Direct naar de content

Weekberichten 6 oktober tot en met 8 oktober

Ondernemersontbijt
Maandag 7 oktober, 8.00 uur
Hogeschool InHolland, Posthumalaan 90

Maandag staat het 83ste Ondernemersontbijt in het teken van de Week van de Veiligheid / Veilig Ondernemen. Het thema van deze editie is: heling. Burgemeester Aboutaleb geeft zijn visie op dit thema en blikt terug op zijn recente werkbezoek aan Curaçao en Colombia. Wethouder Wijbenga (o.a. handhaving en buitenruimte) wordt geïnterviewd over het belang van samenwerking voor veilig ondernemen. Samen met Steven Lak en Pieter van Klaveren reikt de wethouder Veiligheidspluimen uit aan ondernemers en/of ondernemersverenigingen die zich daar extra sterk voor hebben gemaakt. (meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Opening Centrum voor Jeugd en Gezin in Bibliotheek Rotterdam
Maandag 7 oktober, 14:00 uur
CJG Centrum, 2e etage in de Centrale bibliotheek, Hoogstraat 110

Het Centrum voor Jeugd en Gezin krijgt een nieuw onderkomen in de bibliotheek aan de Hoogstraat. Wethouder Bokhove (o.a. jeugd) verricht de opening. Het nieuwe CJG wordt een inlooplocatie waar ouders met hun kinderen terechtkunnen voor allerlei vragen over opvoeding, gezondheid, etc. Het CJG gaat nauw samenwerken met de bibliotheek om taalontwikkeling bij kinderen zo vroeg mogelijk te stimuleren. (meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

Walk21 conferentie
Maandag 7 tot en met donderdag 10 oktober 2019
Opening en paneldiscussie in De Doelen, afsluiting in Oude Luxor

Van maandag tot en met donderdag is Rotterdam gaststad van de internationale conferentie Walk21 over voetgangersbeleid. Verschillende internationale delegaties bezoeken Rotterdam en gaan de stad in om met elkaar te bespreken hoe je een stad voetgangersvriendelijker maakt. Wethouder Judith Bokhove (o.a Mobiliteit) verricht maandag om 17 uur de informele opening. Dinsdag verricht zij samen met wethouder Bert Wijbenga (o.a. buitenruimte) de officiële opening en neemt zij om 9.30 uur deel aan een paneldiscussie in de Doelen. Donderdag sluit ze de conferentie om 10.00 uur af in het Oude Luxor. (meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

Aftrap campagne ‘Stop op tijd. Wij schenken niet door'
Maandag 7 oktober, 17.15 – 17.45 uur
BIRD, Raampoortstraat 24

Wethouder Bert Wijbenga (o.a.Handhaving) hangt samen met Nina Hooimeijer (exploitant van BIRD en bestuurslid Koninklijke Horeca Nederland) de eerste poster op van de campagne ‘Stop op tijd. Wij schenken niet door.’ De campagne is onderdeel van de aanpak om dronkenschap en doorschenken tegen te gaan. In Stockholm heeft een vergelijkbare aanpak tot succesvolle resultaten geleid. In Rotterdam doen 28 horecazaken mee. (meer informatie: Lisette van Bale bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Bekendmaking nominaties Rotterdamse Ondernemersprijs
Maandag 7 oktober, 17.25 uur
Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

Maandag is wethouder Richard Moti (o.a. Werk) aanwezig bij de bekendmaking van de genomineerden voor de Rotterdamse Ondernemersprijs (ROP) 2019 en de Nieuwe Heldenprijs in de 1e klas trouwzaal. De Rotterdamse Ondernemersprijs is al meer dan 34 jaar een gerespecteerd evenement in de regio Rotterdam. De nieuwe Heldenprijs is bedoeld voor innovatieve ondernemers die een inspiratie zijn voor andere ondernemers. De uitreiking zal plaatsvinden op 18 november door wethouder Barbara Kathmann. (meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)

C40 World Mayors Summit
Woensdag 9 tot en met vrijdag 11 oktober 2019
Kopenhagen

Burgemeester Aboutaleb is een van de sprekers tijdens de C40 top van burgemeesters wereldwijd in Kopenhagen. Doel van de C40 is een wereldwijde coalitie van steden, bedrijven en burgers om op korte termijn krachtige klimaatoplossingen te bedenken die nodig zijn voor een duurzame economie en een sterke, gezonde samenleving. In zijn keynote zal hij de toehoorders vertellen over de Rotterdamse aanpak van afvalverwerking. Andere sprekers zijn o.a. Alexandria Ocasio-Cortez (New York, congreslid VS), burgemeester Anne Hidalgo van Parijs (voorzitter C40) en Al Gore (voormalig vicepresident VS en klimaatactivist). (meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Jubileum Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart
Vrijdag 11 oktober, 16.00 uur
STC, aan de Lloydstraat

Dit jaar bestaat het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, de branchevereniging voor de binnenvaart, 90 jaar. Vrijdag spreekt havenwethouder Arjan van Gils tijdens de viering van dit jubileum bij STC, het kennis- en opleidingsinstituut voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Dagvoorzitter is Donatello Piras. Maarten van der Weijden is ook één van de sprekers. (meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder van Gils tel. 06 – 181 911 04)

En verder…

Opent wethouder Sven de Langen (o.a, sport) op zaterdag 12 oktober om 16 uur het nieuwe clubhuis van Scouting Hillegersberg samen met Frank Fonse (voorzitter van het stichtingbestuur, het clubhuis). Scoutinggroep Hillegersberg aan de Molenwerf 26 bestaat sinds 1930. (meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder de Langen, Kim Harmsen, tel. 06 – 415 499 95)

Is wethouder Arno Bonte (o.a. duurzaamheid) zondag 13 oktober om 12.00 uur aanwezig bij de opening van het World Food Festival op de Binnenrotte. (meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06– 383 192 44)


Noot voor de redactie: