Direct naar de content

Weekberichten in de periode 22 t/m 28 februari 2014

Presentatie fotoboek Kralingen in de 20e eeuw
Zaterdag 22 februari, 14.00 uur
Verpleeghuis Pniël, Oudedijk 15

Wethouder Alexandra van Huffelen is aanwezig bij de presentatie van het fotoboek “Kralingen in de 20e eeuw”. Daarnaast is er een fototentoonstelling van ruim 600 foto’s, die een beeld geven van de wijk Kralingen in de periode 1910-2013. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22049657)

Snelle watertaxi's tussen Merwe-Vierhavens en RDM
Maandag 24 februari, 8:30 uur
De Fruitvis, Marconistraat 43, Rotterdam

In aanvulling op de Aqualiner zal in de periode van 1 maart tot 1 juni voor abonnementhouders vanuit de Marconistraat/ Europoint naar Heijplaat/ RDM Campus en vice versa een watertaxi varen tussen 7:30-09:30 en 16:30-18:30 uur. Deze pilot duurt drie maanden. De M4H-RDM shuttle in het Stadshavensgebied biedt vervoersvoordelen voor bedrijven en hun werknemers, denk hierbij aan reistijdwinst die kan oplopen tot een uur per dag en verkorting van de reisafstand met zo’n 20 kilometer per dag. Wethouder Jeannette Baljeu neemt op feestelijke wijze de eerste watertaxisteiger in het Merwe-Vierhavensgebied in gebruik. (Meer informatie bij: Jillian Sant-Barendregt, stadshavens Rotterdam, tel. 06 28078232)

Lancering Mind the Gap
Maandag 24 februari, 14.30 uur
Symposiumzaal Hogeschool Rotterdam, Museumpark 40

Dona Daria lanceert op maandag 24 februari de campagne Mind the Gap. Deze is in samenwerking met de gemeente Rotterdam opgezet. Dona Daria wil hiermee jonge vrouwen inspireren om na te denken over het belang van economische zelfstandigheid en tegelijkertijd praktische tips, informatie en checklists bieden. Wethouder Korrie Louwes zorgt voor de kick-off in de symposiumzaal van de Hogeschool Rotterdam. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22661917)

Ondertekening Convenant
Maandag 24 februari, 16.00 uur
Bouwplaats First (Weena 750) tegenover Rotterdam Centraal

Rotterdam wil een professioneel opdrachtgever zijn en hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat verwacht de gemeente Rotterdam ook van de marktpartijen met wie ze in samenwerking bouwprojecten in de stad realiseert. Concreet betekent dit dat de toepasselijke wet- en regelgeving en cao’s worden gehanteerd en nageleefd. Denk hierbij aan arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden. Wethouder Hamit Karakus tekent namens de gemeente Rotterdam op maandag 24 februari het “Convenant Naleving Cao en arbeidswet- en regelgeving op bouwprojecten gemeente Rotterdam”, waarbij alle partijen zich committeren aan naleving van de CAO. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 10064779)

Startmoment wijkteams Jeugd en Gezin
Maandag 24 februari, 17.00 uur
Wijkgebouw Lombardijen, Menanderstraat 89

De gemeente Rotterdam is vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor alle hulp en ondersteuning aan Rotterdamse kinderen, jongeren en hun ouders. Rotterdammers kunnen dan voor extra ondersteuning terecht bij het wijkteam Jeugd en Gezin in hun eigen wijk. Op maandagmiddag 24 februari start het laatste wijkteam Jeugd en Gezin van IJsselmonde, team Lombardijen. Tijdens de presentatie van dit team geeft wethouder Hugo de Jonge ook het officiële startsein voor alle wijkteams Jeugd en Gezin in de stad. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 51074786)

Jaarlijkse dinerconferentie stichting Sanitas
Maandag 24 februari, 19.00 uur
WTC, Beursplein 37

Stichting Sanitas organiseert haar jaarlijkse dinerconferentie dit jaar in Rotterdam. Maandag 24 februari draait het diner om het actuele thema 'obesitas'. Onder de kinderen is obesitas c.q. zwaarlijvigheid een groeiend probleem dat op lange termijn gepaard gaat met veel gezondheidsklachten. Wethouder Antoinette Laan (sport & recreatie, kunst & cultuur) bespreekt de problematiek vanuit Rotterdams perspectief. Ook is er tijdens de conferentie aandacht voor het succesvolle Rotterdamse programma Lekker Fit!. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 13155120)

Praat mee over internationale handel in Rotterdam
Woensdag 26 februari, 19.30 uur
Burgerzaal stadhuis, Coolsingel 40

De Europese Commissie organiseert woensdag een programma over internationale handel, de rol die Europa hierin speelt en wat dit betekent voor de toekomst van Nederland. Entree is gratis. Het publiek kan reageren op stellingen, zien wat de algemene opinie is over dit onderwerp en in gesprek gaan met de sprekers van die avond. Dat zijn: Andy Klom, directeur van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam, burgemeester Ahmed Aboutaleb, havenwethouder Jeannette Baljeu en Marietje Schaake, Europarlementariër D66. Zij geven hun visie op internationale handel en gaan met elkaar en het publiek in gesprek. Zie ook: http://www.europadialoog.nl/rotterdam. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813)

Zorgpower VNO-NCW Rotterdam
Donderdag 27 februari, 14.00 uur
Aafje Thuiszorg, locatie Maasstad Zorghotel, Maasstadweg 2

VNO-NCW organiseert op 27 februari weer een Zorgpower-bijeenkomst met als thema 'Kansen in een veranderende zorgmarkt'. De ontwikkelingen in de ouderenzorg en hoe te zorgen in tijden van crisis voor houdbare langdurige zorg en ondersteuning zijn de actuele thema’s die aan de orde komen. Wethouder Korrie Louwes is één van de sprekers tijdens deze bijeenkomst. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22661917)

Opening lokale omroep Open Rotterdam
Donderdag 27 februari 2013, 16.30 uur
Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110

Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) opent donderdag 27 februari de studio van de crossmediale lokale omroep Open Rotterdam, een omroep voor Rotterdammers, door Rotterdammers. Open Rotterdam verzorgt programmering op twee televisiekanalen, een website en een radiokanaal waar meerdere omroepen zendtijd delen. Open is daarnaast op diverse social media-kanalen (Facebook, Twitter en YouTube) actief. Donderdag is ook de première van Rotterdam Live met Quintis Ristie. Dit is een maandelijks evenement waar Rotterdamse initiatieven en positief nieuws uit Rotterdam worden gepresenteerd. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 13155120)

25-jarig bestaan SIR
Vrijdag 28 februari, 17.30 uur
SS Rotterdam, 3e Katendrechtsehoofd 25

De Stichting Industriële Reiniging (SIR) heeft tot doel het bevorderen en reguleren van veilig werken in de industriële reiniging. De Stichting Industriële Reiniging bundelt en behartigt dat belang in Nederland. Op vrijdag 28 februari viert SIR haar 25-jarig jubileum op de SS Rotterdam. Wethouder Alexandra van Huffelen is aanwezig en zal een woord richten tot de genodigden. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22049657)

En verder…

opent burgemeester Ahmed Aboutaleb de Landelijke Aangifte Dag in de Burgerzaal van het stadhuis op zaterdag 1 maart om 10.00 uur. Jaarlijks in maart organiseert de Belastingwinkel Rotterdam de LAD in het stadhuis. Op deze dag helpen de medewerkers en studenten (fiscaal) recht en economie minvermogende Rotterdammers met hun belastingaangifte. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten