Direct naar de content

Weekberichten 3 tot en met 11 april

Presentatie cijfers toerisme en internationale marketing
Maandag 3 april, 14.00 uur (inloop: 13.45)
Motel One, Grotekerkplein 70, Rotterdam

Op maandag 3 april presenteren wethouder Robert Simons (o.a. Economie) en directeur Wilbert Lek van Rotterdam Partners de cijfers en economische impact van de internationale marketing en acquisitie van congressen, bedrijven en toeristen in Rotterdam. Verder schuiven bij de presentatie twee ondernemers aan: Paul Campman, Regional Vice President Frankrijk & Benelux van Phenom People en Doina Jonkman-de Gier, directeur bij Hudson Holding. Phenom People, een HR-techbedrijf, is sinds 2020 gevestigd in Rotterdam. Campman gaat onder meer in op het Rotterdamse vestigingsklimaat. Hudson Holding organiseerde onder meer het Breakbulk evenement in Ahoy, een beurs waar onder meer vrachteigenaren, zeevervoerder en expediteurs exposeerden. Jonkman-de Gier vertelt over de samenwerking tussen stad en ondernemers. Er is ruimte voor pers om vragen te stellen aan de sprekers. (Meer informatie & vooraf aanmelden: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).

Eerste stem voor Rotterdam Architectuurprijs
Maandag 3 april, 15.15 uur
Centrale Bibliotheek

Ieder jaar vieren we met de Rotterdam Architectuurprijs dat Rotterdam dé Architectuurstad is door de beste bouwwerken in de schijnwerpers te zetten. Er is een juryprijs en een publieksprijs. Voor de publieksprijs kan iedereen van 3 tot en met 24 april stemmen, offline in de hal van de Centrale Bibliotheek en de halve maan passage in het Timmerhuis en online op www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) brengt maandag 3 april de eerste stem uit in de Centrale Bibliotheek na een bezoek aan de mini tentoonstelling waarin de 10 genomineerde bouwwerken worden uitgelicht. Op woensdag 7 juni is de uitreiking van de Architectuurprijs. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

UNESCO-ambassadeur bezoekt Van Nellefabriek
Woensdag 5 april, 9.30 –  10.30 uur
Van Nellefabriek

Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) en de directie van Van Nelle en projectmanager Frank Belderbos ontvangen de UNESCO-ambassadeur mevr. Van Daalen. Samen met haar plaatsvervanger mevr. Schrijvershof brengt zij een bezoek aan de Van Nellefabriek. Aan de orde komen onder meer de Outstanding Universal Values, de exploitatie en verdere ontwikkeling van de Van Nellefabriek, de realisatie van de bezoekersfaciliteiten in de nabije toekomst en het belang van het UNESCO-Werelderfgoed Van Nelle voor de stad Rotterdam. Deze week bezoeken de UNESCO-ambassadeur en haar plaatsvervanger alle 12 Werelderfgoederen om nader kennis te maken met de Nederlandse UNESCO-sites. (Meer informatie: Miriam Fianen, plaatsvervangend bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 531 487 55).

Bezoek woningbouwproject ‘Wonen in Reijsendaal’
Donderdag 6 april, 16.00 – 17.00 uur
Bouwplaats Reijsendaal, Park 16Hoven

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) legt op donderdag 6 april samen met Nick Nieuwenhuizen (directeur van Nieuw Vastgoed) de eerste steen van het woningbouwproject ‘Wonen in Reijsendaal’. Ook de aanstaande bewoners zijn hierbij aanwezig. Het project Wonen in Reijsendaal bestaat in totaal uit 85 woningen, zowel gezinswoningen als appartementen. De woningen worden duurzaam en energiezuinig gebouwd met zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en drie dubbelglas. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89).