Direct naar de content

Weekberichten 5 tot en met 11 november

Chip-uw-kat-maand
Maandag 7 november, 13.20 uur
Minimax, Abraham van Stolkweg 33

Wethouder Joost Eerdmans (Dierenwelzijn) bezoekt Minimax, een van de dierenartsenpraktijken waar Rotterdammers de hele maand november gratis hun kat kunnen laten chippen. Jaarlijks worden er in Nederland rond de 25.000 katten op straat gevonden. Slechts zo’n 14% kan met hun baasje worden herenigd. Als meer katten een chip krijgen, wordt dat percentage veel hoger. Daarom bieden de Dierenbescherming en Gemeente Rotterdam deze chipactie aan. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-51 26 63 15)

Overhandiging rapport planningsnorm zwemwater
Maandag 7 november, 16.00 uur
Stadhuis

Maandagmiddag ontvangt wethouder Adriaan Visser (Sport) het rapport planningsnorm zwemwater uit handen van Koen Breedveld, directeur Mulier Instituut en Jan Kossen, directeur KNZB. Mulier Instituut heeft in december 2015 de opdracht gekregen voor het maken van een bestendige Rotterdamse planning van zwembaden (soft- en hardware) en een planningsnorm voor zwemwater gebaseerd op de Rotterdamse baden en hun economische levensduur, de Rotterdamse bevolkingssamenstelling, het Rotterdamse zwembeleid en landelijke trends en ontwikkelingen. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)


Nationaal Schoolontbijt
Dinsdag 8 november, 09.00 uur
Stadhuis

Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) ontbijt dinsdagochtend op het Stadhuis samen met de kinderen van basisschool Bergse Veld. Het ontbijt wordt georganiseerd tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.720 basisscholen. Aan het eind van het ontbijt betaalt de wethouder symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag.  (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)


Prijsuitreiking Schoolbrengdag 2016
Dinsdag 8 november, 09.30 uur
Debussylaan 11

Dinsdagochtend overhandigt wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid) aan de Hildegaertschool in Hillegersberg-Schiebroek de prijs voor het leukste Rotterdamse idee om kinderen vaker lopend of fietsen naar school te laten gaan. De school deed mee aan de jaarlijkse Schoolbrengdag van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Deze dag benadrukt het belang van lopen of fietsen naar school. Omdat veel ouders hun kinderen met de auto brengen, zijn de straten rond scholen druk en soms onveilig. In totaal deden in de regio 98 scholen mee en fietsten of wandelden meer dan 30.000 kinderen en ouders die zonnige dag naar school. De scholen konden ook meedoen aan een ideeënwedstrijd, waarbij Hildegaert dus tot de Rotterdamse winnaar is uitgeroepen. Hildegaert besteedt gedurende het hele schoolseizoen veel aandacht aan verkeersveiligheid. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-51 26 63 15)

Opening Speelplaats Hollands Goed
Dinsdag 8 november, 17.15 uur
Louis Aragonplein

Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) opent de nieuwe speelplaats in Nesselande. Deze speelplaats is op verzoek van nieuwe bewoners al tijdens de bouwwerkzaamheden aangelegd. Door extra veiligheidsmaatregelen kunnen kinderen zo toch spelen vlakbij hun nieuwe huis, ondanks de bouwwerkzaamheden. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-51 26 63 15)

Opening Bigday Rotterdam 2016
Woensdag 9 november, 09.00 uur
Ahoy

Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) opent woensdagochtend het evenement Bigday Rotterdam 2016. Bigday Rotterdam is een mbo programma met een netwerkslotdag voor geselecteerde Rotterdamse mbo’ers die op één dag de kracht van het Rotterdamse netwerk(en) met het bedrijfsleven en andersom ervaren. De vakmensen van de toekomst worden geholpen zich te verbinden aan de vakmensen van nu en allerlei nieuwe netwerken tussen, voor, door en met jongeren te smeden. Er vinden laagdrempige gesprekken plaats bij de bedrijven, jongeren en bedrijven onderzoeken hun kansen en verbeteren hun netwerkskills. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)


Razzia herdenking
Donderdag 10 november, 13.00 uur
De Kuip

Donderdag wordt in de Kuip de Grote Razzia van Rotterdam herdacht, in aanwezigheid van de slachtoffers die nog in leven zijn, hun families, ooggetuigen en belangstellenden. De razzia van Rotterdam op 10 en 11 november 1944 is de grootste razzia die de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gehouden. Ongeveer 52.000 van de 70.000 mannen tussen 17 en 40 jaar uit Rotterdam en Schiedam zijn weggevoerd. Onder het mom van tewerkstelling moesten alle mannen zich melden. Zij werden samengebracht op diverse locaties in de stad waaronder de Kuip. Na een lange reis moesten zij in Duitsland of elders werken onder slechte omstandigheden. Burgemeester Aboutaleb spreekt de aanwezigen toe en neemt het boek in ontvangst van mevrouw Den Hoedt – Leenheer, dat gebaseerd is op de handgeschreven ervaringen van haar vader. (Meer informatie bij: Mark van der Roer, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 13 04 86 45)

Stadmakerscongres 2016
Vrijdag 11 november, 12.00 uur
Schouwburg

Op vrijdag organiseert AIR voor de derde keer het Stadmakerscongres. Wethouder Pex Langenberg (Duurzaamheid), wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) en wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) zijn hierbij aanwezig. De Rotterdamse Schouwburg transformeert in een bruisende werkplaats voor het stadmaken waar ruim 850 deelnemers aan meer dan dertig verschillende activiteiten kunnen deelnemen. is het congres vol gereserveerd. Wethouder Langenberg spreekt over luchtkwaliteit, wethouder Schneider over de Woonvisie. (Meer informatie bij Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, tel. 06 – 10064779 of Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)


Lekker Fit! Slotevent Kaaskoppen en Dokwerkers
Dinsdag 15 november, 11.00 uur
Stadhuis

Ruim 140 basisschoolleerlingen van de Lekker Fit! basisschool de Valentijn en de Montessorischool de Jan Prins hebben deelgenomen aan het unieke lesprogramma waarin de thema’s het belang van gezond bewegen, gezond spelen en verbinding stad en platteland centraal stonden. Een bezoek aan een zuivelboerderij en smaaklessen in de kookwerkplaats van de Wereld van Smaak waren een onderdeel van dit lesprogramma. De leerervaringen uit het lesprogramma hebben de leerlingen op creatieve wijze in een speciale schoolkrant vastgelegd. Wethouder Adriaan Visser (Sport) neemt het 1ste exemplaar van deze schoolkrant in ontvangst. Daarnaast krijgen de leerlingen de gelegenheid om hun ervaringen en ideeën over bewegen en goede voeding met de wethouder te delen. Het lesprogramma is een initiatief van de Wereld van Smaak, FrieslandCampina en The Milk Story. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)


Noot voor de redactie: