Direct naar de content

Weekberichten in de periode 1 t/m 7 maart 2014

Pilot Vuilaanpak markten
Zaterdag 1 maart, 12.30 uur
Voorkant bibliotheek Delfshaven, Grote Visserijplein

Bewoners in de straten rondom het Visserijplein hebben tijdens en na marktdagen veel last van marktafval en daarom start de gemeente een proef om de vuiloverlast te beperken. Samen met kooplieden en marktbezoekers werken aan een schonere markt is het doel van deze pilot en vangt aan met een gezamenlijke vuilaanpak. Wethouder Alexandra van Huffelen (o.a. buitenruimte) geeft hiervoor op zaterdag 1 maart om 12.30 uur het startsein. (Meer informatie bij: Anna Feiner , Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22049657)

Opening Islamunda
Zaterdag 1 maart, 13.30 uur
Theater Islamunda, Herenwaard 17, IJsselmonde

De wethouders Hamit Karakus (wonen, ruimtelijke ordening, vastgoed en stedelijke economie / projectwethouder zuid) en Antoinette Laan (o.a. kunst en cultuur) zijn op zaterdag 1 maart aanwezig bij de officiële opening van het nieuwe theater van IJsselmonde, Islamunda. Islamunda wil een huiskamer zijn voor de wijk en beschikt over een podium met een theaterzaal, een filmzaal en vijf studio’s. De openingshandeling wordt uitgevoerd door alle bezoekers die een 300 meter lang lint zullen doorknippen. Hierna nemen de wethouders deel aan een vraaggesprek over de meerwaarde van Islamunda voor Rotterdam en IJsselmonde. (Meer informatie bij Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, Edwin Cornelisse, woordvoerder wethouder Karakus, tel. 06 10064779 en Marieke van Gruijthuijsen, woordvoerder wethouder Laan, tel. 06 13155120).

Ondertekening convenant KVO
Maandag 3 maart, 20.00 uur
Zin el Afrah, Middellandplein 25

Op maandag 3 maart maakt de Middellandstraat een frisse nieuwe start met het ondertekenen van het convenant voor het keurmerk veilig ondernemen. De vernieuwde winkeliersvereniging grijpt deze ondertekening aan om kennis te maken met alle ondernemers van de 1e en 2e Middellandstraat en het Middellandplein. Het keurmerk veilig ondernemen wordt ondertekend door wethouder Hamit Karakus (wonen, ruimtelijke ordening, vastgoed en stedelijke economie / projectwethouder zuid), deelraadvoorzitter Carlos Goncalves, voorzitter van de winkeliersvereniging Alia Azzouzi, districtschef van de politie Edwin Boer en de brandweer Rotterdam Rijnmond. Om het keurmerk veilig ondernemen te verkrijgen werken al deze partijen samen aan de veiligheid in de winkelstraat. Als een van de eerste acties zijn de lantaarnpalen uitgerust met verbeterde lampen. Winkeliers investeren ook zelf in de veiligheid in hun winkels. (Meer informatie bij Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 10064779

Oranje Fonds Kroonappels tentoonstelling
Dinsdag 4 maart, 15.00 uur
Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110

Wethouder Korrie Louwes (o.a. participatie) opent op dinsdag 4 maart de Oranje Fonds Kroonappel tentoonstelling. Het Oranje Fonds organiseerde ter gelegenheid van de troonswisseling de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Tijdens deze zoektocht hebben zich veel sociale initiatieven aangemeld waaruit 60 finalisten zijn gekozen. Al deze finalisten, waaronder ook de drie winnaars, zijn te zien in de reizende Oranje Fonds Kroonappels tentoonstelling. Deze is van 4 tot en met 27 maart te bezichtigen bij de servicebalie van Vrijwilligerswerk Rotterdam, gehuisvest op de begane grond van de Centrale Bibliotheek Rotterdam en reist daarna verder door het land. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22661917)

Landing eerst vlucht Turkish Airlines
Dinsdag 4 maart, vanaf 14.30 uur
Rotterdam The Hague Airport, Airportplein 60

Turkish Airlines vliegt vanaf dinsdag 4 maart op Rotterdam . De eerste vlucht vanuit Istanbul landt die middag om 14.50 uur. In eerste instantie wordt drie maal per week en later in het jaar dagelijks gevlogen tussen Rotterdam en Istanbul. Hierdoor wordt Rotterdam verbonden met het financiële en economische hart van Turkije en komen ook andere bestemmingen dichterbij omdat Ataturk Airport een hubfunctie in de regio vervult. Na de landing start het officiële programma met onder andere een speech van burgemeester Ahmed Aboutaleb. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813)

Groot verkiezingsdebat MKB
Dinsdag 4 maart, 17.30 uur
Hogeschool Rotterdam, Kralingse Zoom 91

Het gezamenlijke Rotterdamse bedrijfsleven organiseert op dinsdag 4 maart een groot ondernemersdebat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Hiervoor zijn 400 ondernemers uitgenodigd. Tijdens dit debat zullen de fractievoorzitters van de Rotterdamse politieke partijen met elkaar in debat gaan. Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent het debat. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813

Talentday for women in business
Dinsdag 4 maart, 17.30 uur
Regis Briangate, Riviumboulevard 301-320, Capelle aan den IJssel

De talentday is bedoeld voor ambitieuze vrouwen uit zowel de private als de publieke sector die zich willen laten inspireren door toonaangevende vrouwelijke rolmodellen. Het doel van de bijeenkomst is verbindingen leggen tussen vrouwen onderling en tussen organisaties. Wethouder Korrie Louwes (oa. hoger onderwijs en participatie) opent deze bijeenkomst en neemt deel aan een masterclass en paneldiscussie. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22661917)

Gastles bij Albeda College
Woensdag 5 maart, 10.30 uur
Albeda College, Rosestraat 1101

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is te gast op het Albeda college tijdens een les over democratie en rechtsstaat. De studenten hebben een verkiezingsprogramma opgesteld en zorgen voor een presentatie van collages van jongerenpartijen. De burgemeester beantwoordt tijdens de les vragen van studenten en overhandigt ook een prijs aan de winnende partij van de gehouden scholierenverkiezingen. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813)

Stedelijke Opzoomerkanjer verkiezing
Woensdag 5 maart, 17.00 uur
Theater Islamunda, Herenwaard 17, IJsselmonde

Op woensdagavond 5 maart vindt de verkiezing plaats van de Rotterdamse Opzoomerkanjer: “May I have your votes please”. In totaal zijn veertien Rotterdamse straten genomineerd voor deze prijs. Elke straat maakt zich verdienstelijk op het gebied van Lief en Leed (onderlinge zorg). De avond doet denken aan het songfestival. Zeven jury’s geven punten en op een groot scorebord wordt de puntentelling bijgehouden. Aan het eind van de avond is bekend wie gewonnen heeft. De Rotterdamse Opzoomerkanjer wint 5 minuten gratis winkelen bij Albert Heijn. Deze prijs moet ten goede komen aan de straat en haar Opzoomeracties. Wethouder Korrie Louwes (o.a. participatie) reikt de prijs uit. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22661917)

Urgenda Regiotoer
Woensdag 5 maart, 18:00 uur
Restaurant Uit je eigen Stad, Marconistraat 39

Van 4 tot 7 maart 2014 organiseert Urgenda i.s.m het bedrijfsleven, de provincie en diverse andere Zuidhollandse partijen de Urgenda Regiotour Zuid-Holland. De regiotour speelt een rol bij het versnellen van duurzame activiteiten in Nederland op het gebied van bouw, energie, mobiliteit en voedsel. Op 5 maart is de tour in Rotterdam. Wethouder Alexandra van Huffelen (binnenstad, duurzaamheid en buitenruimte) zal de deelnemers toespreken in restaurant Uit Je Eigen Stad over onder meer stadslandbouw in Rotterdam en de Foodcouncil. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22049657)

Uitreiking eerste exemplaar “Onze Oogst”
Donderdag 6 maart, 12.30 uur
Stadstuinwinkel Stek, Nieuwe Binnenweg 195B

De gemeente Rotterdam faciliteert sinds een aantal jaren in en om de stad stadslandbouw. Onze Oogst is de rapportage van een onderzoek naar een aantal sociale effecten van stadslandbouwinitiatieven in Rotterdam. Schrijver Cees Bronsveld overhandigt het eerste exemplaar aan wethouder Alexandra van Huffelen (binnenstad, duurzaamheid en buitenruimte). (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22049657)

Herdenking Verzetsmonument De Wacht
Zaterdag 8 maart, 13.55 uur
Algemene Begraafplaats Crooswijk, Kerkhoflaan 1- 5

Monument De Wacht is een oorlogsmonument op de Algemene Begraafplaats Crooswijk ter gedachtenis aan de drie medewerkers van het ondergrondse verzetsblad De Wacht die door de Duitse bezetter op 8 maart 1945 werden gefusilleerd: Wim Hartman, Han Oudwater en Geurt Bosch. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is op zaterdag 8 maart aanwezig bij de herdenking van deze gebeurtenis en ontvangt dan ook het eerste exemplaar van het boek over de wederwaardigheden van De Wacht. Daarna reikt de burgemeester het boek uit aan een aantal nog in leven zijnde medewerkers van De Wacht. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813)

En verder…

opent wethouder Korrie Louwes de internationale vrouwendageditie van Munchhausen op 3 maart bij het LMC Praktijkonderwijs aan de Huismanstraat 30 (Charlois) van 17:00 tot 19:30 uur (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 22661917)

opent wethouder Antoinette Laan op dinsdag 4 maart om 19.00 uur het nieuwe kantoor van de ING Bank aan de Streksingel 163. (Pers kan zich aanmelden bij: Friso Heimel, ING Private Banking, friso.heimel@ing.nl).

opent wethouder Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en gezin) het nieuwe gebouw van de Montessori basisschool De Clipper op woensdag 5 maart om 09.00 uur. Het adres is Laan op Zuid 1362. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 51074786)

leest burgemeester Ahmed Aboutaleb op woensdag 5 maart om 09.00 uur voor op basisschool De Boog, Catharina Beersmanstraat 80. (Meer informatie bij Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten