Direct naar de content

Weekberichten in de periode 22 t/m 28 maart 2014


Opening Codarts Circusschool en Circus Rotjeknor
Woensdag 26 maart, 11.00 uur
Fenixloods 2, Veerlaan 9-13

Sinds 1 september 2013 is de circusopleiding van Codarts en Circus Rotjeknor gehuisvest op Katendrecht in Fenixloods II. De twee instellingen kunnen door deze nieuwe huisvesting hun vruchtbare samenwerking verder voortzetten en (jong) circustalent nog beter faciliteren. Burgemeester Ahmed Aboutaleb verricht de officiële opening van deze circuslocatie. Wethouder Korrie Louwes is aanwezig. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813)

Opening Ostara Ponton
Woensdag 26 maart, 16.30 uur
Spido, Willemsplein 85

Wethouder Jeannette Baljeu (o.a. haven) opent het nieuwe Ostara ponton van Spido. In het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn bij deze ponton tanks ingebouwd voor vuilwateropslag, waardoor het afvalwater in het riool op de kade kan worden geloosd. Na de opening van het ponton kan ook het vernieuwde interieur van het schip de Marco Polo bekeken worden. Zowel bij het ponton als de Marco Polo is gebruik gemaakt van LED-verlichting. (Meer informatie bij Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 12658813)

Dag van de Uitzendondernemer
Donderdag 27 maart, 12.30 uur
Hulstkamp Gebouw, Maaskade 120

Wethouder Korrie Louwes (oa. arbeidsmarkt) opent de ondernemerslunch, onderdeel van de ‘Dag van de Uitzendondernemer’ die wordt georganiseerd voor intermediairs op de arbeidsmarkt. Na de officiële opening kunnen deelnemers zelf aan de slag tijdens workshops waarin zij worden bijgepraat op het gebied van wet- en regelgeving. Ook leren ze zakelijk flirten en onderhandelen, en krijgen ze tips voor het optimaliseren van hun website. (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22661917)

Opening Zorgplein Hogeschool Rotterdam
Donderdag 27 maart, 14.00 uur
G.J. de Jonghweg 46, Academieplein

Het instituut Gezondheidszorg en Techniek en het Kenniscentrum Zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam werken nauw samen om gezondheidszorgvraagstukken op te lossen. Deze multidisciplinaire samenwerking wordt versterkt doordat studenten, docenten, onderzoekers, zorgaanbieders en bedrijven elkaar kunnen treffen op een Zorgplein. Dit zorgplein wordt op 27 maart officieel geopend door wethouder Korrie Louwes (o.a. Hoger Onderwijs en Participatie). (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22661917)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten