Direct naar de content

Weekberichten 7 tot en met 14 februari

Debat maatschappelijk vastgoed
Dinsdag 7 februari, 20.00 uur
Wijkpaleis, Claes de Vrieselaan 72

Op dinsdagavond 7 februari neemt wethouder Robert Simons (o.a. Vastgoed) deel aan het debat van Open Rotterdam en Vers Beton over maatschappelijk vastgoed. Deze media organiseren dit debat naar aanleiding van een onderzoek van journalist Teun van den Ende (Vers Beton) naar de verkoop van maatschappelijk vastgoed door de gemeente. (Meer informatie: website Open Rotterdam of Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81)

Presentatie eerste elektrische touringcar in Nederland
Donderdag 9 februari , 12.00 u – 12.30 uur
Wereldmuseum

Rotterdam zet een belangrijke stap in uitstootvrij excursievervoer voor schoolkinderen. Buzz010 rijdt leerlingen van het primair onderwijs nu met een elektrische touringcar naar educatieve locaties in onze stad! Dit is de eerste elektrische touringcar in Nederland. De bus wordt op 9 februari op feestelijke wijze gepresenteerd aan wethouder Vincent Karremans en kinderen van de Zalmplaatschool. Buzz010 is een stichting die leerlingen van het primair onderwijs tegen een gereduceerd tarief vervoert naar excursies. Zo hoeft het vervoer naar excursies in de stad geen belemmering te zijn wanneer er geen geld voor is. De nieuwe ‘schone’ bus draagt bij aan de kwaliteit en toegankelijkheid van educatieve excursie en aan het doel om in 2050 een klimaat neutrale stad te zijn. De elektrische touringcar is mogelijk gemaakt door een samenwerking van Buzz010, Stichting De Verre Bergen, gemeente Rotterdam, Nooteboom Tours en Shell. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17)

Feestelijke opening collectieve zonnedaken Alex Energie
Vrijdag 10 februari, 17.00 uur
Tattistraat 25

In je eigen wijk duurzame energie opwekken en samen met andere bewoners profiteren van de opbrengsten. Dat is het doel van het collectieve zonnedak op een gymzaal in Prinsenland en een gymzaal in het Lage Land. Op vrijdag 10 februari opent wethouder Zeegers (o.a. Klimaat) samen met Ronald van Ombergen, directeur Sportbedrijf Rotterdam de gymzalen die voorzien zijn van een collectief zonnedak. Dit zijn de eerste twee (van de vier) zonnedaken die voortkomen uit de samenwerking tussen energiecoöperatie AlexEnergie, Sportbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zegers, tel. 06 134 283 89)