Direct naar de content

Weekberichten 6 tot en met 13 december

Start pilot energiebesparende maatregelen voor mkb
Dinsdag 6 december, 13.30 uur
ADOTweewielers, Schiedamseweg 77B

Wethouder Robert Simons (o.a. Economie) geeft op dinsdag 6 december het startsein voor de pilot energiebesparende maatregelen voor het mkb. In de komende weken gaat de gemeente circa 250 ondernemers aan de Schiedamseweg en Binnenban (Hoogvliet) direct helpen met energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips, deurdrangers en LED-verlichting. Een klusbus komt naar de ondernemers toe; alle ondernemingen kunnen hier gebruik van maken. De kosten voor materiaal, ter waarde van € 500 per pand worden betaald door de gemeente Rotterdam. Ondernemers krijgen ook een energieadvies, tips om energie te besparen én coaching bij het nemen van verdergaande maatregelen. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).

Oplevering eerste woningen in Wielewaal
Dinsdag 6 december 15.00 uur
Wielewaalhuis, Eelkmanstraat 36a

Een groep bewoners uit Wielewaal verhuist binnenkort naar hun nieuwbouwwoning. Wethouder Zeegers (o.a.  Bouwen en Wonen) verricht de feestelijke handeling en proost samen met alle nieuwe bewoners op een mooie toekomst. Het gaat om de oplevering van 77 sociale huurwoningen. De komende jaren komen daar nog 675 betaalbare woningen bij voor starters, gezinnen en ouderen. De Wielewaal is een groene en kleurrijke woonwijk aan de rand van het Zuiderpark in Rotterdam-Zuid. Van oudsher staat het bekend als een wijk met een sterke gemeenschapszin. De nieuwbouw wil zoveel mogelijk aansluiten bij het karakter van de wijk en voegt duurzaamheid als nieuw element daaraan toe. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89).

Opening: Vergeten Rotterdam oorlogsmonument in ere hersteld
Dinsdag 6 december, 15.15 tot 16.00 uur
Oostmaaslaan 950

Aan de Oostmaaslaan 950 staat sinds eind jaren ’60 het voormalige Visser ’t Hooft Centrum. Het is een in meerdere opzichten uniek, maar bij veel Rotterdammers onbekend oorlogsmonument: een symbolisch Duits verzoeningsteken aan de door oorlogsgeweld zwaar getroffen stad. In een samenwerking van de stichting OVMR, huidige eigenaar U Vastgoed en Museum Rotterdam is aan de buitenzijde een bescheiden presentatie gemaakt, waarmee de bijzondere betekenis van het gebouw weer zichtbaar is. Wethouder Said Kasmi zal de nieuw aangebrachte vitrines aan het pand dinsdag officieel onthullen. (Meer informatie Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 39 11 61 35. www.onderwijs010.nl/leraarworden )

Opening wijkhub Crooswijk
Dinsdag 6 december, 17.00 uur
Boezemstraat 187

Dinsdagmiddag opent wethouder Robert Simons (o.a. Wijken en kleine kernen) de nieuwe wijkhub in Crooswijk. De wijkhub is een centrale plek waar Rotterdammers zonder afspraak terecht kunnen met hun vragen of ideeën. Er werken medewerkers van de gemeente, de wijkagent of jongerenwerker. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).

Uitdelen kinderfietsen op basisschool De Klaver Carnisse
Woensdag 7 december, van 13:00 13:30 uur.
Basisschool De Klaver Carnisse, Klaverstraat 44

Woensdag 7 december worden leerlingen van basisschool De Klaver Carnisse verrast met een eigen fiets door wethouder Vincent Karremans (o.a. buitenruimte, en mobiliteit) Deze fietsen zijn gedoneerd via de lokale inleveractie voor kinderfietsen van gemeente Rotterdam en ANWB. Met deze actie zijn meer dan 200 fietsen opgehaald voor kinderen voor wie een fiets niet vanzelfsprekend is. De komende weken worden er nog meer fietsen uitgedeeld. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al een eigen fiets hebben. Want door veel te oefenen, leren ze goed en veilig fietsen in het drukke verkeer in Rotterdam. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 283 627 17).