Direct naar de content

Weekberichten 3 tot en met 10 mei

Opening Groenfestival Rotterdam-West 
Zaterdag 30 april, 10.00 uur
WMO Radar Post West,Tidemanstraat 80

Wethouder Michiel Grauss (o.a. Armoedebestrijding) opent zaterdag het Groenfestival in Rotterdam-West. Deze dag staat in het teken van groen, duurzaamheid en circulair. Rotterdammers worden geïnspireerd om meer met groen te doen, gezond te eten en zelf groente en fruit te kweken. Er zijn veel (kinder)activiteiten en gratis workshops over het opnieuw kweken van etensrestjes, planten stekken, gieters maken van een melkkan, in huis moestuinieren en zaden uit eten halen. Er is een milieucoach aanwezig en er worden zaden en planten uitgedeeld en mensen kunnen een eigen plant ruilen. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Michiel Grauss, tel. 06- 531 487 55)

Dodenherdenking
Woensdag 4 mei, vanaf 9.30 uur
Diverse locaties in Rotterdam

In Nederland herdenken we ieder jaar op 4 mei alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De eerste herdenking ’s ochtends waar burgemeester Aboutaleb spreekt is bij het Nationaal Koopvaardijmonument De Boeg, in aanwezigheid van Prinses Margriet, petekind van de koopvaardij. ’s Middags is de herdenking bij de ere- en oorlogsgraven op begraafplaats Crooswijk en ’s Avonds in de Laurenskerk. Wethouder Bas Kurvers spreekt bij De Vallende Ruiter (nabij Zuidplein). Kijk op rotterdam.nl voor het hele programma en een kaart met alle locaties. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Van Randwijklezing
Donderdag 5 mei, 11:00 uur
St. Jacobskerk, Oude markt 2 in Vlissingen

Op Bevrijdingsdag spreekt burgemeester Aboutaleb de Van Randwijklezing uit in Vlissingen. De lezing is genoemd naar de schrijver, journalist en verzetsheld H.M. van Randwijk (1909-1966) en maakt onderdeel uit van het Bevrijdingsfestival Zeeland. In de lezing staan de begrippen vrijheid en verdraagzaamheid centraal. Eerdere sprekers waren onder andere prinses Mabel, Max van der Stoel, Kader Abdolah, Paul Scheffer, Ernst Hirsch Ballin, Heleen Dupuis, Lilian Gonçalves en Sigrid Kaag. De titel van de lezing van burgemeester Aboutaleb luidt: Vrijheid. Hoeveel mag het kosten? De lezing is te volgen via Omroep Zeeland, televisie en online. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Herdenking Pim Fortuyn
Vrijdag 6 mei, 14.00 uur
Burgerzaal, stadhuis Rotterdam

Vrijdag is het 20 jaar geleden dat de politicus Pim Fortuyn werd vermoord op het Mediapark in Hilversum. Ter herdenking hiervan vindt een symposium plaats in de Burgerzaal waar burgemeester Aboutaleb de genodigden welkom zal heten. Sprekers zijn Leonard Ornstein, Geerten Waling, Afshin Elian en Esther Fennema. Er wordt ook bekendgemaakt wie de winnaar van de Pim Fortuynprijs 2022 is. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)