Direct naar de content

Weekberichten 6 tot en met 14 maart

Debat Mathenesse aan de Maas
Maandag 6 maart, 19.00 uur
De Fruitvis, Marconistraat 43

In aanloop naar de Provinciale Staten-verkiezingen organiseert de Stichting Mathenesse aan de Maas een debatavond over de verbinding tussen de gebiedsontwikkeling M4H en de wijken Oud Mathenesse en Het Witte Dorp. Wethouder Robert Simons (o.a. Wijken en kleine kernen) neemt hieraan deel, samen met Gedeputeerde van Provinciale Staten Anne Koning, de voorzitter van de wijkraad Mathenesse Erica van Engel en maatschappelijke ontwerper Robbert de Vrieze. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).

Chip je kat actie
Woensdag 8 maart, 12.00 – 12.30 uur
Dierenziekenhuis Caressa, Goudsesingel 97

Van 8 maart t/m 29 april kunnen Rotterdammers gratis hun kat laten chippen en registeren. Met een chip is de kans dat een kat na een vermissing wordt teruggebracht bij de eigenaar vele malen groter. Hoe meer katten worden gechipt, hoe minder zwerfkatten in de stad. Chippen kost geld en is nu nog een vrije keuze, maar minister Adema heeft aangekondigd dat het verplicht wordt. Wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte) bezoekt op de openingsdag een van de chiplocaties om het belang van deze actie te benadrukken en mensen op te roepen hun kat te laten chippen nu dat gratis kan. (Meer informatie: Tristan van Rijn, vervangend bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 481  86 31).

Finale MBO-debat010
Woensdag 8 maart, 16.00 uur
Grafisch Lyceum Rotterdam, Heer Bokelweg 255

Woensdag opent burgemeester Aboutaleb de finale van het MBO-debat010 op het Grafisch Lyceum. In een Lagerhuis-setting nemen dertig debaters van vijf Rotterdamse MBO’s (GLR, Zadkine, Albeda, HMC en STC) het tegen elkaar op ten overstaan van een vakkundige jury. Ze debatteren over onderwerpen die hen na aan het hart liggen. Aan het debat gaat lessen over politiek en debatcursussen in het stadhuis vooraf. Het debat wordt gehost door het Grafisch Lyceum, de livestream, voorbereidingen en alle techniek worden geregeld door studenten. Het MBO Debat 010 is ontstaan vanuit de wens van Rotterdamse raadsleden om meer betrokken te zijn bij mbo-studenten en hen te enthousiasmeren voor de lokale politiek. (Meer informatie: Lisette van Bale, plv. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, 06 – 283 627 17).

Start bouw van Tuinbuurt Vrijlandt
Donderdag 9 maart, 15:45 uur
Meester Arend van der Woudenslaan

Onder toeziend oog van zo’n 100 nieuwe bewoners, slaat wethouder Chantal Zeegers (o,a. Klimaat, Bouwen en Wonen) samen met Sana Derksen (Chief Operating Officer bij Ballast Nedam) en Niels Doodeman (Algemeen Directeur Ballast Nedam West) de eerste paal van fase 2 Tuinbuurt Vrijlandt. Op de locatie van het voormalige nooddorp Smeetsland in Lombardijen, verrijst een nieuwe wijk die perfect past in de tuindorp structuur, maar dan in een toekomstbestendige uitvoering. Er komen in totaal 290 energieneutrale woningen in een kindvriendelijke, groene en waterrijke omgeving met volop ruimte voor biodiversiteit en vogels. Naast 190 koopwoningen in het hogere segment, worden er 100 sociale huurwoningen gebouwd, waarvan 50 voor senioren. Vandaag wordt gestart met de bouw van 61 eengezins- koopwoningen. Het is een belangrijk project voor de stad Rotterdam, de Zuidoever en de wijk Lombardijen. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89).

Lichtjesavond Pernis
Zaterdag 11 maart, 19.00 uur
Algemene Begraafplaats Pernis, Ring 548

Lichtjesavond Pernis is een jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst voor iedereen die hun overleden dierbaren in een sfeervolle omgeving wil gedenken. Een vast onderdeel is de Fotogalerij met portretten waar bewoners mooie herinneringen kunnen ophalen en delen. Burgemeester Aboutaleb bezoekt de avond en spreekt de bezoekers toe. Lichtjesavond Pernis is een initiatief van de Commissie Lichtjesavond Pernis i.s.m. de Wijkraad Pernis en de afdeling Begraven en Cremeren van de gemeente Rotterdam. Dit is de 11de editie, jaarlijks trekt de lichtjesavond rond de 1000 bezoekers. (Meer informatie: Lisette van Bale, plv. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, 06 – 283 627 17).