Direct naar de content

Weekberichten 6 tot en met 14 september

Taalcongres tijdens de Week van lezen en schrijven
Maandag 6 september, 12:45 – 17:00 uur
Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95, 3083 DP Rotterdam

Wethouder Bokhove, (o.a. Taal) opent het Taalcongres tijdens de week van lezen en schrijven. Het congres is fysiek en digitaal te volgen en is gericht op mensen die in hun werk te maken hebben met Rotterdammers die moeite hebben met lezen en schrijven. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

1e uitreiking Startersbeurs
Dinsdag 7 september 16.30 uur
Mascolori Store Nieuwe Binnenweg 116

Wethouder Richard Moti (o.a. Werk, inkomen) reikt op dinsdag 7 september de 1e Rotterdamse Startersbeurs uit aan (MBO 3 en 4, HBO en WO) afgestudeerde Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar die geen baan kunnen vinden. Met de Startersbeurs krijgen de jongeren de mogelijkheid om relevante leer- en werkervaring op te doen. Met deze regeling kunnen jongeren voor een periode van 6 maanden in een individuele, trainee-achtige setting aan de slag in het bedrijfsleven. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)

Opening Taalzuil Prins Alexander
Woensdag 8 september, 12:00 – 13:30
Huis van de Wijk Oriënt, Kobehof 5, Rotterdam

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven opent wethouder Bokhove van (o.a. Taal) een taalzuil. Een taalzuil is een pilaar, die in de Huizen van de Wijk komt te staan, waar activiteiten rondom taal en laaggeletterdheid omheen georganiseerd kunnen. In de taalzuil staan flyers over het taalaanbod. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

Recharge Earth congres
woensdag 8 en donderdag 9 september 2021
Ahoy Rotterdam

Woensdag 8 september om 9.45 uur opent burgemeester Aboutaleb het eerste Recharge Earth congres in Ahoy. Vertegenwoordigers van bedrijven als Shell Ventures, BP, Gasunie en Eneco komen samen met klimaatwetenschappers, innovators en vertegenwoordigers van de overheid. Tijdens de plenaire sessies komen thema’s als energiebeleid, infrastructuur en innovatie aan bod. Duurzaamheidswethouder Arno Bonte gaat om 15.15 uur tijdens een plenaire sessie in gesprek met o.a. klimaatpsycholoog Gerdien de Vries (TU Delft) en Olof van der Gaag, directeur NVDE over de wisselwerking tussen beleid en gedrag.
Op 9 september vindt het eerste Klimaatcafé van het Rotterdams Klimaatakkoord plaats van 15 tot 17 uur in Dock10 in Ahoy. Vier startende ondernemers krijgen daar de gelegenheid om hun innovatie te pitchen. Wethouder Arno Bonte neemt deel aan het panel. (Vertegenwoordigers van de pers s.v.p. aanmelden bij Ingrid Adriaanse, woordvoerder wethouder Arno Bonte, tel. 06 39 11 61 35 of e-mail ie.adriaanse@rotterdam.nl)

Koning bij viering 50-jarig bestaan Ahoy
Donderdag 9 september, 9.45 uur
Ahoy Rotterdam

Zijne Majesteit de Koning is donderdag aanwezig bij de viering van 50 jaar Ahoy en de opening van het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en RTM Stage. Sinds de opening in 1971 is Ahoy uitgegroeid tot één van de grootste evenementenhallen van Nederland met jaarlijks anderhalf miljoen bezoekers. In 2018 werd de eerste paal geslagen van het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage. RTM Stage telt vijfendertig zalen, diverse foyers en exporuimtes en een uniek auditorium. Na een rondleiding onthult Koning Willem-Alexander een interactief muzikaal kunstwerk op het voorplein, ontworpen door Arttenders en Jonas Vorwerk. Het interactieve kunstwerk wordt door Ahoy geschonken aan de stad. Burgemeester Aboutaleb begeleidt de Koning en spreekt bij de onthulling. (Meer informatie: Pieter Bas Simons, plv. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 510 747 91)

Prinses Beatrix onthult gebrandschilderd raam Laurenskerk
Vrijdag 10 september, 10.15 uur
Laurenskerk

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix onthult vrijdagochtend het gebrandschilderde raam Vrede & Verzoening in de Laurenskerk. Het raam verbeeldt de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog op de steden Rotterdam, Coventry en Dresden en de vredesperiode daarna. Burgemeester Aboutaleb zal Prinses Beatrix begeleiden. (Meer informatie: Pieter Bas Simons, plv. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 510 747 91)