Direct naar de content

Weekberichten

Openbare optredens van College van B en W

Periode 20 tot en met 29 juni 2014

Werkbezoek burgemeester Aboutaleb aan Doha, Qatar
20 tot en met 23 juni
Doha, Qatar

Burgemeester Ahmed Aboutaleb brengt een bezoek aan Doha, de hoofdstad van Qatar. Deze reis maakt hij in het kader van de officiële voordracht van de Van Nelle Fabriek op de Werelderfgoedlijst, door Unesco. UNESCO Werelderfgoed is een bijzonder en exclusief predicaat dat tot op heden slechts is voorbehouden aan negen gebieden of objecten in Nederland. Na jaren van voorbereiding is het zover: op 21 juni, De Dag van de Architectuur, wordt bekend of de Van Nelle Fabriek ook op de lijst van zo'n kleine duizend werelderfgoederen komt. Het ministerie van OC&W heeft de burgemeester verzocht om een officiële delegatie uit Nederland te begeleiden. Verder zal de burgemeester in Qatar een aantal gesprekken voeren met Qatari partners. Belangrijke onderwerpen zijn de Rotterdamse samenwerking met Qatar Gas en de havenontwikkeling van Ras Laffan. Tevens zal hij in Qatar aanwezige Rotterdamse bedrijven bezoeken zoals Haskoning DHV, Boskalis en Damen Shipyards. (Meer informatie bij: Mark van der Roer, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13048645)

Werkbezoek burgemeester Aboutaleb aan Duitsland
23 en 24 juni
Duisburg, Keulen, Neuss Düsseldorf en Duisport, Duitsland

Burgemeester Aboutaleb bezoekt op 23 en 24 juni Duitsland. Hij brengt een bezoek aan zijn collega burgemeesters de heer Link in Duisburg en de heer Roters in Keulen. Tevens zal hij, de voor Rotterdam belangrijke Duitse binnenhavens van Neuss Düsseldorf en Duisport, bezoeken. Deze binnenhavens zijn van cruciaal belang voor het succes van de Rotterdamse haven. (Meer informatie bij: Mark van der Roer, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13048645)

Startsein voor kentekenparkeren
Maandag 23 juni, 15:00 uur
Stadhoudersplein 48, ter hoogte van het winkelcentrum

Op maandag 23 juni om 15.00 uur geeft wethouder Pex Langenberg (Haven, Duurzaamheid, Mobiliteit en Organisatie) het startsein voor kentekenparken in de gehele stad. Nadat vorig jaar van september tot december de proef met kentekenparkeren in het Oude Noorden werd gehouden, is Noord het eerste gebied waar het nieuwe parkeersysteem wordt ingevoerd. Tot eind van het jaar volgen de andere gebieden in de stad. De wethouder zal op het Stadhoudersplein, ter hoogte van Winkelcentrum Stadhoudersplein, zelf aan parkeerders de eenvoud van het kentekenparkeren uitleggen. Verder komt het ‘06-parkeren’ als slim alternatief aan bod. (Meer informatie bij: Anna Feiner, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 06 – 22049657).

Rotterdam Vastgoed 2014
26 juni, 13.00 uur
Staal Rotterdam, Beursplein 33

Rotterdam Vastgoed is een jaarlijks event over de actuele vastgoedontwikkelingen in Rotterdam. Tijdens dit event presenteren toonaangevende vastgoedpartijen en de gemeente Rotterdam strategische marktinformatie over de actuele Rotterdamse vastgoedontwikkelingen. Wethouder Ronald Schneider (o.a. stedelijke ontwikkeling) verzorgt dit jaar het openingswoord. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider, tel. 06-10064779 )

Startschot Erasmus MC – Tour de Rotterdam
Zaterdag 28 juni, 8.40 uur
Topsportcentrum

Zaterdag 28 juni geeft burgemeester Ahmed Aboutaleb het startschot van het Erasmus MC – Tour de Rotterdam bij het Topsportcentrum naast de Kuip. Dit jaar fietsen de deelnemers voor 100 jaar Daniël den Hoed. De volledige opbrengst van het inschrijfgeld gaat naar bestrijding van kanker. De burgemeester rijdt een stukje mee met het peloton, tot aan het stadhuis. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

"Een dag in het paradijs"
Zaterdag 28 juni, 12.00 – 17.00 uur
Paradijskerk, Nieuwe Binnenweg 25.

Zaterdag 28 juni zet de Paradijskerk de deuren open voor de wijk, de stad, de media en de politiek. Op die dag wil deze oudkatholieke kerkgemeenschap laten zien wie zij zijn en wat zij doen. Er zijn diverse sprekers, onder wie burgemeester Ahmed Aboutaleb, om 14.00 uur. Er is een gevarieerd programma op het kerkplein. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Viering 30 jaar cultuureducatie in Rotterdam
Zaterdag 28 juni, 12.00 uur
Grotekerkplein, Laurenskerk, Stadspodium, Club Empire, Gebouw de Heuvel

SKVR viert 28 juni 30 jaar cultuureducatie in Rotterdam. Samen met andere Rotterdamse culturele partners organiseert SKVR in het weekend van 28 en 29 juni tal van optredens, performances en workshops voor- en door Rotterdammers in en om de Laurenskerk. Wethouder Adriaan Visser (o.a. cultuur) opent dit feestelijke jubileumprogramma. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 13155120)

Run for KiKa
Zondag 29 juni, 15.15 uur
Atletiekvereniging PAC, Kralingse bos

Op zondag 29 juni staat het Kralingse Bos in het teken van Run for KiKa Rotterdam, een sponsor-event voor het hele gezin. Vanaf 13.00 uur zijn er op het terrein bij atletiekvereniging PAC allerlei activiteiten voor jong en oud. De 3000 deelnemers proberen zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zal om 15.15 uur de Kanjerkroning verrichten en om 15.30 uur het startschot van de Kidsrun geven. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente).


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten