Direct naar de content

Weekberichten 8 tot en met 14 juni

350-jarig bestaan Korps Mariniers
Maandag 8 juni, 13.00 uur
Van Ghentkazerne, Toepad 120

Maandag viert het Korps Mariniers het 350-jarig bestaan tijdens de 101-jaarvergadering op de Van Ghentkazerne. Thema van de bijeenkomst is: Rotterdam en de Koninklijke Marine. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is de hoofdspreker. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Opening duurzaam maskerade-huis op Heijplaat
Maandag 8 juni, 16.00 uur
Concept House Village, Karimunstraat 18-20/ Ampenanstraat, Heijplaat

Wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid) opent maandag 8 juni de derde woning op het terrein van Concept House Village op Heijplaat. Dit is een ‘Living Lab’ waar innovatieve woningen, producten en systemen getest worden door en met bewoners. De nieuwste woning is gebouwd volgens de zogenoemde Maskerade bouwmethodiek, ontwikkeld door architect Maarten van der Breggen, waarbij houten casco en de afbouw gescheiden zijn. Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en een intelligent ventilatiesysteem zorgen voor een gezonder leefklimaat en een zeer beperkt energiegebruik. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657).

Startersavond Ondernemersplein
Maandag 8 juni, 19.00 uur
Kamer van Koophandel, Blaak 40

Het KvK Ondernemersplein Rotterdam organiseert maandag 8 juni een startersavond voor iedereen die een eigen bedrijf wil starten. Deelnemers kunnen meedoen aan pitches van onder andere de Belastingdienst, UWV en mensen uit de praktijk zoals de oprichtster van Espresso Dates aan het Middellandplein. Wethouder Maarten Struijvenberg (economie) houdt een welkomstwoord. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Uitreiken Certificaat Veiligheid
Dinsdag 9 juni 2015, 9.00 uur
Japarastraat 4

Wethouder Hugo de Jonge (Jeugd) reikt dinsdag het Certificaat Veiligheid Op School uit bij praktijkschool Pro Accent Delfshaven. Deze school heeft een integrale aanpak om alle kinderen een veilige omgeving te bieden. Veiligheid geldt daarbij in hele brede zin: van ‘klassieke’ fysieke veiligheid tot de veiligheid om te leren en fouten te maken. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786).

Competitiviteit van de Rotterdamse haven
Dinsdag 9 juni, 18.00 uur
Erasmus Universiteit/Rotterdam School of Management, Burgemeester Oudlaan 50, Bayle building, J 1-49

De Rotterdamse afdeling van AmCham (de Amerikaanse Kamer van Koophandel) heeft een groep masterstudenten van de Rotterdam School of Management opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de competitiviteit van de Rotterdamse haven. Wethouder Maarten Struijvenberg (economie) neemt het rapport dinsdag 9 juni in ontvangst. De studenten zullen de uitkomsten presenteren aan o.a. bestuurders van Amerikaanse bedrijven, VNO-NVW West en Rotterdam Partners. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Conferentie 'Professionalisering Children's Zone'
Woensdag 10 juni 2015, 15.30 uur
Rotterdams Vakcollege de Hef, Slaghekstraat 221

Tijdens de conferentie 'Professionalisering Children's Zone' gaan leraren en schoolleiders in gesprek over thema’s als ouderbetrokkenheid en pedagogische tact. Wethouder Hugo de Jonge (Jeugd) licht toe waarom hij verdere ontwikkeling van deze thema’s zo belangrijk vindt voor de kinderen in deze gebieden. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786).

Opening nieuwe natuur bij ‘Melkschuur Zuidpolder’
Donderdag 11 juni, 15.15 uur
Infopunt ‘De Melkschuur’ (aan het fietspad west van Landscheiding, Berkel en Rodenrijs)

De wethouders Joost Eerdmans (Rotterdam) en Jeroen Heuvelink (Lansingerland) openen donderdag 11 juni infopunt en wilde-bloementuin ‘Melkschuur Zuidpolder’. Het is de recreatieve entree tot een nieuw gebied van 300 hectare aan publiek toegankelijk groen aan de noordkant van Rotterdam. De gemeente Rotterdam draagt deze graslanden in de Zuidpolder over aan Natuurmonumenten. De gronden in de naastgelegen polders Schieveen en Schiezone waren eerder al overgedragen aan de natuurbescherming. De herinrichting van de polders voor natuur en recreatie is inmiddels in volle gang. Er komt een fietspad, het Polderpad, dat de Rotte verbindt met de Schie. Het eerste stuk vrijliggend fietspad is klaar en ligt bij het te openen infopunt. Langs het Polderpad komen speelnatuur, stadsboerderijen en landwinkels en een landgoedpark met horeca, pluk- en picknickweides. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Rotterdams Havenevenement
Donderdag 11 juni, 20.00 uur
Scheepvaart- en Transportcollege, Lloydstraat 300

Havenwethouder Pex Langenberg opent donderdag 11 juni om 20.00 uur het Rotterdams Havenevenement. Dit is een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, STC-Group, Marine Club Rotterdam en Jong Havenvereniging om de Rotterdamse haven te positioneren als geweldige plek om te werken en te leren. Tijdens de bijeenkomst worden de titels Jong Haventalent en Havenwerker van het jaar uitgereikt en twee prijzen: MCR-prijs en SmartPort Scriptie prijs. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657).

Startschot Sponsorloop
Vrijdag 12 juni 2015, 8.30 uur
ckc THOR, Ellemare 171

De leerlingen van de Steven Stemerdingschool lopen vrijdag een sponsorloop voor schoolgenoot Fady Ghorgh. Fady heeft een neuroblastoom, een specifieke en zeldzame vorm van kinderkanker. Om zijn kans op overleven te vergroten moet Fady, wanneer zijn gezondheid dat toelaat, naar Amerika voor een behandeling. Ouders, leerlingen en leraren van de school willen hem en zijn ouders hierbij helpen en organiseren onder andere een sponsorloop om geld in te zamelen. Wethouder Hugo de Jonge geeft het startschot van de sponsorloop. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786).

Lancering nieuwe huisstijl stichting Dakpark
Zondag, 14 juni, 14.00 uur
Hoofdentree op de hoek van de Schippersstraat / Hudsonstraat

Zondag onthult burgemeester Aboutaleb tijdens de Rotterdamse Dakendagen het nieuwe logo van Dakpark Rotterdam, bovenaan de watertrap. Het is in allerlei vormen te zien, zowel vliegend als in het gras gemaaid. In 2000 kwam het spooremplacement bij het Marconiplein vrij. Bewoners wilden een rustig, natuurlijk park, de (haven)bedrijven een winkelboulevard en veel bedrijvigheid. Dit werd opgelost door beide functies op elkaar te stapelen. De gemeente Rotterdam en Dura Vermeer Vastgoed / MAB Development hebben het Dakpak Rotterdam ontwikkeld. Voor de bewoners is het een droom die werkelijkheid aan het worden is. Zij beheren het Dakpark zelf, in samenwerking met een Groenbedrijf. Nationaal en internationaal gezien is het Dakpark Rotterdam een bezienswaardigheid vanwege de bijzondere constructie. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

En verder…
Geeft wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) op vrijdag 9 juni om 9 uur een gastles aan groep 5 van de Van Oldenbarneveltschool, Jagthuisstraat 14. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786).

Spreekt burgemeester Aboutaleb bij de 11e Rotterdamse Haringparty, een netwerkbijeenkomst voor het Rotterdamse bedrijfsleven, in het Park bij de Euromast op vrijdag 12 juni om 17.00 uur. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)


Noot voor de redactie: