Direct naar de content

Weekberichten 29 september tot en met 6 oktober

1e Lustrum Coalitie Erbij Rotterdam
Maandag 30 september, 12.00 – 12.45 uur
Stadhuis, Burgerzaal

Wethouder Sven de Langen (o.a. Ouderen) is op maandag 30 september – tijdens de week tegen de eenzaamheid – om 12 uur aanwezig bij de lustrumlunch voor de Coalitie Erbij Rotterdam in de Burgerzaal van het Stadhuis. De coalitie bestrijdt al vijf jaar eenzaamheid en isolement onder ouderen en groeide uit van een kleine club tot een stevige samenwerkingspartner van zo’n 80 betrokken organisaties in de stad. De wethouder bedankt de coalitie en neemt namens de coalitie zo’n 35 cadeaus in ontvangst waar Rotterdam de strijd tegen eenzaamheid verder mee kan aangaan. Aanwezig zijn onder andere zorg-, ouderen- en sportorganisaties, maar ook bijzonder hoogleraar Anja Machielse en boegbeeld van de Coalitie, Marja van Katendrecht. (meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder de Langen,tel. 06 – 415 499 95)

Thuisafgehaald
Maandag 30 september, 16.30 uur
De Banier, Banierstraat 1

Maandag kunnen Rotterdammers tijdens de Kook Voor Je Buur 10Daagse een maaltijd afhalen bij wethouder Sven de Langen (o.a.zorg). Van 27 september tot en met 6 oktober organiseert stichting Thuisafgehaald voor het eerst de Kook Voor Je Buur 10Daagse. Thuisafgehaald brengt mensen in verbinding met elkaar en helpt eenzaamheid tegen te gaan. Rotterdam heeft al bijna 600 thuiskoks die hun buurtgenoten laten meegenieten van hun kookkunsten. (meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder de Langen, tel. 06 – 415 499 95)

Mainport Talenten Diner: Haven & Industrie
Dinsdag 1 oktober 17.00 uur
Mainport Hotel Rotterdam

Wethouder Richard Moti (o.a. Werk, Inkomen) neemt dinsdag 1 oktober deel aan de Talenten diner. Dit jaar is het de 9e editie van dit evenement. CEO’s uit de Haven en Industrie koken voor aanstormend talenten (HBO en WO). Studenten kunnen in gesprek gaan met CEO’s om zo over hun toekomst te praten. (meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42).

Generation Discover Festival
Woensdag 2 oktober, 9.30 uur
Ahoy Rotterdam

Woensdag opent burgemeester Aboutaleb het Generation Discover Festival voor jonge ontdekkers in het basis- en voortgezet onderwijs. Van 2 tot en met 6 oktober kunnen jongeren in Ahoy zien hoe wetenschap en technologie een cruciale bijdrage leveren aan onze wereld. Het festival staat in het teken van het leven anno 2050: hoe zorgen we ervoor dat we slimmer, schoner, zuiniger en socialer gaan samenleven. (meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Lancering Groot Rotterdams Songbook
Vrijdag 4 oktober, 17.00 uur
Stadhuistuin

De stadsbeiaardiers Geert Bierling en Richard de Waardt begonnen in 2017 met het verzamelen van kinderliedjes en volksliedjes van alle nationaliteiten die Rotterdam rijk is. Dit Groot Rotterdams Songbook wordt vrijdag overhandigd aan burgemeester Aboutaleb. Een jaar lang zullen iedere dag de liedjes door de stad klinken via de klokken van de drie Rotterdamse stadscarillons. Rotterdam kent een rijke geschiedenis als beiaardstad. Al vanaf 1539 is er sprake van een ‘musicerende beierman’ die vanuit de stadshuistoren zijn stadsmuziek speelt. (meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Rotterdamse Klimaatoproep
Vrijdag 4 oktober 13.00 – 17.00 uur
Greenchoice, Kruisplein 15

Wethouder Arjan van Gils (o.a. Haven) geeft vrijdag 4 oktober een inkijk in de plannen en uitvoering van de energietransitie in de Rotterdamse haven. Daarnaast pitchen drie Rotterdamse bedrijven (ENGIE, Plennid en Woonstad Rotterdam) hun transitieprojecten en ervaringen. (meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder van Gils, tel. 06 – 181 911 04)

Verkiezing Leraar van het Jaar tijd
Vrijdag 4 oktober 16.00 uur
De Kuip (het Maasgebouw), aan het Van Zandvlietplein

Wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) uitreiking van de Verkiezing Leraar van het Jaar plaats. Tijdens dit feestelijke evenement worden Rotterdamse leraren in het zonnetje gezet en worden de leraren van het jaar bekend gemaakt. (meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)

Opening Batavierhuis
Zondag 8 oktober 17.00 uur
Pieter de Hoochweg, Delfshaven

Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) opent zondag 8 oktober het Batavierhuis. Het Batavierhuis is een huis voor talentontwikkeling in Rotterdam. Het is een initiatief van stichting Droom en Daad en stelt ruimte voor muziekmakers ter beschikking om 24 uur per dag naar eigen inzicht hun kunsten te kunnen beoefenen. (meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)
 


Noot voor de redactie: