Direct naar de content

Weekberichten in de periode 31 maart t/m 6 april 2014

Festival Appril
Dinsdag 1 april, 17.30 uur
Coolblue, Weena 664, 8e verdieping

Wethouder Korrie Louwes opent dinsdag 1 april het festival Appril in het hoofdkantoor van Coolblue, een bedrijf dat achter 303 webshops zit. Het festival richt zich op mensen uit de app industrie en anderen die kennis willen opdoen over apps en mobiel internet. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)


De kracht van diversiteit
Woensdag 2 april, 10.00 uur
Erasmus Universiteit, Burgemeester Oudlaan 50

Cedo i, de studievereniging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, bestaat 35 jaar en viert dit op woensdag 2 april met het congres 'Leve de verschillen – de kracht van diversiteit?' over de positieve kanten van diversiteit voor de samenleving. Een van de sprekers is wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie). (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)


E-health en zorginnovatie
Donderdag 3 april, 8.00 uur
De Machinist, Willem Buytewechstraat 45

Wethouder Korrie Louwes opent donderdag 3 april om 8.00 uur het zorgontbijt van Zorgportaal Rijnmond in De machinist. Joris Janssen van Sense Observation Systems presenteert een ‘Vitaal app’ waarmee burgers en chronische patiënten doelen kunnen stellen omtrent slapen en bewegen. Dit helpt hen om hun levensstijl te verbeteren. Jolande van Teeffelen van diëtistenpraktijk HRC Vertelt over het programma Coach Yourself. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)


Journée Schadee
Donderdag 3 april, 13.45 uur
Restaurant Engels, Stationsplein 45 (Zaal Kriterion)

Havenwethouder Jeannette Baljeu spreekt donderdag 3 april op Journée Schadee, een congres georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Zee- en Vervoersrecht (NVZV) in samenwerking met DLNST en de gemeente Rotterdam. Het richt zich op actualiteiten in het vervoerrecht en trends in relatie tot de Havenvisie 2030 en de betekenis daarvan voor juristen en maritieme zakelijke dienstverleners. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)


Taalhuis Jongerenloket
Donderdag 3 april, 16.00 uur
Jongerenloket, Westblaak 122

Wethouder Korrie Louwes opent donderdag 3 april het ‘Taalhuis Jongerenloket’. Rotterdammers in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar kunnen hier terecht met hun vragen over het Taal -en Inburgeringsaanbod in de gemeente Rotterdam. Willem Berghoef van stichting Lezen & Schrijven geeft uitleg over de ‘Taalzoeker’, een online applicatie met taalaanbod in Rotterdam. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)


Opening zomerseizoen Botanische Tuin Afrikaanderwijk
Vrijdag 4 april, 17.00 uur
Afrikaanderplein 38-40

De botanische tuin in de Afrikaanderwijk bestaat sinds 1923 en is een rijksmonument. Lange tijd is de tuin een wildernis geweest, maar wordt nu al weer 25 jaar onderhouden door een kleine groep tuinliefhebbers. Het is het oase van rust met meer dan 800 planten, ingedeeld in diverse plantengroepen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent vrijdag 4 april het zomerseizoen van de Botanische Tuin Afrikaanderwijk. In het zomerseizoen is de tuin ieder weekeinde open en worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de buurt. Voor de feestelijke opening zijn alle wijkbewoners en vrijwilligers uitgenodigd. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Tram Museum Rotterdam
Zaterdag 5 april, 11.00 uur
Kootsekade 19

Het Tram Museum Rotterdam opent zaterdag 5 april haar deuren in de remise Hillegersberg aan de Kootsekade 19. In het museum zijn bijna alle Rotterdamse trams van vroeger te bekijken: de paardentram uit 1881, de crèmekleurige elektrische trams van begin vorige eeuw, de oer-Rotterdamse vierasser en de Düwag-trams. Van bijna alle trams die ooit in Rotterdam hebben gereden is er wel één bewaard gebleven. De collectie wordt geconserveerd door vrijwilligers. Wethouder Jeannette Baljeu verricht om 11.00 uur de opening. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten