Direct naar de content

Weekberichten 7 tot en met 14 maart

Landelijke Aangifte Dag
Zaterdag 7 maart, 9.45 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Wethouder Arjan van Gils (o.a. Financiën) geeft het startsein op de Landelijke Aangifte Dag. Op deze dag helpen studenten Fiscale Economie en Fiscaal Richt van de EUR honderden Rotterdammers met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Belastingwinkel (Meer informatie: Leendert Vermeulen, woordvoerder wethouder Arjan van Gils, tel. 06 – 181 911 04)

Ondertekening Intentieverklaring Social Return on Investment
Maandag 9 maart, 15.00 uur
De Rotterdam, Wilhelminakade 177

Maandag 9 maart ondertekent Wethouder Richard Moti (o.a. Nationaal Programma Rotterdam Zuid) samen met Marco Pastors (directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid) en de vier woning corporaties Havensteder, Woonstad, Woonbron en Vestia de Intentieverklaring ‘Social Return on Investment’ Investeren in mens stad en wijk. De Woningcorporaties en Gemeente Rotterdam werken gezamenlijk als Partners in het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) aan het vergroten van kansen van werkzoekenden om zelfstandig een baan te vinden en het beschikbaar stellen van stageplekken voor jongeren. Hiertoe maken de Woningcorporaties afspraken met marktpartijen die ingezet worden voor de herstructurering, verduurzaming en onderhoud van de woonvoorraad op Zuid. Deze aanpak heet Social Return on Investment (SROI). Social Return is een middel dat niet alleen kan bijdragen aan het vergroten van arbeidsparticipatie van werkzoekenden met een uitkering, maar ook bij de ontwikkeling van vakmanschap door werk-, leer- en/of stageplaatsen, sociale cohesie en/of binding van talenten aan de stad Rotterdam. Hiermee dragen Gemeente Rotterdam en Woningcorporaties samen bij aan een economisch en sociaal gezonde stad. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 17 742).

Presentatie Manifest: Stop geweld tegen vrouwen         
Maandag 9 maart, 15.00 – 17.00 uur
Verhalenhuis Belvedere, Rechthuislaan 1, Rotterdam

De deelnemers van de werkgroep Stop Geweld Tegen vrouwen presenteren bij de laatste bijeenkomst van de werkgroep het Manifest: Stop geweld tegen vrouwen. Wethouder Bert Wijbenga van Buitenruimte, handhaving, integratie en samenleven is aanwezig als lid van de werkgroep en wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal is aanwezig als voorzitter van de werkgroep. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, 06 –41316567).

Officiële opening Aafje “De Nieuwe Plantage”
Maandag 9 maart, 16.00-16.30 uur
De Nieuwe Plantage Weteringstraat 225

Aafje is flink bezig de verpleeghuizen tot eigentijdse zorglocaties te verbouwen om aan de huidige/toekomstige wensen voor zorg, veiligheid en gezelligheid te voldoen Aafje heeft de afgelopen 1,5 jaar locatie De Nieuwe Plantage in Rotterdam verbouwd. De bewoners hebben een moderne eigen studio gekregen met eigen badkamer, aangepast aan de moderne wensen voor zorg, veiligheid en gezelligheid. (Meer informatie Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder de Langen, tel. 06 – 415 499 95).

20 jarig bestaan Kamerorkest Sinfonia
Maandag 9 maart, 20.00 uur
Wereldmuseum, Willemskade 25 Rotterdam

Maandag 9 maart bestaat het Kamerorkest Sinfonia 20 jaar. Ter gelegenheid daarvan geeft Sinfonia een concert. Wethouder Arjan van Gils spreekt het orkest op deze gelegenheid toe.  Kamerorkest Sinfonia Rotterdam brengt met name klassieke meesters op een dynamische en indringende wijze naar een groot publiek in binnen- en buitenland. Het orkest heeft eigen series in De Doelen en het Wereldmuseum in Rotterdam en de Nieuwe Kerk, Den Haag. Daarnaast speelt het regelmatig in de verschillende concertzalen van Nederland, zoals Het Concertgebouw Amsterdam, en gaat het orkest regelmatig op internationale tournees (Meer informatie: Leendert Vermeulen, woordvoerder wethouder Arjan van Gils, tel. 06 – 181 911 04).

Lunchlezing Urban Energy Platform TU Delft
Woensdag 11 maart 2020, 12.45 – 13.30 uur
TU Delft Zaal D, Faculteit 3mE, Mekelweg 2 (Gebouw34)

Op woensdag 11 maart geeft wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) een lunchlezing aan studenten van TU Delft bij de bijeenkomst van het Urban Energy Platform. Rotterdam is verantwoordelijk voor twintig procent van de nationale CO2-uitstoot. De ambitie van dit college is een groene stad met schone lucht, een robuuste economie die niet langer afhankelijk is van steenkool, olie en gas. Een energiesysteem op basis van schone en hernieuwbare energiebronnen, dat betrouwbaar, beschikbaar en betaalbaar is. Een stad die tegen 2050 klimaatneutraal is. Om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn, biedt de energietransitie als geheel verschillende uitdagingen. Tijdens deze lezing vertelt de wethouder over de totstandkoming van het Rotterdamse Klimaatakkoord en over de uitdagingen die er zijn. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 383 192 44).

En verder…

Zijn wethouders Arjan van Gils (o.a. Haven en Grote Projecten) en Arno Bonte (o.a. Duurzaam) op donderdag 12 maart aanwezig bij het visiedebat van Nivon Rotterdam. Tijdens dit debat wordt er met de wethouders gekeken naar de toekomst van Rotterdam, wat er nog gaat gebeuren tot 2022 en waar  Rotterdam staat in 2030.(Meer informatie: Leendert Vermeulen, woordvoerder wethouder Arjan van Gils, tel. 06 – 181 911 04).


Noot voor de redactie: