Direct naar de content

Weekberichten 5 tot en met 13 juli

Waardentraject De Esch
Maandag 5 juli 9.00 – 10.00 uur
Stadhuistuin

Veel gebiedsontwikkelingen in Kralingen-Crooswijk hebben direct of indirect effect op de Kralingse buurt De Esch. Om zich beter tot deze ontwikkelingen te kunnen verhouden zijn de bewoners van De Esch het afgelopen halfjaar op zoek gegaan naar hun kernwaarden. Samen met vastgoedeigenaren, gemeente en gebiedscommissie hebben zij een waardentraject afgelegd, onder andere met een fotowedstrijd en de Open Ateliers Echt De Esch. Hieruit volgden vijf waarden die de bewoners helpen om toekomstige ontwikkelingen die er op De Esch afkomen te beoordelen en die als basis kunnen gelden voor eigen plannen en initiatieven. Wethouder Vermeij (o.a. Wijken) neemt de uitkomsten van het waardentraject in ontvangst op het Stadhuis. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)

Overstappen op deelvervoer
Maandag 5 juli 10.00 – 11.00
Willemsplein, Rotterdam

RET en aanbieders van deelmobiliteit starten een samenwerking om deelvervoer goed aan te laten sluiten op het openbaar vervoer. Wethouder Bokhove (o.a. Mobiliteit) is aanwezig bij de start van de samenwerking. De gemeente speelt een grote rol in de beschikbaarheid van deelfietsen- en scooters door het vergunningstelsel voor aanbieders van deelmobiliteit. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

Werken in de wijk: Pernis en Schiebroek
Woensdag 7 juli 15.30 – 17.30 uur
Huis van de Wijk de Bonte Koe, Ring 224 Pernis

Maandag 12 juli 9.00 – 16.30 uur
Wijkhub Petuniahof, Schiebroek

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken) werkt 1 keer per week vanuit een Rotterdamse wijk. Zo geeft ze gevolg aan het raadsbesluit over de nieuwe wijkdemocratie, De Wijk aan Zet, en laat onder het motto ‘doen wat je belooft’ zien dat het college er meteen mee aan de slag gaat. Tijdens het werken in de wijk spreekt Vermeij met bewoners en ondernemers over het reilen en zeilen in de wijk en volgt ze de voortgang van De Wijk aan Zet in de praktijk. Op 7 juli werkt Vermeij vanuit het huis van de Wijk de Bonte Koe in de kleine kern Pernis en op 12 juli vanuit wijkhub Petuniahof in Schiebroek. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)

Nationale Srebrenica-herdenking
Zondag 11 juli, 15.00 uur
Het Plein, Den Haag. Livestream te volgen voor publiek via www.srebrenica-herdenking.nl

Burgemeester Aboutaleb is een van de sprekers tijdens de Nationale Herdenking Srebrenica-Genocide. Deze herdenking wordt sinds 1997 ieder jaar op 11 juli op Het Plein in Den Haag gehouden. Op deze dag worden de ruim acht duizend slachtoffers herdacht. Dit jaar gebeurt dit nog zonder publiek. Belangstellenden kunnen de herdenking livestream volgen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Eindviering Coronapower
Dinsdag 13 juli 18.00 – 18.30 uur
Skateland, Piekstraat 45

Zo’n 100 jongeren die door de coronacrisis thuis kwamen te zitten en weinig perspectief hadden sluiten deze avond het coronapower-traject feestelijk af. In dit traject dat 4-8 weken duurde hebben zij onder meer trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en cultuursensitiviteit gevolgd en vrijwilligerswerk gedaan in het kader van maatschappelijke diensttijd. Wethouder Michiel Grauss (o.a. Informele zorg) spreekt deze avond vijftien tot vijfentwintig jongeren toe en reikt een feestelijke verrassende beloning uit. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 531 4875 50