Direct naar de content

Weekberichten 5 tot en met 12 april

Officiële opening Cruyff Court Rozenburg
woensdag 6 april, 15:00 – 15:30 uur
Laan van Nieuw Rozenburg

Woensdag 6 april vindt vanaf 15:00 uur de feestelijke opening van het Cruyff Court in Rozenburg plaats. Wethouder Christine Eskes (o.a. Volksgezondheid, Sport) verricht de openginshandeling. Verder zijn er die dag van 14:30 tot 17:00 uur verschillende sportieve activiteiten voor de kinderen en jongeren in Rozenburg. Met het Cruyff Court aan de Laan van Nieuw Rozenburg willen de gemeente Rotterdam en de Johan Cruyff Foundation jong en oud een goede en veilige sport- en ontmoetingsplek in de buurt geven. Aanmelden voor het officiële gedeelte kan tot en met 4 april via GebiedRozenburg@rotterdam.nl (meer informatie:  Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Eskes, 06 – 28741794).

Opening Zuider Gymnasium
woensdag 6 april, 16.00 uur
Poortgebouw vm. Zuiderziekenhuis, Groene Hilledijk 493

Woensdag spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de opening van het Zuider Gymnasium. De school is het enige kleine zelfstandige gymnasium op Zuid en biedt talentvolle leerlingen persoonlijke onderwijsroutes. In het Poortgebouw is een collegezaal voor hybride onderwijs, elk lokaal heeft opnameapparatuur waardoor leerlingen versneld lessen kunnen volgen en er zijn veel individuele werkplekken. Er is ook een bètalaboratorium, een kunstzaal met expositieruimte en een grote techniekruimte. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15).

Kennisconferentie over energieopslag
woensdag 6 april, 19.00-21.00 uur (inloop vanaf 18.15 uur)
Bird Rotterdam, Raampoortstraat 24

Wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) opent op woensdag 6 april de Kennisconferentie over energieopslag. Rotterdam zegt vaarwel tegen fossiele brandstoffen en gebruikt meer en meer duurzame elektriciteit. Elektriciteit dat niet altijd op de juiste tijd, plaats of in de juiste vorm beschikbaar is. Hoe zorgen we ervoor dat we met de energietransitie het elektriciteitsnet niet overbelasten? En hoe kan energieopslag bijdragen aan een oplossing? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de Kennisconferentie Netwerk & Opslag van de gemeente Rotterdam.  Aan het woord komen o.a. David Peters (Stedin Holding N.V.), Chris Jongsma (CE Delft) en Benjamin Neeteson (StoredEnergy). Aanmelden kan via Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 391 161 35 of mail naar ie.adriaanse@rotterdam.nl .

Uitreiking verkiezing Rotterdamse Zakenvrouwen
woensdag 6 april, 19.00 uur,
Stadhuis, Burgerzaal

Wethouder Roos Vermeij (Economie, wijken en kleine kernen) maakt woensdag 6 april bekend wie de Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar 2022 is geworden. Dit gebeurt in de Burgerzaal van het stadhuis onder leiding van de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw en in aanwezigheid van Mariette Hamer (voorzitter SER). De verkiezing wordt sinds 2017 jaarlijks gehouden en is erop gericht meer aandacht te genereren voor onderscheidend vrouwelijk ondernemerschap. Ook dit jaar worden er drie awards uitgereikt. één voor Aanstormend Talent, één voor Directeur/Manager en voor Ondernemer/Eigenaar. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)

Opening magazijn Dierenvoedselbank Rijnmond en viering 8-jarig bestaan
Vrijdag 8 april, 14.00 uur
Oostdijk 29, Rotterdam

Op vrijdag 8 april opent Wethouder Michiel Grauss (o.a. Armoedebestrijding en Schuldenaanpak) het nieuwe magazijn van Dierenvoedselbank Rijnmond. Ook vindt deze dag de viering van het 8-jarig bestaan van Dierenvoedselbank Rijnmond plaats. Dierenvoedselbank Rijnmond verstrekt op tweewekelijkse basis dierenvoer aan gezinnen met een huisdier die deze hulp goed kunnen gebruiken. Bij de opening zullen o.a. ook vertegenwoordigers van Stichting DierenLot, Stichting BlijeGift, Pets Place, donateurs en de Partij voor de Dieren aanwezig zijn. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Michiel Grauss, tel. 06 – 531 487 55)

NN Marathon Rotterdam
zondag 10 april, start 10 uur
Schiedamsedijk / voet Erasmusbrug

Zondag geeft burgemeester Aboutaleb het startschot van de 41ste Rotterdam Marathon. De finish van de eerste loper op de Coolsingel wordt rond 12.00 uur verwacht, de laatste rond 16.30 uur. De burgemeester overhandigt de ereprijzen aan de winnaars bij de huldiging op de Coolsingel. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15).