Direct naar de content

Weekberichten 28 maart tot en met 4 april

Wethouder Zeegers brengt bezoek aan Wenen
Dinsdag 28 maart tot zaterdag 1 april
Wenen

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat Bouwen en Wonen) brengt dinsdag 28 maart tot zaterdag 1 april met de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte een werkbezoek aan de stad Wenen. Het werkbezoek staat in het teken van het Weense woningbouwbeleid en het verkrijgen van inzicht in de manier waarop de stad Wenen omgaat met bestaande woningen, nieuwbouwprojecten en grote gebiedsontwikkelingen. Het gaat onder andere over huur en koop in diverse segmenten, ruimte voor lokale behoeften, collectieve woonvormen en betaalbaarheid met aandacht voor leefbaarheid en klimaatadaptatie. Verder gaat de commissie langs bij Aspern Seestadt, een innovatief stadsdeel in aanbouw dat tegen het jaar 2030 meer dan 25.000 bewoners kan huisvesten en bij Biotope City dat natuurinclusief is ingericht. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Finale Rotterdams Stadsdictee voor brugklassers
Dinsdag 28 maart 18.00 – 20.30 uur
Stadhuis Rotterdam

Op dinsdag 28 maart leest cabaretière en columniste Carrie in het Stadhuis het Rotterdams Stadsdictee voor. Zo’n 45 leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs doen mee. Wethouder Said Kasmi (onderwijs) maakt rond 20:00 uur de winnaars bekend. Doel van het Stadsdictee is de taalvaardigheid bij jongeren te bevorderen en het plezier in taal te vergroten. (Meer informatie: Miriam Fianen, vervangend bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 531 487 55).

Wethouder Yigit op bezoek in Week van het Geld
Woensdag 29 maart en donderdag 30 maart
Benthemplein 15 – Baanweg 20

De nationale Week van het Geld, die van 27 tot en met 31 maart plaatsvindt, heeft dit jaar als thema ‘Bedwing de Bling’. Doel hiervan is jongeren leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Komende week gaat Enes Yigit, wethouder Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal, in gesprek met Rotterdamse jongeren over omgaan met geld. Hij doet dat tijdens een bezoek aan 2 scholen:

  • Op woensdag 29 maart, van 14.15 tot 15.15 uur bezoekt hij het ROC Zadkine op het Benthemplein 15 in Rotterdam. In een informele huiskamersetting gaat de wethouder in gesprek met tweedejaars studenten van de opleiding Financiële beroepen.
  • Op donderdag 30 maart, bezoekt hij van 10.45 tot 11.45 uur basisschool Albert Schweitzer aan de Baanweg 20 in Overschie, Rotterdam. Daar woont de wethouder een gastles bij van de Kredietbank Rotterdam, gegeven aan kinderen in groep 7 en 8. Hierbij leren kinderen op een laagdrempelige manier hoe je het beste met geld kunt omgaan. (Meer informatie: Joachim Kost, vervangend bestuursvoorlichter wethouder Yigit, tel. 06 – 391 073 81).

Aftrap Girlsday 2023 in brugkelder Erasmusbrug
Donderdag 30 maart, 11.30 uur
Brugkelder Erasmusbrug

Op donderdag 30 maart trapt wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) Girlsday Rotterdam af tijdens een bezoek van een groep meisjes van het Libanon Lyceum aan de brugkelder van de Erasmusbrug. Op Girlsday laten vrouwen met technische beroepen meisjes kennismaken met hun werk. Omdat meisjes vaak onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen en hun beeld ervan dus niet klopt kiezen ze vaak niet voor deze richting. Terwijl juist in de techniek veel werk is in Rotterdam. Er zijn deze dag 17 workshops waar vrouwelijke collega’s van de gemeente in totaal 100 meisjes vertellen over hun technische beroep. (Meer informatie: Miriam Fianen, vervangend bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 531 487 55).

Het vergeten bombardement op Delfshaven
Vrijdag 31 maart, 13.00 uur
Park 1943, Delfshaven

Vrijdag spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de herdenking van het geallieerde bombardement van 1943 op de wijk Bospolder-Tussendijken in Delfshaven. Hierbij kwamen meer dan 400 burgers om en minsstens 400 raakten gewond. De bommen waren bedoeld voor scheepsbouwinstallaties in Rotterdam-West omdat die in Duitse handen waren. Kunstenaar Matthieu Ficheroux ontwierp het monument in Park 1943 dat het vergeten bombardement in herinnering brengt. (Meer informatie: Lisette van Bale, plv. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17)

Start statiegeld op blik
Zaterdag 1 april, 14.30 uur
Binnenwegplein, vlakbij kruising Lijnbaan

Vanaf 1 april (geen grap) wordt landelijk statiegeld op blik ingevoerd. Blikjes met statiegeld zijn vanaf dan in te leveren bij supermarkten, tankstations met personeel of inleverpunten voor het goede doel. Het statiegeld van € 0,15 op blikjes helpt om blikjes uit de natuur te houden en om van meer blikjes iets nieuws te maken. Wethouder Vincent Karremans (o.a. Buitenruimte) presenteert op deze dag een speciale afvalbak waar Rotterdammers in april hun blikjes kunnen doneren aan een Rotterdams goed doel. Met deze actie wil de wethouder het belang van statiegeld op blik voor een schone stad benadrukken en mensen oproepen hun statieblikjes in te leveren. (Meer informatie: Tristan van Rijn, vervangend bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 481 386 31).