Direct naar de content

Weekberichten 5 tot en met 14 mei

Ambtsreis burgemeester Aboutaleb naar Namibië en Zuid-Afrika
Zondag 5 tot en met 12 mei

Van zondag 5 tot en met 12 mei is burgemeester Aboutaleb op ambtsreis naar Namibië en Zuid-Afrika. De ontwikkeling van de Rotterdamse waterstofeconomie is essentieel voor het slagen van de energietransitie in havenindustrieel en bewoond gebied. Gemeente Rotterdam heeft de ambitie om waterstofeconomie mogelijk te maken. Hiertoe wordt in de Rotterdamse haven gewerkt aan opwek, opslag, toepassing en doorvoer van (groene) waterstof. Namibië en Zuid-Afrika hebben zich ontwikkeld tot wereldwijde spelers op het gebied van productie en aanbod van groene waterstof voor eigen gebruik en export. Deze ambtsreis is er dan ook op gericht om samen met onder meer Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Partners, Invest International, Gasunie en DOT relevante partners te ontmoeten en daarmee bij te dragen aan het realiseren van de waterstofeconomie in Rotterdam, Namibië en Zuid-Afrika. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 142 111 51)

Opening Strandseizoen Hoek van Holland
Donderdag 9 mei, 10.00 – 11.00 uur
Zeekant 1 (strandplein), Hoek van Holland

Hoek van Holland kent op Hemelvaartsdag een traditie die al heel lang teruggaat: de opening van het strandseizoen. Aan wethouder Robert Simons (o.a. Economie) de eer om het strandseizoen op deze dag officieel te openen. Voorafgaand aan het officiële gedeelte neemt de wethouder een kijkje op het evenemententerrein en gaat hij in gesprek met de organisatoren van twee grote muziekfestivals en met strandondernemers. Om 10.30 uur volgt het officiële gedeelte. De wethouder zal een toespraak houden en samen met Dirk van Oosten van de Strandwacht op feestelijke wijze een nieuwe strandvlag onthullen. Ook wordt de nieuwe city map Hoek van Holland vanuit Rotterdam Tourist Information overhandigd. De feestelijke opening wordt georganiseerd door de Gemeente Rotterdam in samenwerking met Stichting Rotterdam Beach, Rotterdam Festivals en strandondernemers. (Meer informatie: Leon Stooker, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 423 104 86)

Memorial Regatta Rotterdam 2024
Zaterdag 11 mei, 11.30 uur
Oude Haven, Rotterdam

Op zaterdag 11 mei gaat voor de 7e maal in successie de 14th of May Memorial Regatta Rotterdam plaatsvinden; een roeisloepenrace over 10,65 kilometer over de Maas en binnenhavens (Wijn-, Leuve- en Waalhaven) van Rotterdam. De roeiwedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de roeisloepvereniging Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) met medewerking van Korps Mariniers. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een ceremonie ter herdenking bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. Er wordt geroeid voor het goede van de DMRC: hulp aan buddy’s in nood. Locoburgemeester Robert Simons is aanwezig om de deelnemers een goede race toe te wensen. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 142 111 51)