Direct naar de content

Weekberichten 7 t/m 14 september 2019

Bezoek burgemeester Aboutaleb aan Golfregio
Zaterdag 7 tot en met woensdag 11 september

Burgemeester Aboutaleb bezoekt Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waar hij onder andere spreekt op het World Energy Congress. Op het reisprogramma staan, naast ontmoetingen met diverse autoriteiten en instanties, ook gesprekken gepland met ministers en stedelijke vertegenwoordigers over het economische programma in Dubai. Het bezoek faciliteert tegelijkertijd ook de contacten tussen Nederlandse (innovatieve) bedrijven en lokale, gevestigde bedrijven. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Uitreiking Ketelbinkieprijs
Woensdag 11 september, 8.00 uur
Maassilo, Zuidzijde 1-2

Wethouder Richard Moti (o.a. Nationaal Programma Rotterdam Zuid) deelt woensdag tijdens het Ondernemersontbijt de Ketelbinkieprijs uit. Deze prijs is bestemd voor jonge, innovatieve ondernemingen die Rotterdam op een originele manier (inter)nationaal op de kaart zetten. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)

Uitvoeringsdag buurt-en bewonersgroen Nozemanbuurt
Woensdag 11 september, 11.00 uur
Nozemanstraat, Delfshaven

De Nozemanbuurt heeft samen met de gebiedsnetwerker, gebiedslandschapper en Stadsbeheer een plan gemaakt voor meer buurt- en bewonersgroen. In het plan staan onder andere de aanleg voor geveltuinen, beplanten van boomspiegels en extra groenvakken. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) is aanwezig bij de feestelijke start en uitvoeringsdag. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga tel. 06 – 283 627 17)

Startschot Campus Coolhaven
Vrijdag 13 september, 16.00 uur
Hofplein Rotterdam, Grounds, Maaspodium

Gemeente Rotterdam heeft van het Rijk geld gekregen voor Campus Coolhaven, een samenwerkingsverband van een aantal culturele en onderwijsinstellingen op Coolhaveneiland om mbo-talent verder te brengen. Wethouder Said Kasmi (o.a. Ondrwijs) geeft het startschot voor deze samenwerking. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)

Opening Culturele Seizoen
Vrijdag 13 september, 18.00 uur
Kunsthal Museumpark, Westzeedijk 341

Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) opent vrijdag het culturele seizoen. Daarnaast reikt hij de Cultuurpenning en de Doro Siepelprijs uit. De Cultuurpenning is de Rotterdamse onderscheiding voor mensen die een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele leven van de stad. De Doro Siepelprijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie in de Rotterdamse culturele sector die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)

Opening fototentoonstelling 'Stadsnatuur onder de loep'
Zaterdag 14 september, 17.30 uur
Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 245

Zaterdag opent wethouder Bert Wijbenga (o.a. buitenruimte) de fototentoonstelling 'Stadsnatuur onder de loep'. De zeven stadsecologen van de afdeling Bureau Stadsnatuur van het Natuurhistorisch Museum bestuderen de levende natuur in de stedelijke omgeving. Documentair fotograaf Judith Tielemans legde dit veelzijdige veldwerk haarscherp en met oog voor detail vast in een fotoserie die het Natuurhistorisch exposeert. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga tel. 06 – 283 627 17)

En verder…
opent wethouder Richard Moti op zondag 5 september om 13.00 uur het festival Hefpark, Muziekpark aan de voet van de Hef op Zuid. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)


Noot voor de redactie: