Direct naar de content

Weekberichten 8 tot en met 16 april

Raketreis
Maandag 8 april, 12.00 uur
OBS ’t Prisma, Heersdijk 15, Hoogvliet

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Evenementen) maakt maandag 8 april een raketreis van 10 minuten. De reis maakt onderdeel uit van het project Kansen voor ieder kind. Initiatiefnemers Rotary Rhoon-Barendrecht en Rotary Club Rotterdam-Botlek bieden samen met Spacebuzz (ambassadeur: André Kuipers) basisschoolleerlingen uit groep 7 in Hoogvliet en Pernis de unieke kans om deel te nemen aan een inspirerend programma, waarbij ze de wonderen van de ruimte kunnen ervaren en leren over de grenzeloze mogelijkheden die de toekomst biedt. Spacebuzz is ’s werelds eerste levensechte virtual reality raket. Het idee achter deze ruimtereis: elk kind, ongeacht zijn of haar achtergrond, heeft de potentie om grootse dingen te bereiken. (Meer informatie: Paul Tissingh, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 220 475 25)

Informatiebijeenkomst Burgerberaad
Dinsdag 9 april, 18.00 uur
Timmerhuis, Halvemaanpassage 90

Het allereerste burgerberaad in Rotterdam is gevormd! 117 Rotterdammers buigen zich vanaf 16 april over het klimaat. Graag informeren wij onze klimaatpartners en andere partijen uit de stad op 9 april over deze bijzondere vorm van burgerparticipatie. Want om de klimaatdoelen van Rotterdam te halen is iedereen nodig. Wethouder Chantal Zeegers (o.a. Klimaat) neemt de aanwezigen mee over het burgerberaad. Tijdens deze bijeenkomst zijn verschillende experts aanwezig om te vertellen over dit burgerberaad, zoals: hoe is het georganiseerd, hoe ziet het programma van het burgerberaad eruit en hoe vond de loting plaats.  (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Start Ferro Offices
Dinsdag 9 april, 14.00-14.30 uur
M4H Gebied

Wethouder Chantal Zeegers (o.a. Duurzaam) en CEO Boudewijn Siemons van het Havenbedrijf Rotterdam geven op dinsdag 9 april het startsein voor het eerste nieuwbouwproject in M4H: de duurzame bouw van Ferro Offices.
Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf werken in M4H samen aan een geheel nieuw gebiedsconcept, waar wonen, onderwijs en werken samengaan. Dit eerste nieuwbouwproject is hét visitekaartje van M4H. Met behoud van het voormalige casco verandert het Ferro kantoor uit 1969 in een verzamelgebouw met circa 7.000 m² kantoorruimte en 700 m² bedrijfsruimte voor meer dan 400 werknemers. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Startschot NN Kids Run
Zaterdag 13 april, 15.05 uur
Coolsingel Rotterdam

In het centrum van Rotterdam is zaterdagmiddag 13 april de NN Kids Run. Tijdens het evenement kunnen kinderen hun eigen mini-marathon lopen met verschillende afstanden. De Kids Run is een opwarmertje voor de NN Marathon Rotterdam die zondag wordt gelopen. Wethouder Faouzi Achbar (o.a. Sport) geeft het startschot voor de NK Kids Run van 2,5 kilometer voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar. ( Meer informatie: Kim Hooning, plv. bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 222 126 10)