Direct naar de content

Weekberichten 31 mei tot en met 7 juni

Feestelijke opening Creative Cruyff Court Feyenoord
Maandag 30 mei, 16.00 uur
Onder het viaduct ter hoogte van Breeweg 5, Hillesluis

Maandag 30 mei wordt om 16:00 uur het eerste Creative Cruyff Court geopend. De opening wordt gevierd met een sport-festival vanaf 15:00 uur. Speciale gasten zijn wethouder Christine Eskes (o.a. Sport), Cruyff Foundation ambassadeurs Soufiane Touzani en Sander Kramer en kunstenaarsduo Shon Price en Joram Roukes. Ter ere van haar 25-jarig jubileum komt de Cruyff Foundation in 2022 met een reeks van drie Creative Courts in drie wereldsteden: Rotterdam, Londen en Barcelona. Het Creative Cruyff Court Rotterdam is een uitbreiding van het Cruyff Court Feyenoord. Onder het viaduct bij de Breeweg in de wijk Hillesluis is de afgelopen weken hard gewerkt aan een ultieme, artistieke, overdekte sport- en speelplek waar het gedachtengoed van Johan Cruyff tastbaar is. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Eskes, tel. 06 – 28 74 17 94)

Opening nieuw kantoor VORM
Dinsdag 31 mei, 16.45 uur
Schiehaven 13

Dinsdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het nieuwe hoofdkantoor van de landelijk opererende projectontwikkelaar en bouwer VORM in De Nieuwe Maaskant. Hiermee komt de wens uit van VORM om zich opnieuw te vestigen in de stad waar het bedrijf 100 jaar geleden zijn oorsprong vond. Het architectonische poortgebouw aan de Schiehaven heeft een oppervlakte van 3.000 m2 en is in 2016 aangewezen als gemeentelijk monument. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Burenakkoord
Woensdag 1 juni, 11.00 – 12.00 uur
Cole Porterstraat 332

Het Burenakkoord is een proef in een aantal wijken in Hoogvliet en Prins Alexander. Rotterdammers met een eigen huis krijgen daar meer vrijheid om kleine aanpassingen aan hun woning te doen of kleine bouwwerken in hun tuin te plaatsen. Als hun buren het eens zijn met de plannen, is de omgevingsvergunning gratis. De proef is gestart op 1 januari 2020 en loopt tot en met 31 december 2023. Wethouder Bas Kurvers (o.a. Wonen) gaat met Rotterdammers in gesprek die gekozen hebben voor het Burenakkoord om hun (ver)bouwplan te realiseren. (Meer informatie bij: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 134 283 89)

Feestelijke heropening speeltuin Hillesluis
Woensdag 1 juni, 13.30 uur
Speeltuinvereniging Hillesluis, Vlasakkerstraat 12

Kinderburgermeester Louey Zerourou en wethouder Christine Eskes (o.a. Sport) openen op 1 juni om 13:30 uur de vernieuwde speeltuin Hillesluis. Buurtbewoners en leerlingen van de basisscholen in de omgeving van de speeltuin hebben meegedacht over het ontwerp. De speeltuin is veranderd in een groene omgeving waar kinderen uitgedaagd worden om op avontuur te gaan. De speeltuin is nu zo ingericht dat ieder speeltoestel bereikbaar en bespeelbaar is voor kinderen met een beperking. Het is een plek geworden waar alle kinderen samen kunnen spelen. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Eskes, tel. 06 – 28 74 17 94)

Opening Het Podium
Woensdag 1 juni, 20.00 uur
Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25

Woensdagavond opent burgemeester Aboutaleb samen met Gunay Uslu, staatsecretaris voor cultuur en media, Het Podium bij Het Nieuwe Instituut. Aansluitend nemen de burgemeester en de staatssecretaris deel aan een debat met rijksbouwmeester Francesco Veenstra over de invloed van de energietransitie op de stedelijke ontwikkeling. Het Podium is een opvallende, roze installatie op het dak van het instituut met een imposante buitentrap, ontworpen door architectenbureau MVRDV. Het vormt en een verlengstuk van de tentoonstelling MVRDVHNI: The Living Archive of a Studio. Het Podium is tot en met 17 augustus geopend. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Fototentoonstelling ‘Zie je mij”
Donderdag 2 juni, 13.00 – 13.45 uur
Albeda locatie Rosestraat 1101, Rotterdam

Wethouder Michiel Grauss (o.a. Informele zorg) opent de fototententoonstelling ‘Zie je mij?’ over jonge mantelzorgers De tentoonstelling is een initiatief van fotograaf én mantelzorger Vera Duivenvoorden en is bedoeld om mantelzorg onder jongeren een gezicht te geven. In samenwerking met het Trajectbureau van Albeda wordt een programma ontwikkeld om mbo-studenten die zich herkennen in het verhaal te bereiken en ondersteunen. In de week van de jonge mantelzorger vraagt Albeda speciale aandacht voor deze groep jongeren. Zo worden naast de expositie ook gastlessen voor studenten verzorgd door Vera Duivenvoorden, jonge mantelzorgers, ondersteuningsmedewerkers van het Trajectbureau en de Rotterdamse organisatie DIA. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Michiel Grauss, tel. 06- 531 487 55)

En verder…

is burgemeester Aboutaleb aanwezig bij doop van De Rotterdam VII van de Holland America Line door Prinses Margriet op maandag 30 mei om 10.30 uur bij de Cruise Terminal op de Wilhelminapier. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)