Direct naar de content

Weekberichten 7 tot en met 15 juni


Werkbezoek Bouwplaats project Metro aan Zee

Maandag 7 juni 2021, 12.00 – 15.00 uur
Beachclub One, Zeekant 69, Hoek van Holland

Wethouder Arjan van Gils (o.a. grote projecten) brengt een bezoek aan de bouwplaats Metro aan Zee, onderdeel van de Hoekse Lijn. Metro aan Zee omvat onder meer de spoorverlenging vanaf station Hoek van Holland Haven naar Hoek van Holland Strand, goed voor de bereikbaarheid en het toerisme. In 2022 sta je direct op het strand als je hier uit de metro stapt, uniek in Nederland. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, woordvoerder wethouder Arjan van Gils, tel 06-38 31 92 44)

Bekendmaking naam digitaal Participatieplatform
Dinsdag 8 juni 8.30 uur
Stadhuis

Dinsdag 8 juni maakt wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken) de naam bekend van het digitaal Participatieplatform. Want Rotterdammers maken zelf de wijk. En daar hoort meedenken, meedoen en vooral meebeslissen bij. Een gemeentebreed digitaal platform voor alle wijken, gebaseerd op de versie ‘Sterker door ideeën’ dat in de kleine kernen vorig jaar een groot succes was. Een digitale ontmoetingsplek, waar initiatieven van medebewoners worden gehonoreerd, meningen worden gepeild en in de toekomst ook de wijkraad wordt gekozen. Met dit platform krijgen Rotterdammers meer invloed op de eigen wijk. Eenvoudig en op maat. En dat is waar Rotterdam heen wil met ‘De wijk aan zet’. ( Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij. tel. 06 – 481 386 31)

Werkbezoek pilot stille klinkers in Overschie
Woensdag 9 juni 13.30-14.30 uur
Overschie Baumannlaan

In de zomer van 2020 zijn stille klinkers aangebracht in een deel van de Burgemeester Baumannlaan, de winkelstraat van Overschie. In een ander deel zijn de reguliere klinkers blijven liggen. Dit is een pilot waarin er gemeten wordt wat het effect van de stille klinker is en of het effect afneemt als de klinker slijt. Woensdag 9 juni loopt wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) met naburige bewoners en ondernemers langs het traject met de stille klinkers, om de ervaringen tot nu toe te bespreken. (Meer informatie Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 391 161 35)

Opening Urbanism Next Europe
Woensdag 9 juni, 14.00 – 15.30 uur
Online Conferentie

Wethouder Judith Bokhove (mobiliteit, jeugd en taal) opent op woensdag 9 juni de Conferentie Urbanism Next Europe. Deze conferentie gaat in op de veranderingen in de transportsector die naar steden komen. Experts uit de publieke en private sector, onderzoekers en sleutelspelers in stedelijke logistiek en mobiliteit gaan met elkaar gaan met elkaar in discussie. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 41316567)

Werkbezoek Innovatie bedrijven
Woensdag 9 juni 14.00- 16.00 uur

Wethouder Vermeij (o.a. Economie) bezoekt woensdag 9 juni drie innovatie bedrijven.
• BlueCity biedt (startende) circulaire ondernemers ruimte en een dynamisch netwerk. BlueCity start in najaar 2021 in opdracht van gemeente met een activiteitenprogramma gericht op circulair ondernemen voor horeca en food retail vanuit het MKB10Next programma.
• Laat Bloeien is een ‘social innovation space’, een werklocatie gericht op bedrijven die sociale impact willen creëren en duurzaam ondernemerschap willen stimuleren. Zij bieden flexibele werkplekken, vergaderzalen, netwerkmogelijkheden, content en een werkcafé met diverse faciliteiten (totaal 3000 mtr) en zijn gevestigd in het pand waar voorheen Shell was gevestigd aan het Hofplein.
• WOD by Culture Club Rotterdam, Steven Ramdin, Zogenaamde ‘ urban gym’. Het is een plek om je dagelijkse workout te doen en ontstaan tijdens de crisis om mensen die thuiswerken in beweging te houden. De club in de kelder van café Fontein moest gesloten blijven en toen is tijdelijk culture club daarin gehuisvest om te experimenteren met het concept en de doelgroep. Tijdens de lockdown zijn ze voor de community stadswandelingen met sportieve intermezzo’s gaan organiseren en nu is er een langjarig commitment ontstaan met de verhuurder om de club om te bouwen tot sportgelegenheid. Overigens doen zij ook veel maatwerktrajecten voor bedrijven om personeel in beweging te houden. Blue City en Laatbloeien zijn beide betrokken bij UpRotterdam!. ( Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij. tel: 06 – 481 386 31)

Ondertekening Rotterdamse Samenspeelbelofte
Vrijdag 11 juni 13.00-14.00 uur
Stadhuis

Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal ondertekent op vrijdag 11 juni gezamenlijk het Rotterdamse SamenSpeelAkkoord. Het SamenSpeelAkkoord is een landelijk initiatief, om aandacht te vragen voor het feit dat samen spelen tussen kinderen met en zonder beperking nog niet vanzelfsprekend is. Ook in Rotterdam is dit helaas het geval. Om in Rotterdam ook de samenspeelmogelijkheden van kinderen met en zonder beperking te bevorderen en daarbij bij te dragen aan meer gelijke kansen, is een Rotterdamse uitwerking van het SamenSpeelAkkoord opgesteld. De ondertekening van het Rotterdamse akkoord zal plaatsvinden samen met Koen van Dijk, directeur van de Brede Raad 010. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 41316567)

Kick-off fietsexamen
Maandag 14 juni 09.00-09.30 uur
Heemraadsplein

Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal, geeft op maandag 14 juni het startsein voor de kick-off van het praktisch Fietsexamen in Rotterdam. De Harbour Bilinqual (Delfshaven) is de eerste school die dit jaar het examen gaat doen. Vanuit deze school doen er 19 leerlingen mee. De leerlingen worden beoordeeld op een aantal verkeershandelingen. Bij het praktisch verkeersexamen passeren de leerlingen per route 6 posten waar specifieke vaardigheden gecontroleerd worden. Wanneer een leerling echt verkeersgevaarlijk gedrag vertoont, is hij of zij gezakt, ongeacht het aantal punten dat verder is behaald. Het Fietsexamen wordt voor de 5e keer uitgevoerd door de gemeente Rotterdam (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 41316567)

Opening speeltuin Nieuwe Plantage
Maandag 14 juni 16.00-16.30 uur
Begin Oudedijk

Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) opent op maandag 14 juni Speeltuin Nieuweplantage. Deze speeltuin is voortgekomen uit het project “Buiten is van ons allemaal” in het kader van het Wijkverrijkers programma,en buiten betekent veel voor de Rotterdammers. Er wordt ruimte gegeven aan wensen en initiatieven van bewoners en ondernemers uit verschillende wijken. De gemeente wil daar graag extra aan bijdragen. Het gaat dan om de aanpassing van enkele pleinen en straten, het verbeteren van speelplekken of het vergroenen van de omgeving. Zo geven we als stad gehoor aan de wens van bewoners en ondernemers om hun directe buitenruimte te verbeteren. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17 )