Direct naar de content

Weekberichten 4 tot en met 12 maart

Opening maand voor Cultuureducatie
Maandag 6 maart, 09.00
Schouwburg Rotterdam

Op maandag 6 maart openen wethouder Langenberg (cultuur) en minister Bussemaker (onderwijs, cultuur) de maand voor Cultuureducatie met de conferentie ‘Weg van Cultuur’. De conferentie wordt georganiseerd in het kader van de Gelijke Kansen Alliantie met cultuureducatie als hoofdthema. De doelstelling van het evenement is: “Het bevorderen van gelijke kansen voor kinderen in ontwikkeling met behulp van cultuureducatie”. De initiatiefnemers zijn Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR), Theater Rotterdam, Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RKVO) en Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De vraag: ‘Hoe cultuur kan bijdragen aan gelijke kansen voor ieder kind en jongere in de grote stad?’ staat centraal. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657)

Eerdmans@Agniessebuurt
Dinsdag 7 maart 2017, 19.30 uur
Huis van de wijk De Nieuwe Banier, Banierstraat 1

Dinsdagavond gaan bewoners uit de Agniessebuurt met wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) tijdens de bijeenkomst Eerdmans@ in gesprek over de buitenruimte en de veiligheid in hun wijk. Wat kan beter? Waar zijn de favoriete plekken van de bewoners en waar zien zij nog kansen? Drie bewoners pitchen die avond ook hun ideeën of initiatieven voor de Agniessebuurt. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51266315)

ERTRAC Conferentie Brussel
Woensdag 8 maart, 14.30
Bavarian State Government, Rue Wiertz 77, 1000 Brussel

Wethouder Langenberg (mobiliteit) spreekt op woensdag 8 maart op de ERTRAC conferentie in Brussel. Wethouder Langenberg spreekt vanuit het thema ‘Transport System Efficiency and Intermodality’. Hij zal aan de hand van concrete voorbeelden uit Rotterdam, het stedelijk mobiliteitsbeleid illustreren. De letters ERTRAC staan voor European Road Transport Research Advisory Council. Het is het Europese technologie platform voor wegtransport en wordt erkend en ondersteund door de Europese Commissie. De voertaal is Engels. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657)

Eerste paal De Eilanden IJsselmonde
Donderdag 9 maart, 15.30
Restaurant Cuzina, Hollands Tuin 304 Rotterdam

Donderdag 9 maart verricht wethouder Ronald Schneider (wonen) de starthandeling van het woningbouwproject De Eilanden van IJsselmonde. Samen met twee eerste kopers legt hij de eerste funderingsbalk. Het project De Eilanden van IJsselmonde bestaat uit drie eilanden waar in totaal 60 woningen worden gerealiseerd. Er worden aan het water vrijstaande woningen gebouwd, maar ook twee- en drie-onder-één-kap woningen. De bouw sluit aan bij de ambitie van de Woonvisie van de gemeente om meer middeldure woningen te bouwen. De woningen liggen aan de Oosterhagen naast het nieuwe Rietpark in het gebied IJsselmonde op Rotterdam-Zuid. http://deeilandenvanijsselmonde.nl/ (Meer informatie bij: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Schneider: tel. 06 41316567

Eerste paal nieuwbouwproject Wilgentuinen
Donderdag 9 maart, 16.30
Wilgentuinen, 3181 Rozenburg

Wethouder Schneider (wonen) verricht op donderdag 9 maart de openingshandeling van nieuwbouwproject Wilgentuinen fase 2. Het project in Rozenburg bestaat uit 11 nieuwe woningen. 11 nieuwe huizen lijkt niet veel op de schaal van Rotterdam, maar voor Rozenburg is het belangrijk. Het geeft een extra impuls aan deze kleine kern van Rotterdam. Wilgentuinen fase 2 is ruim opgezet, de woningen liggen allemaal aan het water en hebben een dorpse uitstraling. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Schneider: tel. 06 41316567)


Noot voor de redactie: