Direct naar de content

Weekberichten 6 tot en met 15 juli

Opening Geldlab zomerfestival
Zaterdag 6 juli, 11.00 uur
Parklaan 14 – 16 Belasting & Douanemuseum Rotterdam,

Op zaterdag 6 juli opent wethouder Natasha Mohamed-Hoesein (Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal) samen met de Kinderburgemeester en Kinderraad het Geldlab zomerfestival in het Belasting & Douane Museum. Ter ere van het 1-jarig bestaan van het Geldlab is er een festival vol activiteiten voor kinderen. GeldLab is een innovatieve en educatieve tentoonstelling dat kinderen en jongeren spelenderwijs met geld leert om te gaan en financieel zelfredzaam te worden. Centraal staan 9 games waarbij jongeren geconfronteerd worden met verleidingen en risico’s uit het dagelijks leven. Ze leren omgaan met financiële dilemma’s en ontwikkelen zo hun geldvaardigheden. Dit maakt de kans op toekomstige financiële problemen kleiner. (Meer informatie: Marije Romijn, bestuursvoorlichter, wethouder Mohamed-Hoesein, tel. 06 – 413 165 24)

Wethouder Sport uitgenodigd door KNVB voor kwartfinale EK voetbal
Zaterdag 6 juli
Olympia stadion, Berlijn

Wethouder Faouzi Achbar (o.a. Sport) bezoekt op uitnodiging van de KNVB de kwartifinale van het EK voetbal waar Nederland tegen Turkije speelt. De terugreis is op zondag 7 juli. (Meer informatie: Kim Hooning, plv. bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 222 126 10)

Feestelijk opening Driehoeksplein
Maandag 8 juli , 11.00 – 11.30 uur
Driehoeksplein in Delfshaven

Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent het geheel vernieuwde Driehoeksplein in Delfshaven. Het stenige plein van 5000 m2 in Delfshaven heeft een flinke metamorfose ondergaan: 2500 m2 extra groen, 25 bomen, een waterberging, twee grote speelplekken en een voetbalveld met een buitenlokaal voor de Valentijnschool. De school krijgt een groen dak met zonnepanelen. Het project is een mooi voorbeeld van de ambitie van het college om Rotterdam te vergroenen, de biodiversiteit te verbeteren en de stad beter bestand te maken tegen de gevolgen van klimaat-verandering, zoals hittestress en overtollige regenval. Het plein is niet alleen een zichtbaar mooier schoolplein. Het is ook een wijkpark voor de buurt en draagt bij aan een sociaal sterkere, veerkrachtiger wijk.  (Meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06 – 142 111 51)

Opening Getijdenpark Keilehaven
Vrijdag 12 juli , 11.00 – 13.00 uur
Keilehaven

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) opent het getijdenpark in het voormalige havenbekken van de Keilehaven. Nu nog een klein beetje kaal, maar op en rond de negen terrassen zal steeds meer bijzondere flora en fauna komen. Een heerlijke plek om straks aan de drukte te ontsnappen. Vanaf de Benjamin Franklinstraat kun je er komen. Of met de watertaxi als de halte er eenmaal is. (Meer informatie: Rob Hageman, bestuursvoorlichter a.i. wethouder Zeegers, tel. 06 – 235 040 18)