Direct naar de content

Weekberichten in de periode 12 t/m 18 april

Kampioenswedstrijd E2 VVOR
Zaterdag 12 april, 11.45 uur
Sportpark De Venhoeve, Prinsenlaan 991

Zaterdag 12 april onthult burgemeester Ahmed Aboutaleb de gedragsregels van voetbalclub VVOR. Borden langs het veld, in de kantine en in de kleedkamers wijzen leden en bezoekers op het gewenste gedrag. De borden zijn een zichtbare stap naar een veilig sportklimaat waarin plezier centraal staat. Dit combineert de burgemeester met een bezoek aan jeugdteam E2, dat stichting Kika sponsort en een belangrijke wedstrijd in de strijd om de titel speelt. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813)

ABN AMRO Kids Runs
Zaterdag 12 april, 14.30 uur
Coolsingel

Zaterdag 12 april vindt de 4e editie van de ABN AMRO Kids Runs plaats, het loopfeest voor de jeugd, voorafgaand aan de ABN AMRO Marathon Rotterdam op zondag. De deelnemers zijn ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. De Kids Runs is helemaal uitverkocht! Maar liefst 65 scholen en verenigingen staan aan de start bij de Kids Runs. Ook het Zappsport Running Team loopt mee. Dit team bestaat uit vijf enthousiaste kids die samen met Ron Boszhard en een coach hebben getraind voor 2,5 km. Na de Kids Runs wordt de AD Mini-Marathon gelopen van 4,2 kilometer, een loop voor iedereen, ongeacht je loopniveau. Wethouder Antoinette Laan (o.a. sport) lost de startschotten op 12 april. (meer informatie: http://www.marathonrotterdam.nl/lopers/mini-marathon/ )

Marcus Passie van Addie de Jong in gedrukte versie beschikbaar
Zaterdag 12 april, 20.00 uur
Oude Kerk van Charlois

Zaterdag 12 april wordt in de Oude Kerk van Charlois de Marcus Passie van de Rotterdamse componist Addie de Jong uitgevoerd. Addie de Jong was beiaardier en organist van Rotterdam. Daarnaast was hij cantor-organist in de Goede Herder kerk te Schiebroek. Hij overleed in 1997 onverwacht. De Marcus Passie kan als zijn hoofdwerk beschouwd worden. In de Marcuspassie zijn liederen uit het liedboek voor de Kerken verwerkt. Dat maakt de Passie voor een groot publiek toegankelijk. Bijzonder is dat De Jong de evangelisten partij door een vrouw laat zingen. Voorafgaand aan de uitvoering krijgt wethouder Antoinette Laan (o.a. kunst en cultuur) het eerste exemplaar aangeboden van de gedrukte partituur van de Marcus Passie, waarmee de Passie van Addie de Jong ook door anderen uitgevoerd kan worden. (Meer informatie bij Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 13155120)

Opening nieuwe Waterbus veerverbinding Kralingen – Feijenoord (lijn 19)
Maandag 14 april, 12.00 uur
halte Plantagelaan (Kralingen)

Maandag opent wethouder Jeannette Baljeu (haven, verkeer en regionale economie) de nieuwe Waterbus fietsveerverbinding tussen Kralingen en Feijenoord. De nieuwe fietsveerverbinding Kralingen – Feijenoord betreft een project van minimaal 3 jaar en heeft als hoofddoel bij te dragen aan een netwerk voor langzaam verkeer tussen de oevers van de Nieuwe Maas. Er ontstaat een alternatief voor het autoverkeer tussen Kralingen en Feijenoord, dat nu gebruik maakt van de Brienenoord. De veerdienst vaart van maandag t/m vrijdag, maar straks ook voor specifieke doelgroepen zoals bezoekers aan de Kuip. Daarbij verbetert de veerdienst de reistijden voor het fietsverkeer. Bovendien draagt het veer bij aan de leefbaarheid en de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de stad. (Meer informatie bij Yvette Ignatius, Communicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53744090)

En verder …..

sluit wethouder Jeannette Baljeu (o.a. haven) het Havencongres Rotterdam op donderdag 17 april af. Het Havencongres Rotterdam is het jaarlijkse ontmoetingsplatform voor ruim 250 havenondernemers en vindt dit keer plaats in LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996. (Meer informatie bij Maj-Britt van Raalte, Communicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 12658813)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten