Direct naar de content

Weekberichten 8 tot en met 16 november

Nibud Webinar (Geldplan Werkeloosheid)
Maandag 8 november 15.30 – 16.30 uur
Online evenement

Waar lopen mensen die hun baan verliezen tegenaan? En hoe slaagt de gemeente Rotterdam er in om ook mensen die al lange tijd een bijstandsuitkering ontvangen, weer naar werk te begeleiden. Wat is daarvoor nodig? Wethouder Richard Moti (o.a. Werk&Inkomen) spreekt maandag 8 november bij dit webinar, hij gaat onder andere in op het nieuwe beleid van de gemeente Rotterdam ‘Mensenwerk’ waarin maatwerk en aandacht voorop staan en waarin wantrouwen plaats heeft gemaakt voor vertrouwen. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)

Nationale Boomfeestdag
Woensdag 10 november, 10.00 – 10.30 uur
Ommoordse Veld, Kikkerpad, Rotterdam

Woensdag 10 november is de Nationale Boomfeestdag en Rotterdam doet mee. Wethouder Vincent Karremans (o.a. buitenruimte) plant samen met leerlingen van obs Prins Alexander bomen op het Ommoordse Veld. Vlakbij kinderboerderij De Blijde Wei in Ommoord worden 27 bomen geplant van diverse soorten die bijdragen aan een klimaatbestendige stad. De kinderen krijgen ook les over het belang van bomen door Stichting Natuurstad Rotterdam. Na het planten geeft Anton Klijnsmit (gemeente Rotterdam) een demonstratie in het zagen van houtsculpturen van dode bomen. Tegelijkertijd planten kinderen van de Imeldaschool in Rotterdam-Noord tientallen bomen aan de Vijverhofstraat (Agniesebuurt). (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 28 36 27 17)

Dag van de Mantelzorg
Woensdag 10 november, 11.00 – 15.30 uur
Diverse locaties

Tijdens de dag van de Mantelzorg worden Rotterdamse mantelzorgers in het zonnetje gezet. Diverse gebieden organiseren activiteiten voor hun mantelzorgers. Wethouder Grauss (o.a. Informele zorg) sluit op woensdag 10 november aan bij een wandeling met mantelzorgers in het park bij de Euromast, daarna bezoekt hij verschillende locaties waar hij in gesprek gaat met mantelzorgers en deel neemt aan verschillende activiteiten. De locaties zijn verzorgingstehuis Hoppesteyn in Kralingen, Humanitas in Feijenoord en aansluitend gaat hij naar het Huis van de Wijk de Kip in het centrum van Rotterdam. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, 06 – 531 487 55)

Opening simulatorlokaal Schreuder College
Woensdag 10 november, 15.15 uur
Villeneuvestraat 21, Rotterdam

Wethouder Kasmi (o.a. Onderwijs) gaat op bezoek bij het Schreuder College om daar het eerste simulatielokaal voor praktijkonderwijs in Nederland te openen. In het lokaal is een vorkheftrucksimulator en een rijsimulator, die door de school en andere bedrijven wordt gebruikt om jongeren op te leiden voor onder meer een vorkheftruckdiploma en een rijbewijs. Daarmee hebben ze naast hun diploma straks een goede basis om aan het werk te gaan. De simulators worden al enige tijd gebruikt, maar door corona heeft een feestelijke opening nog niet plaatsgevonden. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)

Bezoek aan ‘adoptiewijk’ Tarwewijk
Vrijdag 12 november 11:00 – 13:00 uur
Cultuurwerkplaats, Cillershoekstraat 1, Rotterdam

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken) brengt een bezoek aan haar adoptiewijk, Tarwewijk. Vanaf maart 2022 start in Rotterdam de nieuwe wijkdemocratie, de Wijk aan Zet. Een van de elementen daarvan is dat de wethouders de 39 wijken ‘adopteren’ om zodoende direct contact te onderhouden en te weten wat er speelt. Om te oefenen met het adoptiewethouderschap heeft elk van de 10 huidige wethouders nu al een wijk geadopteerd. In Tarwewijk brengt wethouder Vermeij een bezoek aan de Cultuurwerkplaats. Daar zal ze verschillende ondernemers, bewoners en vrijwilligers uit wijk ontmoeten, en met hen in gesprek gaan over samenwerken in de wijk. Aansluitend brengt Vermeij een bezoek aan ondernemers aan de Wolphaertsbocht in Oud-Charlois. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)

Opening kindcentrum Van Asch van Wijckschool
Vrijdag 12 november, 14.00 uur
Van Speykstraat 109, Rotterdam

De locatie aan de Van Speykstraat, in het hart van het Oude Westen, is in de afgelopen periode geheel gerenoveerd. Wethouder Kasmi (o.a. Onderwijs) verricht de officiële opening van het kindcentrum, waarin de Van Asch van Wijckschool, Stichting GroeiBriljant (onderdeel van de SWK Groep) en de Van Veldhuizen Stichting samenwerken. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)