Direct naar de content

Weekberichten 7 tot en met 13 november

Gedenkboekje Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De Maas
Maandag 7 november, 17.00 uur
Clubgebouw KRZV De Maas, Veerdam

Maandagmiddag neemt burgemeester Aboutaleb een gedenkboekje in ontvangst met portretten van de 29 leden van de KRZV, die in de strijd voor onze vrijheid zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met dit boekje wil de vereniging de herinnering aan deze leden in ere houden en delen met een breder publiek. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Filmpremière Casa Coco
Maandag 7 november, 19.30 uur
Lantaren/Venster, Otto Reuchlinweg

Maandagavond is burgemeester Aboutaleb aanwezig bij de première van de Rotterdamse romcom Casa Coco met Gerard Cox en Joke Bruijs. Zij spelen samen met Loes Luca, Gijs de Lange († 25 mei 2022), Katja Schuurman, Richard Groenendijk, Frédérique Spigt, Chris Tates, Tania Kross en Oscar Aerts. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Start bouw Dok & Kaai op de Müllerpier
Woensdag 9 november, 16.00 uur
Lloydstraat 1A

Woensdag 9 november luidt wethouder Chantal Zeegers (o.a. Bouwen en Wonen) samen met Wilco van den Ban (Regio Directeur AM) middels een korte drumsessie de feestelijke start bouw van Dok & Kaai in. In dit nieuwe gebouw aan de Parkhaven op de stoere Müllerpier komt ruimte voor 40 woningen voor kleinere huishoudens en gezinnen. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming. Het grootste deel van de kopers is trouw aan de stad en woont al in Rotterdam. Dok & Kaai is samen met Stack het sluitstuk van de Müllerpier transformatie: van een stadshaven tot moderne stadswijk waar het havenverleden nog altijd tastbaar is. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zegers, tel. 06 – 134 283 89)

Herdenking Razzia
Donderdag 10 november, 13.30 uur
De Kuip

Donderdag spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de herdenking van de slachtoffers van de grote razzia van Rotterdam 78 jaar geleden. Hij staat o.a. stil bij het verhaal van Wim Missel, die achttien jaar was toen hij uit zijn huis in Rotterdam-West werd gehaald en op transport gezet naar Duitsland voor dwangarbeid. Een periode van grote ontberingen en onzekerheid volgde, met af en toe een straaltje medemenselijkheid. Toen hij na een barre tocht weer terugkwam in Rotterdam, was alles totaal anders dan hij had verwacht. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Dag van de mantelzorg
Vrijdag 11 november, 13.45 – 14.45 uur
Bioscoop Kino, Gouvernestraat 129 – 133

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op en rondom deze dag worden er door heel Rotterdam verschillende activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Wethouder Faouzi Achbar (o.a. Welzijn) bezoekt op vrijdag 11 november van 13.45 tot 14.45 uur één van deze activiteiten om de aanwezige mantelzorgers persoonlijk te bedanken. Door Wmo Radar, de welzijnsaanbieder in het centrum, is die middag een activiteit voor mantelzorgers georganiseerd in bioscoop Kino. Mantelzorgers krijgen koffie en taart en een cadeautje en kunnen uiteraard ook naar de film. Een totaaloverzicht van de activiteiten is te vinden op: www.mantelfoon.nl/dvdmz. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 287 417 94)

Opening Bouwcollege Wielewaal
Vrijdag 11 november, 16.00 uur
Wichardstraat 1

Op vrijdag 11 november opent wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) het Bouwcollege Wielewaal. Jongeren uit de buurt leren op de bouwplaats van Wielewaal de fijne kneepjes van het vak. In Wielewaal komen 800 nieuwe woningen in de sfeer van het voormalige tuindorp. Met de opening van het Bouwcollege op de bouwlocatie van de Wielewaal krijgt het sociale karakter van de wijk extra betekenis. De leerlingen hebben een eigen bouwkeet waar ze praktijklessen krijgen. In de naastgelegen loods voeren ze praktijkopdrachten uit onder begeleiding van een docent. Daarnaast lopen ze onder begeleiding van een leermeester stage op de bouwplaats. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Uitreiking Maaskantprijs
Vrijdag 11 november, 17.30 uur
Burgerzaal stadhuis

Vrijdag reikt burgemeester Aboutaleb, als voorzitter van het bestuur van de stichting Rotterdam Maaskant, de grote Maaskantprijs uit aan architect Floris Alkemade. Hij is ex-rijksbouwmeester, voormalig partner van het bureau O.M.A. en oprichter van architectenbureau FAA. De jury roemt zijn maatschappelijk engagement en het debat dat hij daarover bij zijn vakgenoten aanwakkert. Als rijksbouwmeester zette hij ruimtelijke ordening en ontwerp weer op de nationale agenda. Volgens de jury weet Alkemade een groot publiek te betrekken bij de inrichting van Nederland. De prijs is vernoemd naar de wederopbouwarchitect Huig A. Maaskant (17 augustus 1907, †27 mei 1977). (Meer informatie bij Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Intocht Sinterklaas
Zaterdag 12 november, 12.45 uur
Willemsplein, bij de Spido

Zaterdag verwelkomt burgemeester Aboutaleb Sinterklaas op het Willemsplein. Na de grote show loopt de Sint richting Grotekerkplein vergezeld door een stoet van stuntpieten, steltpieten en zelfs de brandweer. Voor de Laurenskerk wordt ook een show gegeven. Langs de gehele route zijn attracties te bewonderen. Dit jaar wordt de Sinterklaasintocht voor de 67ste keer georganiseerd door het Sint Nicolaas Intocht Comité in samenwerking met Stichting Best en vele vrijwilligers. Stichting Best is een initiatief van het Rotterdamsch Studenten Corps en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)