Direct naar de content

Weekberichten

Openbare optredens van College van B en W

Periode maandag 7 t/m zondag 13 juli

Opening Kunstexpo basisschool De Akker
Maandag 7 juli, 13.30 -14.00 uur
Basisschool De Akker, Elzendaal 15

Maandag 7 juli bezoekt wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) basisschool De Akker om daar een expositie van groep 7 te openen. 
De kinderen van groep 7a en groep 7b hebben onder begeleiding van hun kunstjuf met acryl, speciale blacklight verf en graffiti gewerkt. Zij maakten schilderijen over neuronen en hun dromen.
(Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 131 551 20).


Opening expositie MooiMaken
woensdag 9 juli, 14.30 – 15.00 uur
Natuurhistorisch Museum

Woensdagmiddag 9 juli opent wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) de expositie MooiMaken! In het Natuurhistorisch Museum. Het getoonde werk is het resultaat van een serie workshops waaraan kinderen van 6-13 jaar uit de oude wijken van Rotterdam acht weken lang deelnamen. De kinderen zijn begeleid door professionele beeldende kunstenaars en hebben geleerd om met kunst hun eigen verhaal te verbeelden. Met MooiMaken! wordt een brug geslagen tussen jeugd uit oude wijken en Rotterdamse kunstenaars. De expositie is te bezichtigen van juli t/m begin september.
(Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 131 551 20).


Opleveringsmoment schoon water in IJsselmonde
Woensdag 9 juli, 16.00 uur
Gemaal Kerkedijk, Bommelerwaard 79, Rotterdam-IJsselmonde
De gemeente Rotterdam en het waterschap Hollandse Delta hebben nauw samengewerkt aan schone singels en een beter watersysteem in de voormalige deelgemeente IJsselmonde. Bewoners rondom De Kreekseboezem hadden regelmatig last van stank en dode vissen. Het was geen prettige plek om langs te wonen en te recreëren. Met de aanleg van een persleiding en verbouwing van het gemaal is het water nu schoner en frisser en is er een groenere leefomgeving ontstaan. Wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte) is aanwezig bij dit opleveringsmoment.
(Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 12 65 88 13).


Kick-off DeBroekriem Rotterdam
Woensdag 9 juli,14.00 uur
ECE Startup Campus Rotterdam (Science Tower)

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) verricht de kick off van De Broekriem Rotterdam. DeBroekriem is een platform voor en door jonge, hoger opgeleide werkzoekenden. DeBroekriem heeft de ambitie om werkzoekenden te inspireren en in beweging te zetten. Dit doen ze via een activiteitenplatform dat ontmoetingen tussen collega baanzoekers faciliteert. 
Na de opening door wethouder Struijvenberg vertelt oprichter Pieter Vermeer over DeBroekriem en vervolgens geeft Dimitri Heesbeen een workshop waarin jongeren inzicht krijgen in de kansen op de arbeidsmarkt. Als werkzoekende dien je immers ondernemend te zijn om een geschikte baan te vinden.
(Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 226 619 17).


Final Exercise aspirant-mariniers
Vrijdag 11 juli, 11.45 uur
concertgebouw De Doelen, Schouwburgplein

Vrijdag 11 juli is de traditionele intocht van de Final Exercise (FINEX) van een klas aspirant-mariniers. Niet op de Van Ghentkazerne, maar midden in de stad op het Schouwburgplein. Daar ontvangen zij de felbegeerde baret van het Korps Mariniers en sluiten hiermee de Elementaire Vakopleiding succesvol af. 
Aanwezig zijn burgemeester Ahmed Aboutaleb, de commandant van het Korps Mariniers en familie en vrienden van de mariniers-in-opleiding. De FINEX is de afsluiting van een 24-weken durend traject waarin hun discipline en doorzettingsvermogen tot het uiterste op de proef is gesteld. De eindtraining van 5 dagen is daarbij de ultieme test. Die begon met een afdaling in een landingsvaartuig van de Van Brienenoordbrug en eindigde met een speedmars van 24 kilometer. In de tussenliggende dagen lazen zij kaart en kompas, verplaatsten zich tactisch over zowel land als water en voerden diverse acties uit. Met zware bepakking legden zij te voet zo’n 120 kilometer af. De ceremonie vrijdag begint om 11.30 uur met muziek van Marinierskapel der Koninklijke Marine. Om 12.00 uur beëindigen de mariniers-in-opleiding hun final excercise en na de toespraken vervangen de aspirant-mariniers hun gevechtspetten door de marinierspet. Op het Schouwburgplein staat een vloot- en roadshow van het Korps Mariniers opgesteld. 
(Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53 28 48 13).


Noot voor de redactie: