Direct naar de content

Weekberichten

van 8 tot en met 14 juni 2014

Viering 100 jaar Noorse Zeemanskerk
Zondag 8 juni, 11.00 uur
Park bij de Euromast

Aan de westkant van het Park staat de houten Noorse Zeemanskerk uit 1914. Het was een geschenk van Noorwegen en is als bouwpakket naar Nederland verscheept. Vanwege de bouw van de Maastunnel in 1937 is de kerk verplaatst naar de huidige locatie. Bij de heropening destijds bood het gemeentebestuur de kerk een schaalmodel van de kerk in chocolade aan. Helaas is hier in de archieven weinig van terug te vinden.
In verband met het 100 jarig bestaan van de Noorse kerk woont burgemeester Ahmed Aboutaleb zondag een speciale dienst bij. Om 12.30 uur ondertekenen Dagfinn Skogøy (pastor van de Noorse Kerk) en de burgemeester het vernieuwde huurcontract, dat met 99 jaar verlengd is. Ook nu is er een schaalmodel van de kerk in chocolade gemaakt, die de burgemeester zal overhandigen namens de gemeente Rotterdam. De Noorse Ambassadeur (Anniken Ramberg Krutnes) en de Noorse Minister van Cultuur (Thorhild Widvey) zijn er ook bij, zondag.
(Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53284813)

Pakistan Mela festival
Zondag 8 juni, 15.00 uur
Afrikaanderplein

Zondag 8 juni bezoekt burgemeester Ahmed Aboutaleb het Pakistan Mela festival, een cultureel, sportief en culinair evenement van en voor de Pakistaanse / Hindostaanse gemeenschap. Iedereen is welkom. Burgemeester Aboutaleb opent het festival, samen met de Pakistaanse ambassadeur in Nederland, de heer Moazzam Ahmad Khan.
(Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53284813)

Bezoek aan Kinderboerderij De Wilgenhof
Zondag 8 juni, 16.30 uur
Ringdijk 76

Op Kinderboerderij De Wilgenhof vindt zondag het jaarlijkse scheerfeest plaats. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Stichting Fonds C. de Boer, een nalatenschap die het voortbestaan van deze kinderboerderij mogelijk heeft gemaakt, is een boekje uitgebracht. Burgemeester Ahmed Aboutaleb krijgt het eerste exemplaar overhandigd uit handen van oud-wethouder Els Kuijper.
(Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53284813)

Opening EXPO ‘Ik maak cultuur!’
Woensdag 11 juni, 15.00 uur
Binnenwegplein

Woensdag wordt de EXPO ‘Ik maak cultuur!’ van ‘Rotterdam, dé stad van Cultuuronderwijs’ aan het Binnenwegplein officieel geopend door wethouder Adriaan Visser (Financiën, binnenstad, cultuur en sport). Er zijn optredens van leerlingen van de exposerende scholen en Neda Boin, winnaar van de Music Matters Award 2013, zingt een lied over de rol van cultuur. De EXPO maakt de verscheidenheid aan culturele activiteiten in het voortgezet onderwijs zichtbaar en biedt de 20 scholen die meedoen een podium deze activiteiten aan iedereen te tonen.
(Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 13155120)

Opening Groene Verbinding
Woensdag 11 juni, 16,00 uur
De Groene Verbinding, aan de kant van Albrandswaard

De omgeving van Rotterdam-Zuid, Albrandswaard en andere omliggende gemeenten zijn met de Groene Verbinding een bijzondere fietsbrug rijker. Wandelaars en fietsers kunnen straks via de Groene Verbinding, over de Betuwelijn en de A15, van het dynamische Rotterdam naar de rust en natuur van de polders van Albrandswaard en andere natuur langs de Oude Maas, én natuurlijk andersom. Wethouder Joost Eerdmans (gemeente Rotterdam) en architect Marc Verheijen ontvangen aan de Rotterdamse zijde van de Groene Verbinding stadsregiobestuurder Jan van Belzen en wethouder Jack Backbier (gemeente Albrandswaard) die samen op een bijzondere manier de oversteek maken.
(Voor meer informatie: Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06-12658813)

Dutch Caribbean Gala
Zaterdag 14 juni, 19.00 uur
Engels, Stationsplein 45

Zaterdag 14 juni 2014 vindt de derde editie van ‘Pearls of the Dutch Caribbean’ plaats. Tijdens dit jaarlijkse netwerk event voor de Nederlands-Caribische gemeenschap worden rolmodellen onderscheiden met Pearl Awards in diverse categorieën. Het gala wordt opgeluisterd met live muziek, optredens van aanstormend talent en keynote speeches. Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent de avond om 19.00 uur.
(Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53284813)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten