Direct naar de content

Weekberichten 5 tot en met 14 juni

Feestelijke oplevering groene dak de Doelen
Zondag 5 juni 12.00 – 12.30 uur
Op het dak van de Doelen, Ingang Willem Burger Entree, Kruisplein 40

Zondag 5 juni is de feestelijke oplevering van het groene dak met waterberging op het dak van de Doelen. Wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte) is aanwezig samen met de partners, de Doelen, Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en 7Square Endeavour. Met z’n ligging in hartje Rotterdam en grote oppervlakte aan plat dak is het gebouw ideaal geschikt voor een verduurzamingsslag. De drie partners hebben zich aangesloten bij deze ambities en bij de totstandkoming van een multifunctioneel dak op de Doelen. Na de feestelijke oplevering volgt met de partners een fotomoment op het dak, waarbij ze de jonge beplanting water geven. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Vincent Karremans, tel. 06 – 28 36 27 17)

Finish Roparun
Maandag 6 juni (tweede Pinksterdag), vanaf 11.00 uur
Stadhuis, Coolsingel

Maandag verwelkomt burgemeester Aboutaleb de deelnemers van Roparun bij de finish op de Coolsingel. De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen (meer dan anderhalve marathon). Daarnaast zijn er fietsers en begeleiders zoals chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. De teams organiseren ook allerlei sponsoracties waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel. De afgelopen edities is meer dan 90 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Internationale conferentie ‘Intieme terreur’
Dinsdag 7 juni, 09.00 uur
De Doelen, schouwburgplein 50

Rotterdam is gaststad van de internationale conferentie ‘Intieme Terreur’ waar wordt gesproken over partnergeweld. Veilig Thuis Rotterdam-Rijnmond organiseert de conferentie samen met de ‘European Family Justice Center Alliance’, Fier, Sterk Huis en de gemeente Rotterdam. Filomena, het Rotterdamse Centrum voor Huiselijk Geweld en Kindermishandeling heeft ook een grote rol bij de conferentie.Wethouder Judith Bokhove, van Mobiliteit, jeugd en taal opent de conferentie.(Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

Bezoek Zweedse kroonprinses Victoria
Woensdag 8 juni, 10.45 uur
De Nieuwe Maze, Wilhelminapier

Woensdag 8 juni bezoekt kroonprinses Victoria van Zweden Rotterdam met een Zweedse handelsdelegatie. Zij wordt op het schip De Nieuwe Maze verwelkomd door burgemeester Aboutaleb, CEO Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam NV en Ben Vree, honorair consul voor Zweden. Daarna maakt het gezelschap een boottocht door de Rotterdamse haven, met het oog op duurzaamheid en energietransitie. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Jaarvergadering Eurocities
Donderdag 9 en vrijdag 10 juni
Espoo, Finland

Burgemeester Aboutaleb neemt deel aan de jaarvergadering van Eurocities – een netwerk van Europese steden – in Finland. Onderwerp van gesprek is o.a. wat Europese steden doen om de klimaatdoelen van de Europese Green Deal te halen. Keynote spreker is Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie en leider van de Green Deal, op weg naar een klimaatneutraal Europa. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Woningbezoek en woningopname geluidssanering
Donderdag 9 juni 16.30 – 17.30 uur
Rochussenstraat

Rotterdam gaat versneld aan de slag met het terugbrengen van geluidshinder in Rotterdamse woningen. In dat kader bezoekt wethouder Arno Bonte (duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) donderdagmiddag tussen 16.30 en 17.30 twee woningen aan de Rochussenstraat in Rotterdam. Het betreft één woning waar geluidsisolerende maatregelen zijn toegepast en één woning waar op dat moment een woningopname plaatsvindt door een bouwtechnisch inspecteur. Daarbij wordt onderzocht of geluidsbeperkende maatregelen (zoals bijvoorbeeld nieuwe kozijnen en beglazing) nodig zijn. Dit komt ook ten goede aan de verduurzaming van de woning. Tijdens de bezoeken worden de twee woningen met elkaar vergeleken en wordt meer verteld over het geluidsaneringstraject van de gemeente Rotterdam. Circa 19.000 woningen komen de komende jaren in aanmerking voor een bouwkundige woningopname. De woningsanering wordt gefinancierd vanuit de landelijke Subsidieregeling sanering verkeerslawaai (Ssv-regeling). Het Rotterdamse saneringsprogramma wordt begeleid door milieudienst DCMR. . Neem voor meer informatie, of bij interesse aan deelname aan deze bezoeken contact op met Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Arno Bonte via 06 39 11 61 35 of via ie.adriaanse@rotterdam.nl.