Direct naar de content

Weekberichten 30 juni tot en met 11 juli

Wethouder Karremans aanwezig bij Grand Départ du Tour de France
Vrijdag 29 juni tot zondag 2 juli
Bilbao

Wethouder Vincent Karremans (Handhaving, buitenruimte, en mobiliteit) gaat van vrijdag 29 juni tot zondag 2 juli op dienstreis naar Bilboa in Spanje. Hij is op uitnodiging van de Amaury Sport Association aanwezig bij de Grand Départ van de Tour de France. De gemeente Rotterdam heeft in samenwerking met de gemeente Den Haag een bid uitgebracht om zowel de Grand Départ du Tour de France als de Grand Départ du Tour de France Femmes naar Rotterdam en Den haag te halen. Hoewel de Tour de France de hoofdreden voor de reis is, wordt er in het programma ook ruimte ingepast om kennis op te doen over klimaatadaptatie en mobiliteit. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17)

De Proeftuin digitale inclusie gaat van start
Woensdag 5 juli, 09.30 uur
Centrale Bibliotheek

De gemeente Rotterdam start onder 400 werkzoekenden een pilot om de toegang tot de digitale samenleving te vergroten. Bij De Proeftuin leren zij meer over digitale zaken. Zoals het gebruiken van een computer en internet en veilig online informatie vinden of zaken regelen. Hoe meer werkzoekenden weten over digitale zaken en toegang hebben tot de digitale samenleving, hoe meer kans ze maken op een baan. Het digitaal vaardigheidstraject is op maat gemaakt. Op woensdag 5 juli overhandigen wethouders Faouzi Achbar (o.a. Digitale Inclusie) en Tim Versnel (o.a. Werk & Inkomen) de eerste bruikleen laptops aan de deelnemers. Daarmee gaat De Proeftuin officieel van start. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 287 417 94)

Startsein bouw 614 woningen voor studenten en middensegment in Brainpark 1
Woensdag 5 juli, 15.00 uur
Adres K.P. van der Mandelelaan 130

Op woensdag 5 juli geeft wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) het startsein voor de bouw van 614 woningen in Brainpark 1. De woningen zijn vooral bedoeld voor studenten en mensen die willen huren in het middensegment. Brainpark verandert de komende jaren in een groene en aantrekkelijke locatie met meer levendigheid. Het gebied is goed bereikbaar met het ov en de fiets en ligt pal naast de campus van de EUR. De bouw van deze 614 woningen sluit goed aan bij de plannen die de gemeente heeft om door te blijven bouwen en om meer betaalbaar te bouwen (het Doorbouwakkoord) en bij het actieplan Studentenhuisvesting. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Rotterdam herdenkt Srebrenica genocide
Zaterdag 8 juli, 13.00 uur
Grotekerkplein, voor de Laurenskerk

Zaterdag spreekt wethouder Enes Yiğit tijdens de herdenking van de Srebrenica genocide van 30 jaar geleden. Na de val van de enclave werden meer dan 8000 Bosnische mannen en jongens vermoord, de grootste genocide in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Deze ingrijpende gebeurtenis wordt herdacht met persoonlijke verhalen, zang en poëzie. Aansluitend op de herdenking om 14.00 uur is in gebouw De Heuvel de expositie van de schilderijen van Peter Koole te zien. Peter won in 2022 de Lof der Zotheidspeld. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Yiğit, tel. 06 – 391 073 81)