Direct naar de content

Weekberichten in de periode 1 t/m 7 februari 2014

Metrovoertuigen voor de Hoekse Lijn
Maandag 3 februari, 12.00 uur uur
RET hoofdkantoor, Laan op Zuid 2, kamer 2C03

Op maandag 3 februari tekenen Pedro Peters (directeur RET) en Oliver Schmidt (Vice President Bombardier) in aanwezigheid van Jeannette Baljeu ( wethouder verkeer en bestuurder van de stadsregio Rotterdam) het contract voor de aanschaf van 16 nieuwe metrovoertuigen. Deze voertuigen zijn bestemd voor gebruik op de Hoekse Lijn (Rotterdam-Hoek van Holland) die deel gaat uitmaken van het Rotterdamse metronet. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 12658813)

Er was eens
Dinsdag 4 februari, 11.00 uur
Zuidpleintheater

Dinsdag 4 februari gaat de tweede editie van ‘Er was eens” van start. Dit is een verhalenwedstrijd voor VMBO-2 leerlingen uit Rotterdam. Passionate Bulkboek organiseert de wedstrijd en hoopt zo de liefde voor lezen op leerlingen over te brengen. Op basis van een boek gaan de deelnemers aan de slag met rappen, dansen, dichten, toneel spelen, filmen of wat ze maar willen. Wethouder Korrie Louwes is dinsdag bij de Kick Off. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Opening Roemeense fototentoonstelling Braila
Vrijdag 7 februari, 16.00 uur
Centrale Bibliotheek

Ooit is de handel tussen Roemenië en Nederland ontstaan uit de contacten tussen Braila en Rotterdam. Deze historische stad aan de rivier de Donau heeft een rijke geschiedenis op het gebied van haven, handel en cultuur. De Roemeense Ambassade in Nederland laat dit graag zien via de fototentoonstelling Braila. Wethouder Hamit Karakus opent de tentoonstelling samen met de Roemeense ambassadeur.
(Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 10064779)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten