Direct naar de content

Weekberichten 5 tot en met 13 juni

Verkeersexamen voor leerlingen basisschool
Maandag 5 juni, 8.45 – 9.00 uur
Schiedamsesingel 180

Op maandag 5 juni vindt de kick-off van het praktisch verkeersexamen voor basisschoolleerlingen plaats. Wethouder Karremans (o.a. Mobiliteit) is die ochtend aanwezig bij basisschool Het Landje om het startsein te geven. De komende anderhalve maand leggen ruim 3000 Rotterdamse basisschool scholieren uit groep 7 het fietsexamen af. Het aantal leerlingen dat deelneemt is ten opzichte van vorig jaar met 20% gestegen. Dit jaar zijn er 76 basisscholen in Rotterdam die meedoen. Het Praktisch Fietsexamen is onderdeel van Verkeersmenu010, een programma waar gemeente Rotterdam interactieve, speelse verkeerslessen en voorlichting aanbiedt op basisscholen. Doel is kinderen te leren waar ze op moeten letten in het verkeer en welke gevaren er zijn. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17)

Bezoek van wethouder Simons aan Oslo
Dinsdag 6 en woensdag 7 juni
Oslo

Wethouder Simons (o.a. Haven en Economie) brengt dinsdag 6 juni en woensdag 7 juni een werkbezoek aan Oslo. Tijdens deze reis wordt Rotterdam als maritieme hoofdstad van Europa geprofileerd, de stedelijke relatie tussen Oslo en Rotterdam versterkt en kennis uitgewisseld rondom maritieme innovaties en verduurzaming van havensteden. Simons bezoekt verder Nor-shipping, de grootste maritieme beurs van Noorwegen, geeft een openingswoord bij het netwerkontbijt georganiseerd door Netherlands Maritime Technology (NMT) en ontmoet verschillende bedrijven en bestuurders. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81)

Ontvangst deelnemers VeVa Marcheert
Woensdag 7 juni, 11.00 uur
Burgerzaal stadhuis

Woensdag ontvangt burgemeester Aboutaleb de deelnemers van VeVa Marcheert, MBO-studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa). De mars is een landelijk initiatief van Stichting Hulp voor Helden. Rondom de Veteranendag marcheren studenten uit het hele land om veteranen te eren en halen geld op voor de stichting. De mars wordt door de studenten in de omgeving van hun eigen Regionale Opleiding Centrum gelopen. De VeVa in Hoogvliet heeft dit jaar het stadhuis aan de Coolsingel als eindpunt. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 512 663 15)

Rotterdam Promotieprijs
Woensdag 7 juni, 16.00 uur
Burgerzaal stadhuis

Woensdag reikt burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Promotieprijs van Club 25 uit aan een persoon of organisatie die uitermate veel heeft bijgedragen aan het bevorderen van de bekendheid en de goede naam van Rotterdam als stad en haven. De Stichting Rotterdam Promotieprijs is opgericht door de leden van Club 25, zo’n 70 Rotterdammers van naam en faam met een groot hart voor de stad. ((Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 512 663 15))

Opening Spider City op Zuid
Woensdag 7 juni, 16.00 – 17.30 uur
Doklaan 40, Rotterdam

Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk en Inkomen) verricht de officiële opening van Spider City, een gloednieuw indoor klimpark voor kinderen op Zuid. Spider City, gelieerd aan Fun Forest en Voor Goed Agency, is een sociale onderneming die leer- en werkplekken aanbiedt voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. De missie van Spider City sluit goed aan bij Versnels ambitie om zoveel mogelijk jongeren het plezier van een baan te geven, bijvoorbeeld door sociaal ondernemerschap te stimuleren in hun eigen wijk. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 481 386 31)

Uitreiking Rotterdam Architectuurprijs 2023
Woensdag 7 juni, 16.30 uur
Timmerhuis, Halvemaanpassage

Woensdag 7 juni is de feestelijke uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs 2023. Jaarlijks bekroont deze prijs de beste nieuwe bouwwerken van de stad met een prijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) reikt de publieksprijs uit. Bekijk hier alle genomineerde bouwwerken die kans maken op de prijs. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Blind date ontbijt Sander & de Hartenjagers
Donderdag 8 juni, 8.30 – 11.15 uur
Brasserie op Zuid, Herenwaard 17

Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk en Inkomen) opent een blind date ontbijt voor werkgevers en werknemers, georganiseerd door Werkgeversservicepunt Rijnmond en Sander & de Hartenjagers. Tijdens het ontbijt worden er matches gemaakt tussen werkgevers en werkzoekenden. Het thema van het ontbijt is Loonkostensubsidie (LKS). Het in dienst nemen van Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt is niet alleen geweldig voor de werkzoekende, maar biedt ook volop kansen voor werkgevers in een krappe arbeidsmarkt, vindt Versnel. LKS is een middel om werkgevers daartoe te stimuleren. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 481 386 31)

Opening circulaire brug in Hoogvliet
Vrijdag 9 juni, 16.30 uur
Brug Slaghaam t.h.v. Botreep 208 Hoogvliet

Op 9 juni opent wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen, Wonen) de nieuwe brug “Slaghaam”. In deze brug zijn circulaire materialen toegepast. Circulaire materialen zijn stoffen die eerder elders gebruikt zijn of restproducten, bijvoorbeeld uit de staalindustrie. Voor het beton in de brug is het cement vervangen door zo’n restproduct uit de staalindustrie en een groot deel van het grind door betonpuin. Het nieuwe beton is ontwikkeld aan de TU – Delft. Daartoe werkten zowel Rotterdam als de TU – Delft samen in het Europese project “Ubcon” (“Urban concrete”). Met de officiële opening van de brug onderstreept Rotterdam het belang van de circulaire samenleving die het nastreeft en markeert het de grote sprong voorwaarts die met de bouw van de brug gemaakt is. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)