Direct naar de content

Weekberichten 3 tot 11 oktober

Roadshow Transport en Logistiek
Maandag 3 oktober 2022, 8.30 – 9.00 uur
Juliana College, Talingstraat 6

Wethouder Tim Versnel (o.a. Werk en Inkomen) brengt een bezoek aan de Roadshow Transport en Logistiek in het Juliana College in Charlois. Tijdens deze roadshow maken leerlingen van het VMBO op een laagdrempelige manier kennis met de logistieke sector en de baankansen die daar liggen. De logistiek is een belangrijke sector voor Rotterdam en kampt met grote personeelstekorten. Wethouder Versnel is enthousiast over de creatieve en innovatieve manier waarop de sector de concurrentiestrijd om jong talent aangaat. Hij opent de roadshow en neemt een kijkje bij de verschillende challenges, waaronder een escape room. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 48 13 86 31).

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (I&W) en wethouder Vincent Karremans op bezoek bij HUB010
Maandag 3 oktober,  10:30 – 12:00 uur
HUB010 (Bijlstraat 2, Rotterdam)

Maandag 3 oktober komt staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), Vivianne Heijnen, op werkbezoek in Rotterdam. Samen met wethouder Karremans brengt zij een bezoek aan HUB010 om te zien wat ondernemers en de gemeente doen, om in 2025 de Zero “Emissie Zone Stadslogistiek” in te voeren. Sinds 2014 werkt de gemeente Rotterdam vanuit het platform Logistiek010 samen met ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen om de stadslogistiek slimmer en schoner te maken, met als doel om het aantal bestel- en vrachtwagens in de stad terug te brengen door vernieuwende logistieke concepten zoals logistieke hubs of cargobikes. Om dit te bereiken is in 2020 – in samenwerking met de logistieke sector – besloten om op 1 januari 2025 een Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) in te voeren, zoals vastgelegd in het Convenant ZES. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17)

Opening Kinderboekenweek Rotterdam
Woensdag 5 oktober 13.30-14.30 uur
Diergaarde Blijdorp, Van Aerssenlaan 49

Wethouder Enes Yigit (o.a. Taal) opent woensdag 5 oktober de Rotterdamse Kinderboekenweek 2022 in Diergaarde Blijdorp. Deze locatie is gekozen vanwege het thema GIGAGroen. Er zijn zo’n 100 bassischoolleerlingen aanwezig. Zij vormen op het voorplein een groene haag waar de wethouder en de directeur van Blijdorp doorheen lopen. Wethouder Yigit zal ook enkele leerlingen voorlezen in de monumentale Victoriaserre. Diergaarde Blijdorp organiseert gedurende de Kinderboekenweek verschillende activiteiten voor schoolklassen in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Enes Yigit, tel. 06 – 531 487 55).

Digital Forum, Eurocities
Woensdag 5 tot en met vrijdag 7 oktober 2022
Madrid

Van 5 tot en met 7 oktober vindt de jaarlijkse bijeenkomst van het Digital Forum plaats, ditmaal in Madrid. Wethouder Achbar (o.a. Digitale inclusie) is als vice-voorzitter van het Digital Forum van Eurocities aanwezig bij de bijeenkomst. De bijeenkomst in Madrid staat in het teken van netwerken en van kennisuitwisseling op het gebied van digitale inclusie. Als vice-voorzitter zet Achbar zich in om de belangen van steden in Europa op het gebied van de rol en impact van digitale transformatie op die steden te behartigen en om een bijdrage te leveren aan de realisering van digitale inclusie in Rotterdam. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 287 417 94)

Opening Museumcongres 2022: Kantelpunt
Donderdag 6 oktober, vanaf 12.00 uur
Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam

Op donderdag 6 oktober opent wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) het Museumcongres 2022 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Het congres wordt jaarlijks georganiseerd door de Museumvereniging; de brancheorganisatie voor ruim 450 Nederlandse musea. Het centrale thema voor het Museumcongres 2022 is Kantelpunt. Dagvoorzitter Siham Raijoul gaat in gesprek met o.a. wethouder Kasmi en met verschillende partijen uit de museumwereld over grote thema’s van nu: verduurzaming vs groei, inclusie vs polarisatie, onsite vs online en werk vs leven. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 391 161 35).

Opening gerestaureerd G.J. de Jonghmonument
Donderdag 6 oktober, 16.45 uur
Museumpark

Op donderdag 6 oktober onthult wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) het gerestaureerde reliëf van Henk Chabot in bijzijn van nazaten familie de Jongh en nazaten Chabot en opent daarmee op feestelijke wijze het G.J. de Jonghmonument (1935 door Ad van der Steur) voor publiek. Het bijzondere monument voor G.J. de Jongh is 18 jaar na zijn dood in 1935 opgericht ter nagedachtenis van deze grondlegger van het ‘moderne’ Rotterdam. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 391 161 35).

Opening SKVR – Hillevliet
Vrijdag 7 oktober, 13.45 uur
SKVR Hillevliet

Op vrijdag 7 oktober opent wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) de nieuwe locatie van SKVR op Zuid; SKVR Hillevliet. Midden in stadsdeel Feijenoord en dicht bij de focusdoelgroepen; jonge kind, jongeren en ouderen. Tijdens de opening wordt er een inkijkje gegeven in de spiksplinternieuwe uitvoerende ruimtes en worden aanwezigen getrakteerd op verschillende optredens. (Meer informatie: met Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 39 11 61 35).

Opening New Skool Rules
Vrijdag 7 oktober, vanaf 17.15 uur
WORM

Op vrijdag 7 oktober opent wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) de 10e editie van het 3-daagse congres & festival New Skool Rules. New Skool Rules is de grootste internationale urban muziekconferentie ter wereld, waar 3 dagen lang, mensen uit heel de wereld zich onderdompelen in de urban muziekindustrie, met panels, workshops, masterclasses, demo-luistersessies, maar ook met de showcases, jamsessies en andere interactieve festival onderdelen. New Skool Rules wordt in 165 landen met een mini-documentaire op tv uitgezonden en zet daarmee de levendige ‘Urban’ Scene in de stad Rotterdam internationaal op de kaart.  (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 391 161 35).