Direct naar de content

Weekberichten

Periode 1 t/m 7 september 2014

Start Scholenactie 100 jaar Daniel den Hoed
Woensdag 3 september, 11.00 uur
Nieuwe Park Rozenburg School, Hoflaan 113

De Daniël den Hoed bestaat 100 jaar. Daarom nodigt de Daniël den Hoed Stichting iedereen uit om in beweging te komen in de strijd tegen kanker. Om het grensverleggende onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut te steunen en om letterlijk de Hoed van Daniel op te pakken. Woensdag 3 september geeft wethouder Hugo de Jonge het startsein van de scholenactie. Leerlingen maken hun eigen rode hoed. Alle deelnemers worden op school met hun versierde hoed gefotografeerd door studenten van de fotovakschool of fotoacademie. Hier worden echte gepersonaliseerde A3-campagneposters van gemaakt waarna de deelnemers geld gaan ophalen met hun eigen versierde hoed en poster. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Opening CSBO Bergkristal
Donderdag 4 september, 12.00 uur
Bergsingel 132

CSBO Bergkristal is de nieuwe naam voor de samenvoeging van de Willem van der Veldenschool en de Johan de Graaffschool. Wethouder Hugo de Jonge opent het nieuwe schooljaar in het nieuwe gebouw. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Scriptiewedstrijd
Vrijdag 5 september, 13.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Aeclipse, de studievereniging economie van de Erasmus Universiteit, houdt jaarlijks een scriptiewedstrijd voor studenten met een bachelorscriptie over algemene economie. Meer dan zestig studenten deden deze keer mee. De vijf overgebleven finalisten presenteren vrijdag 5 september hun scriptie in het Stadhuis aan de Coolsingel. Een jury bepaalt welke scriptie de titel 'Beste Economische Bachelor Scriptie 2014' krijgt. Wethouder Maarten Struijvenberg houdt om 13.00 uur het welkomstwoord. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Wereldhavendagen
Vrijdag 5 t/m zondag 7 september
In en rond haven en stad

Vrijdag 5 september rond 14.00 uur is burgemeester Ahmed Aboutaleb aanwezig bij de officiële opening van de Wereldhavendagen op het ponton in de Maas bij de Wilhelminakade. De Wereldhavendagen hebben dit jaar als thema ‘Kleurrijke haven’, met aandacht voor verassende en kleurrijke aspecten van de haven, met zijn mengelmoes van beroepen, natuur, kunst en architectuur. Wethouder Pex Langenberg is vrijdag een van de sprekers op het World Port Seminar in de Van Ghentkazerne, om 14.30 uur. Genodigden zijn studenten van universiteit of hogeschool die van gedachten wisselen over de toegevoegde waarde van stad en haven voor (potentiële) investeerders. (Meer informatie bij: Mark van der Roer, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-13048645)


Noot voor de redactie: