Direct naar de content

Weekberichten 4 t/m 10 juli 2022

Rotterdam Promotieprijs
Maandag 4 juli, 17.00 uur
Burgerzaal stadhuis

Maandagmiddag reikt burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Promotieprijs uit. Sinds 1971 wordt deze prijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die volgens de leden van Club 25 veel heeft bijgedragen aan het bevorderen van de bekendheid en de goede naam van Rotterdam als stad en haven. Club 25 bestaat uit rond de zeventig mensen met een breed scala achtergronden en functies en een groot hart voor Rotterdam. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Lancering Programma Leefbaarheid en Veiligheid
Maandag 4 juli, 15.30 uur
Wijkcentrum Oost/Huis van de Wijk, Boerhaavelaan 79 in Schiedam

Maandag is burgemeester Aboutaleb aanwezig bij de lancering van het programma Leefbaarheid en Veiligheid door minister Hugo de Jonge (volkshuisvesting en ruimtelijke ordening). Dit landelijke programma is gericht op extra inzet voor gebieden, wijken en buurten met een opeenstapeling van sociaalmaatschappelijke problemen. NPRZ was een belangrijke inspiratiebron voor dit interbestuurlijke programma. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Opening modelwoning Van Swietenlaan
Woensdag 6 juli, 17:00 uur
Locatie: Van Swietenlaan 41a

Woensdag 6 juli opent wethouder Chantal Zeegers (klimaat, bouwen en wonen) een samengevoegde modelwoning aan de Van Swietenlaan 41a. Deze modelwoning is een samenvoeging van twee kleine woningen tot één ruimere woning, gebaseerd op het programma Samenvoegen en Vergroten op Rotterdam-Zuid. In een aantal wijken krijgen woningeigenaren subsidie voor bijvoorbeeld een dakopbouw, aanbouw of het samenvoegen van twee woningen. De modelwoning laat buurtbewoners zien wat er mogelijk is als je meer woonruimte nodig hebt en in je eigen buurt wilt blijven wonen. Vanaf medio augustus is de modelwoning te bezichtigen tijdens tweewekelijkse inloopspreekuren. Bij de opening zijn omwonenden, architecten en genodigden van NPRZ, VVE010 en Urbannerdam aanwezig. Zie ook: Samenvoegen of vergroten mét subsidie. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sonmez, woordvoerder wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)