Direct naar de content

Weekberichten 29 oktober tot en met 4 november

Opening kennismiddag voor de buurpreventieteams
Zaterdag 29 oktober, 14.30 uur
’t Klooster, het Afrikaanderplein 7

Wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid) opent zaterdagmiddag de bijeenkomst voor buurpreventieteams en buurtvaders in Feijenoord. De bijeenkomst is een platform voor uitwisseling van kennis en ervaring tussen de buurtpreventieteams en professionals. Tijdens de bijeenkomst kunnen de deelnemers verschillende workshops volgen, waaronder een weerbaarheidstraining, introductie AED en reanimatie en training buurtpreventie door Stadsbeheer. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-51 26 63 15)

EZVN Gala
Zaterdag 29 oktober, vanaf 19.00 uur
WTC

Stichting Etnische Zakenvrouwen Nederland organiseert op zaterdag 29 oktober 2016 voor de 20ste keer het feestelijke EZVN Gala in Beurs-WTC. Burgemeester Aboutaleb heet iedereen om 19.00 uur welkom. Wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) is met Rotterdamse gasten uit het MKB aanwezig. Tijdens dit gala worden in vier categorieën awards uitgereikt: een aanmoedigingsprijs, de etnische vrouwelijke manager van het jaar 2016 (uitgereikt door burgemeester Aboutaleb), een Internationaal Award + Presidents Award en ten slotte de Etnische Zakenvrouw van het jaar 2016. De jury stond onder leiding van Leo Peeters Weem, directievoorzitter van Rabobank Rotterdam. De stichting Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) wil met de awards etnische vrouwen stimuleren en motiveren om ondernemer te worden of door te stromen naar hogere en topfuncties in het bedrijfsleven. (Meer informatie bij: Mark van der Roer, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 13 04 86 45)


150 jaar Nieuwe Waterweg
Maandag 31 oktober, 13.15 uur
Fort 1881, Stationsweg 80 – 82, Hoek van Holland

Op 31 oktober is het 150 jaar geleden dat de eerste spade in de grond ging voor het uitgraven van de Nieuwe Waterweg, de belangrijkste vaarweg van en naar de zee voor Rotterdam, Nederland en Europa. Ter ere daarvan is in Fort 1881 een tentoonstelling ingericht die de ontwikkeling van de Nieuwe Waterweg en de bedrijvigheid op en rondom deze vaarroute laat zien. Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent de tentoonstelling en zal spreken over internationale betekenis van de Nieuwe Waterweg. (Meer informatie bij: Mark van der Roer, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 13 04 86 45)


Scholierenbijeenkomst "Gaan voor een baan!"
Dinsdag 1 november, 17.15 uur
Topsportcentrum Rotterdam

Dinsdagmiddag spreekt wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) tijdens de bijeenkomst; Gaan voor een baan! De partners van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) organiseren de bijeenkomst om leerlingen van Zuid in de 3e en 4e klas van het vmbo te infomeren over de mbo-opleidingen met een carrière startgarantie. Werkgevers zijn vooral op zoek naar jongeren op mbo niveau 3 en 4 met een technische-, haven- of zorgopleiding. Om de keuze van deze sectoren te stimuleren, garanderen ze werk na afronding van de opleiding. Het Nationale Programma Rotterdam Zuid heeft volgend schooljaar in totaal 382 van deze carrière startgaranties beschikbaar. Dit jaar heeft de gemeente Rotterdam zich als zesde werkgever aangesloten bij de werkgevers die carrière startgaranties bieden aan leerlingen van Zuid. (Meer informatie: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Prijsuitreiking Health Innovation Challenge 2016
Donderdag 3 november,15.45 uur
Erasmus Centre for Entrepreneurship, 11de verdieping Rotterdam Science Tower

Wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) maakt donderdagmiddag de winnaar bekend van de Health Innovation Challenge 2016. De Challenge heeft als doel MKB-bedrijven gezamenlijk oplossingen te laten ontwikkelen voor uitdagingen in de zorg. De Health Innovation Challenge bestaat uit twee delen, namelijk de Challenge Day en de New Business Cycle. Op de Challenge Day gaan circa 30 bedrijven in 7 groepen in co-creatie aan de slag met uitdagingen die gebaseerd zijn op ervaringen uit de praktijk. Het beste team mag deelnemen aan de New Business Cycle om hun idee verder te ontwikkelen. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53 78 61 01)

Opening jubileumfeest WDMC
Donderdag 3 november, 16.00 uur
World Music & Dance Centre, Pieter de Hoochweg 125

Wethouder Pex Langenberg (Cultuur) opent het jubileumfeest van het World Music & Dance Centre (WMDC). Tien jaar geleden werd in Rotterdam een bijzondere samenwerking opgezet die nog niet eerder was gerealiseerd. Een cultuureducatie (SKVR), een conservatorium (Codarts) en een professioneel podium (Grounds) sloegen de handen ineen en creëerden zo de basis voor wat een culturele vrijplaats zou worden voor alle soorten en niveaus van muziek en educatie: het World Music & Dance Centre. Tijdens het jubileumfeest op donderdag worden drie bijzondere projecten gepresenteerd die de unieke samenwerking laten zien en horen van de samenwerking. (Meer informatie bij Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)

Opening nieuw kantoor T&E Inmaxxa
Donderdag 3 november, 20.00 uur
Penthouse Maastoren

Donderdagavond opent wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) het nieuw kantoor van T&E Inmaxxa. Het bedrijf is één van de grotere, onafhankelijke en gerenommeerde vermogensbeheerders van Nederland en bestaat ruim 20 jaar. Het hoofdkantoor verhuist van Utrecht naar Rotterdam, de nieuwe locatie wordt de hoogste kantoorvloer (43e) van Nederland. Daarnaast wordt de nieuwe bedrijfsnaam bekend gemaakt. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53 78 61 01)

Rotterdam Late Night over Woonvisie
Donderdag 3 november, 21.30 uur
WORM, Boomgaardsstraat 71

Donderdagavond is wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling & Intergratie) te gast bij Rotterdam Late Night talkshow. Een talkshow waarin kunst, politiek en de dromen van de Rotterdammer aan bod komen. Naast het debat over de Woonvisie met de wethouder vindt ook live muziek, een minihoorcollege, een agenda en een ode aan een bijzondere Rotterdammer plaats. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, tel. 06 – 10 06 47 79)

Uitreiking Grote Rotterdam-Maaskantprijs
Vrijdag 4 november, 17.00 uur
Burgerzaal stadhuis

Tracy Metz is de 18e winnaar van Grote Rotterdam-Maaskantprijs. Ze ontvangt de prijs op vrijdag uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb, die ook voorzitter is van het bestuur van de Stichting Rotterdam-Maaskant. Deze tweejaarlijkse oeuvreprijs is bedoeld voor personen die het debat over architectuur, landschapsinrichting en stedenbouw in belangrijke mate stimuleren met publicaties, onderwijs of opdrachtgeverschap. De prijs is in 1978 ingesteld door de Rotterdamse architect Hugh Maaskant en bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 25.000. De toekenning is gebaseerd op voordracht van een jury die bestond uit voorzitter Leen Verbeek (commissaris van de Koning Flevoland), JaapJan Berg (curator, moderator en publicist / Bergplaats), Frits van Dongen (architect/partner bij van Dongen Koschuch), Jannemarie de Jonge (partner bij Wing), Karin Laglas (voorzitter directieraad Ymere). (Meer informatie bij: Mark van der Roer, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 13 04 86 45)


Noot voor de redactie: