 jaar oud hun oplossingen voor stedelijke kwesties aan lokale en nationale politici en professionals. De jongeren komen uit België, Duitsland, Tsjechië, Roemenië, Zwitserland, Italië, Spanje en Nederland. De Nederlandse delegatie wordt vertegenwoordigd door leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium uit Rotterdan. Wethouder Korrie Louwes ontvangt het internationaal jongerenparlement maandag 10 februari om 9.30 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis. (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22661917)

Dag over niet aangeboren hersenletsel
Dinsdag 11 februari, 10.00 uur
Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110

Op dinsdag 11 februari vindt in de Centrale Bibliotheek de slotmanifestatie plaats van de innovatieprojecten ‘Brug van zorg naar Welzijn’ en ‘MEE op Weg’. Beide projecten richten zich op mensen met niet aangeboren hersenletsel. Er wordt stilgestaan bij innovaties die het leven voor deze mensen draaglijker maken variërend van applicaties op de ipad die helpen met opnieuw leren lezen en schrijven tot domotica-toepassingen. Wethouder Korrie Louwes opent de bijeenkomst om 10.00 uur. Wethouder Marco Florijn sluit af. (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22661917)

Afsluiting van het project Doklaanbuurt
Dinsdag 11 februari 2014, 16.30 uur
Doklaan

Wethouder Hamit Karakus (o.a. wonen) is aanwezig bij de feestelijke afsluiting van het project Doklaanbuurt. Woonstad Rotterdam heeft in drie jaar tijd ongeveer 350 woningen opgeknapt. Alleen in een aantal gevallen zijn bewoners tijdelijk verhuisd. Voor het overgrote gedeelte is alles in bewoonde staat uitgevoerd. Op ludieke wijze neemt de wijk afscheid van de container die drie jaar lang aan de Doklaan heeft gestaan. (Meer informatie bij Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 10064779)

Start bouw multifunctionele sportaccommodatie Motorstraat
Woensdag 12 februari 2014, 13.30 uur
Jan Ligthartstraat

Woensdag 12 februari start de gemeente met de bouw van een multifunctionele sportaccommodatie aan de Jan Ligthartstraat. Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) brengt een bezoek aan de bouwplaats om 13.30 uur. De bouw van de sportaccommodatie maakt deel uit van de ontwikkeling van het Motorstraatgebied. (Meer informatie bij Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 13155120)

Tentoonstelling Joodse kinderen
Woensdag 12 februari, 14.00 uur
Stadsarchief, Hofdijk 651

Onderwijswethouder Hugo de Jonge opent woensdag 12 februari een kleine tentoonstelling met foto’s van Joodse kinderen uit Rotterdam die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vermoord. Hun namen staan op het Joods Kindermonument bij Loods 24. De wethouder zal vertellen over één van de kinderen aan wie de tentoonstelling gewijd is. Ook Andries van der Wal, bestuurslid van de Stichting Joods Kindermonument, spreekt. (Meer informatie bij Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 51074786)

Toegankelijkheidsrichtlijnen sportaccommodaties
Woensdag 12 februari 2014, 14.30 uur
Ahoy

Om 14.30 uur neemt wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) het eerste exemplaar van de vernieuwde '' Richtlijnen Toegankelijkheid Indoor Sportaccommodaties'' in ontvangst met Esther Vergeer, toernooidirecteur van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament in Ahoy. De Richtlijnen omschrijven de toegankelijkheidseisen van sportgebouwen en maken deze concreet en toepasbaar voor ontwerpers en bouwers van deze accommodaties. Eén op de tien Nederlanders heeft een lichamelijke beperking en juist voor hen moeten letterlijk drempels worden verlaagd om te kunnen sporten. De Richtlijnen zijn, mede op initiatief van de Gemeente Rotterdam, ten opzichte van de vorige druk (het Handboek Basis kwaliteitseisen integrale toegankelijkheid sportaccommodaties uit 2001) volledig herzien en aangepast aan de huidige regelgeving en inzichten. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Onbeperkt Sportief via toegankelijk@onbeperktsportief.nl .

Opening Marktplaats Plant One
Woensdag 12 februari 2014, 15.00 uur
Plant One BV, Merseyweg 10, Botlek

Wethouder Alexandra van Huffelen opent op 12 februari de Marktplaats Energie Efficiëncy, onderdeel van het nieuwe Expertisecentrum Energie Efficiëncy. Het expertisecentrum is een initiatief dat de SER doelstelling om jaarlijks 1,5 % energie te besparen om duurzame ontwikkelingen en concurrentiekracht in Nederlands te versterken, uitwerkt. De Marktplaats heeft als doel het vergroten van de bekendheid en implementatie van nieuwe technologieën voor energie efficiëncy. Maar ook ruimte bieden aan open innovatie en kennisdeling en het creëren van een community met vraag en aanbod tussen industrie en toeleverende bedrijven. (Meer informatie bij Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22049657)

Opening nieuw pand De Piloot
Woensdag 12 februari, 15.00 uur
De Piloot, Nieuwe Ommoordseweg 30

De Piloot, een school voor speciaal onderwijs in Rotterdam Ommoord, heeft een splinternieuw onderkomen. Onderwijswethouder Hugo de Jonge opent het nieuwe gebouw op woensdag 12 februari om 15.00 uur. Het pand is op maat gesneden voor de gebruikers. (Meer informatie bij Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 51074786)

Zilveren Kliko Gala
Woensdag 12 februari 2014, 19.00 uur
Eetcafé de Library, Mathenesserplein 32

Veel bewoners in het Nieuwe Westen en Middelland werken al samen met de gemeente aan een schone wijk. De gemeente en de wooncorporaties Woonbron en Woonstad hebben een wedstrijd georganiseerd , waarbij ze de slimste ideeën en beste acties zoeken om de buurt schoon te krijgen. Deze ideeën worden gepresenteerd tijdens het Zilveren Kliko Gala op 12 februari. Een deskundige jury, bestaande uit wethouder Alexandra van Huffelen, Jon Meijer (directeur Stadsbeheer), Jenny Vermeeren (directeur Woonstad) en Dries Mosch (raadslid Leefbaar Rotterdam), beoordelen de presentaties. De winnaar wint 1000 euro voor de straat of buurt. (Meer informatie bij Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22049657)

Presentatie deelnemers Oranje Trophy
Zaterdag 15 februari 2014, 12.45 uur
Hotel New York

Op 15 februari komen de deelnemers van de Oranje Trophy, de karavaan van oranjesupporters voor het WK voetbal in Brazilië, aan in Rotterdam. De teams worden gepresenteerd bij Hotel New York door een bekende DJ. Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) is aanwezig om de deelnemers succes te wensen. Na de presentatie worden de voertuigen ingescheept voor vervoer naar New York. De karavaan vol oranjesupporters zal op 27 maart 2014 vertrekken vanuit New York en vervolgens richting Copacobana rijden. Ongeveer tachtig dagen later komen de fans aan op de Oranjecamping, vlak voor de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in Brazilië. Tijdens het avontuur rijden de twintig teams over een parcours van 25.000 km langs 14 landen. Vanaf New York zetten ze koers richting het westen van de Verenigde Staten. Na het bezoek aan Los Angeles gaan de voertuigen via Mexico naar het zuiden. (Meer informatie bij Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 13155120)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten