Direct naar de content

Weekberichten 7 tot en met 15 december

Bedankdag actieve Rotterdammers
Zaterdag 7 december 16.00 uur
Ahoy

Wethouders Wijbenga (o.a. Samenleven) en Kathmann(o.a. Wijken) bedanken actieve Rotterdammers die de stad schoon, heel, veilig en groen houden. Op zaterdag 7 december zijn van 16:00 tot 19:00 uur in Ahoy containeradoptanten, leden van buurtpreventieteams, groen-zelfbeheerders en leden van Buurt Bestuurt comités door beide wethouders uitgenodigd voor een spetterend feestje met muziek en eten. Het feestje is bedoeld als bedankje voor de tomeloze inzet van de Rotterdammers. (Meer informatie Lisette Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06  – 283 627 17)

Herdenking bij Mariniersmonument en onthulling Mariniersbeeld
Dinsdag 10 december, 11.00 uur
Oostplein en Van Ghentkazerne, Toepad

Elk jaar worden alle gevallenen van het Korps Mariniers herdacht bij het Mariniersmonument aan het Oostplein. Burgemeester Aboutaleb legt een krans namens de stad. De Marinierskapel en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers verzorgen de muzikale omlijsting. Het monument is gemaakt door beeldhouwer Titus Leeser en werd in 1963 onthuld ter nagedachtenis aan de meidagen van 1940, waarin de mariniers de Maasbruggen met succes verdedigden. Na de ceremonie onthult burgemeester Aboutaleb om 12.00 uur “De Rekruut” op de Van Ghentkazerne. Dit standbeeld is aangeboden door de Stichting Rotterdam en de Mariniers aan het Korps Mariniers en staat symbool voor de duizenden mariniers die in Rotterdam zijn opgeleid. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Staatsbosbeheer bestaat 120 jaar
Woensdag 11 december,  8.45 – 9.15 uur
Obst & Gemüsse, Kerkhoflaan 145

Op woensdag 11 december plant wethouder Wijbenga (o.a. Buitenruimte) de eerste boom (Kroosboom) samen met leerlingen van de Islamitische Basisschool Noen in Crooswijk. Staatsbosbeheer bestaat 120 jaar.Om dit te vieren schenkt Staatsbosbeheer 120 bomen aan de stichting Plezierrivier de Rotte voor vergroening van de Rotterdamse wijken Noord en Crooswijk. Staatsbosbeheer investeert hiermee zowel in de groene verbinding tussen stad en groen ommeland, als in de sociale verbinding. Bewoners van Rotterdam profiteren van het geschenk; de stad wordt groener, de bomen geven schaduw en een aantal van de bomen zijn fruitbomen. Bewoners, jong en oud, kunnen de vruchten eten en doen meer kennis op over de natuur en de diversiteit aan bomen. (Meer informatie Lisette Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06  – 283 627 17)

Vuurwerkles, start publiekscampagne vuurwerkzones
Woensdag 11 december, 12.00 uur
Koningin Wilhelminaschool, Koepelstraat 10

Woensdag geven burgemeester Aboutaleb en oogarts Tjeerd de Faber van Oogziekenhuis Rotterdam een les over vuurwerkveiligheid en –brillen op basisschool Koningin Wilhelmina in Kralingen-Crooswijk. Deze les is gekoppeld aan de start van de publiekscampagne over vuurwerkzones. Dit jaar zijn er in Rotterdam geen vuurwerkvrije zones meer, maar vuurwerkzones. De aanwijzing van de plekken waar je vuurwerk mag afsteken is gebeurd in overleg met o.a. wijkcomités, gebiedscommissies, politie, veiligheidsregio, stadsbeheer, stadsecoloog en gemeenteraad. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Opening Brabersebrug
Vrijdag 13 december, 13.30 uur
Kickersbloem 3, Hellevoetsluis

Vrijdag opent burgemeester Aboutaleb als voorzitter van de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag de Brabersebrug, de nieuwe toegangsweg naar bedrijvenpark Kickersbloem. Hij doet dit samen met wethouder Aart-Jan Spoon van Hellevoetsluis. De brug is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de MRDH. Kickersbloem 3 is een van de grootste bedrijventerreinen (53 hectare) in de regio. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Lancering VeiligR app
Vrijdag 13 december 15.00 uur
Eudokiaplein
 
Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Handhaving) is vrijdag aanwezig bij de lancering van een nieuwe gemeentelijke app. Via deze gratis app kunnen Rotterdammers donkere en onveilige plekken in hun buurt eenvoudig melden. De VeiligR app wordt de komende maanden getest in Noord en IJsselmonde. Via de gratis app VeiligR kunnen Rotterdammers op een eenvoudige manier melden dat ze zich onveilig voelen. Naast het melden van onveilige gevoelens kan ook overlast gemeld worden. Met daarbij de optie om de exacte locatie die bij de melding hoort door te geven. Hierdoor wordt de app naast de bestaande kanalen een laagdrempelig extra middel om als inwoner melding te kunnen maken bij het veiligheidsloket.  (Meer informatie Lisette Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06  – 283 627 17)


Noot voor de redactie: