Direct naar de content

Weekberichten 9 tot en met 16 februari

Uitbreiding fietsenstallingen rondom het Centraal Station
Maandag 10 februari, 8.15 uur
Tijdelijke fietsenstalling op het Weena, tegenover het Groot Handelsgebouw

Wethouder Judith Bokhove van (o.a Mobiliteit) opent maandagochtend de tijdelijke fietsenstalling voor 500 fietsen op het Weena. De tijdelijke stalling is nodig omdat er de komende maanden gewerkt wordt aan de fietskelder van het Centraal station en er flinke een uitbreiding is van het aantal fietsenstallingen aan de noordzijde van het station. Tijdens die werkzaamheden kunnen fietsers uitwijken naar het Weena om hun fiets te stallen. Wethouder Bokhove kondigt daarnaast ook een nieuwe, grote fietsenstalling aan, vlak naast het station. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter Judith Bokhove, tel. 06 – 41316567)

Aftrap 'Clean Up Rotterdam' voor schonere stad
Maandag 10 februari, 15.30 uur
Sociëteit aan de Maas, Veerdam 1

Ondernemersvereniging Rotterdammers4Rotterdammers zet zich met een groot aantal organisaties in voor een schoner Rotterdam. In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival ruimen ondernemers en betrokken Rotterdammers de stad op tijdens wandelingen. Ook wordt er plastic uit het water gevist met schepnetten en tijdens speciaal georganiseerde tochten peddelsurfen. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) doet de aftrap van de opruimcampagne: 'Clean Up Rotterdam'. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter Bert Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Symposium ‘Van school naar werk’
Dinsdag 11 februari, 13.15 uur
WTC Rotterdam, Beursplein

De overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven in de arbeidsmarktregio Rijnmond hebben het Rotterdamse Leerwerkakkoord gesloten. Het akkoord moet de komende jaren de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt repareren en perspectief bieden aan werkzoekenden. Een van de pijlers van het leerwerkakkoord is: van school naar werk. Tijdens het symposium worden antwoorden gezocht op vragen als: is werken en leren te combineren in het MKB? Biedt de BBL-leerweg de kansen om goede werknemers te vinden in een krappe arbeidsmarkt? Sluit de huidige opzet van de BBL aan op de toekomstige behoeften van werkgevers en studenten? Zo’n 90 bedrijven die beroepsbegeleidende leerwegen (BBL) aanbieden nemen aan dit symposium deel. Wethouder Richard Moti (o.a. werk en inkomen) maakt het ‘Beste MKB Leerbedrijf 2019’ bekend. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06  – 825 177 42)

Twee schrapsessie regels in de zorg
Woensdag 12 februari, 9.30 uur
SS Rotterdam, 3e Katendrechtse Hoofd 25

Onder leiding van Rita Verdonk start een tweede scharpsessie voor regels in de zorg. Wethouder Judith Bokhove (o.a. Mobiliteit) is aanwezig bij de aftrap. Tijdens de schrapsessie bekijken zorginstellingen, zorgpersoneel en gemeenten welke regels onnodige administratieve last veroorzaken en hoe die regels geschrapt kunnen worden.  De schrapsessie is onderdeel de landelijke schrapweek Jeugd, speciaal gericht op de jeugdzorg. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter Judith Bokhove, tel. 06 – 41316567)

Derby aan de Maas – Sparta Feyenoord
woensdag 12 februari, 11.00 uur
kamer 105, stadhuis

Woensdag neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar in ontvangst van Derby aan de Maas, over de voetbalderby van Rotterdam. Pieter Verkaik tekende de verhalen op van prominente voetballers en trainers die bij de clubs betrokken zijn geweest en laat vier journalisten aan het woord over dé derby van Nederland. Zes Rotterdamse woordkunstenaars schreven speciaal voor dit boek een gedicht. Bij de boekoverhandiging zijn (oud-)spelers en –trainers aanwezig. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)


Noot voor de redactie: