Direct naar de content

Weekberichten 27 mei tot en met 3 juni

Opening Senior Games Rotterdam
Maandag 27 mei, 14.00 – 14.15 uur
Laurens locatie Wilgenborgh, Adriaan Kluitstraat 170

Wethouder Ronald Buijt (o.a. Ouderen) opent de vierde editie van de Rotterdamse Senior Games. Het Danspaleis organiseert die maandag een dansmiddag. Laurens, Dignus, het Sportbedrijf Rotterdam, de gemeente en NOC*NSF organiseren het evenement, om ouderen te stimuleren meer of weer te gaan bewegen, in welke vorm dan ook. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Buijt. 06 – 413 165 67)

Nederlandse taal oefenen met de Social City Walk
Maandag 27 mei. 19.00 – 19.45 uur
Startpunt Lantaren Venster

Wethouder Faouzi Achbar (o.a. Samenleven) loopt maandag 27 mei mee met de Social City Walk. Zorgzaam010 en stichting Walking & Talking organiseren de derde editie van de Social City Walk. Tijdens de Social City Walk wordt de Nederlandse taal geoefend en is er gelegenheid om andere mensen en de stad Rotterdam beter te leren kennen. Er wordt gewandeld in een groep van anderstaligen en vrijwilligers onder begeleiding van een groepsleider. Elke wandeling duurt gemiddeld 45 minuten. De Social City Walk begint vanaf 4 startpunten. De startpunten zijn de Erasmus Universiteit, ’t Klooster Oude Noorden, Leeszaal West en Lantaren Venster. De wandeling gaat naar een centraal verzamelpunt: het Erasmus University College aan de Nieuwemarkt 1A waar een kleine taalmarkt is met een aantal taalorganisaties, en een stand van Zorgzaam010. (Meer informatie: Kim Hooning, plv. bestuursvoorlichter wethouder Achbar, 06 – 222 126 10)

Werkbezoek aan Rotterdam Inclusief en meelopen met energieklusser
Woensdag 29 mei, 13.00 – 14.30 uur
Zuidlaardermeer 10

Wethouder Natasha Mohamed-Hoesein legt samen met wethouder Chantal Zeegers een werkbezoek af aan Rotterdam Inclusief, waar het gaat over energiearmoede. Bij Rotterdam Inclusief krijgen de wethouders een rondleiding en uitleg over het maken van producten voor de energieklussers, zoal isolerende gordijnen. De wethouders splitsen na de rondleiding op en gaan beiden langs een project van een energieklusser bij iemand aan huis. Energieklussers helpen gezinnen om hun huis te verduurzamen en daarmee de energierekening laag te houden. (Meer informatie: Marije Romijn bestuursvoorlichter wethouder Mohamed Hoesein 06 – 413 164 24)

Wijkbezoek Jongerenmiddag, Ommoord
Woensdag 29 mei, 15.30 – 16.30 uur
WION, Max Planckplaats 300

Op woensdag 29 mei bezoekt wethouder Maarten Struijvenberg ( o.a. Dienstverlening en Grote projecten) als wijkwethouder van Ommoord de Jongerenmiddag, georganiseerd door onder andere de wijkraad. Tijdens deze middag maken de jongeren aan de hand van diverse activiteiten kennis met (nieuwe) voorzieningen in Ommoord. De wijkraad gaat samen met andere partijen in gesprek met de jongeren om te horen wat zij belangrijk vinden. (Meer informatie: Michiel Groeneveld, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 387 192 29).

Uitreiking Ketelbinkieprijs
Woensdag 29 mei, 16.00 – 17.00 uur
Annabel, Schiestraat 20

Wethouder Robert Simons (o.a. Economie) reikt op woensdag 29 mei de Ketelbinkieprijs uit. De Ketelbinkieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een relatief jonge Rotterdamse onderneming. Deze onderneming moet zich in het afgelopen jaar op een originele en innovatie wijze hebben geprofileerd. Het Rotterdamse karakter is daarbij erg belangrijk. De onderneming is origineel en creatief en heeft een positieve uitstraling op het (internationale) karakter van de stad Rotterdam met een echte Rotterdamse mentaliteit. De jury van de Ketelbinkieprijs heeft 3 Rotterdamse bedrijven genomineerd: Socialdebt, Closure en AquasmartXL. (Meer informatie: Leon Stooker, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 423 104 86)

Opening Matchmaking Event
Woensdag 29 mei, 16.45 – 17.40 uur
Oase, Schiehaven 15A

Op woensdag 29 mei opent wethouder Natasha Mohamed-Hoesein ( o.a. Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal) het Matchmaking Event dat wordt gehouden in Oase aan de Schiehaven. Maatschappelijk betrokken ondernemers en organisaties gaan tijdens dit event opzoek naar elkaar. Organisaties pitchen waar zij behoefte aan hebben. Dat kan een product of dienst zijn, zoals advies of vrijwilligerswerk. Ondernemers kunnen op deze manier kijken wat bij hen past en ingaan op de behoefte. Het doel is om samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties te bevorderen en bij te dragen aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. De Rotterdamse Uitdaging organiseert dit evenement in samenwerking met de gemeente Rotterdam. (Meer informatie: Marije Romijn, bestuursvoorlichter wethouder Mohamed-Hoesein, tel. 06 – 413 165 24)

Acces City Awards in Brussel
Woensdag 29 mei,
Parlementsgebouw Brussel

Wethouder Faouzi Achbar is woensdag 29 mei aanwezig bij De Access City Award, een initiatief van de Europese Commissie om steden te belonen die toegankelijkheid voor personen met een handicap prioriteren. De gemeente Rotterdam is als eerdere winnaar (2017) van deze Award uitgenodigd om geleerde lessen te delen, inspiratie op te doen en te reflecteren op de samenwerking binnen het Europese netwerk en de Acces City Award. (Meer informatie: Kim Hooning, plv. bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel. 06 – 222 126 10)

Opening Leestuin Kinderdagverblijf de Bevertuin
Donderdag 30 mei, 9.00 – 10.00 uur
De Bevertuin (Kiddoozz), Fleringenstraat 73 (Beverwaard)

Op donderdag 30 mei opent wethouder Natasha Mohamed-Hoesein (o.a. Taal) de Leestuin bij Kinderdagverblijf de Bevertuin in Beverwaard. De Leestuin is een boekenhoek waar gezamenlijk wordt voorgelezen en een plek waar kinderen zich kunnen terugtrekken, omringd door boeken. De Bevertuin heeft veel aandacht voor taalontwikkeling. Lezen en voorlezen draagt hieraan bij. In de Leestuin staan Nederlandstalige en anderstalige voorleesboeken, praatplaten en themagebonden afbeeldingen en voorwerpen. Deze worden gebruikt bij het (interactief) voorlezen. De wethouder gaat voorlezen uit het prentenboek Kom uit die kraan!! (Meer informatie: Marije Romijn, bestuursvoorlichter wethouder Mohamed-Hoesein, tel. 06 – 413 165 24)

Werkbezoek aan Plant-One
Vrijdag 31 mei, 11.00 uur – 13.00 uur
Theemsweg 5 (Botlek)

Vrijdag 31 mei brengt wethouder Chantal Zeeger (o.a. Duurzaam) een werkbezoek aan Plant-One. Plant – One is een locatie waar bedrijven een proef kunnen doen met innovatieve duurzame productiemethoden. Omdat Plant-One de voorzieningen en vergunning al heeft, kan daar sneller worden getest in de praktijk. Dit versnelt de innovatie in de chemische wereld om duurzamer of circulair te worden. Denk aan het terugwinnen van zink uit batterijen, of het winnen van melkzuur uit reststromen waar weer afbreekbaar plastic van kan worden gemaakt. (Meer informatie: Rob Hageman bestuursvoorlichter a.i. wethouder Zeegers, tel. 06 – 235 040 18)

Werkbezoek aan Battolyser Systems
Vrijdag 31 mei, 14.00 uur – 15.00 uur
Conradstraat 4 Schiedam

Wethouder Chantal Zeeger (o.a. Duurzaam) brengt vrijdag 31 mei een bezoek aan Battolyser Systems. Dit is een uitvinding van prof dr. Fokko Mulder. Een Battolyser, is een batterij en een elektrolyse system Bij goedkope windstroom produceert de Battolyser groene waterstof. Bij hoge stroomvraag levert de Battolyser juist stroom aan het net. Dat zorgt voor een dempend effect op de netcongestie en levert goedkope groene waterstof op voor energie of chemische processen. In het Merwe-Vierhaven-(M4H) gebied wordt een fabriek gebouwd voor de Battolysers. (Meer informatie: Rob Hageman bestuursvoorlichter ai. Wethouder Zeegers, tel. 06 – 235 040 18)

Fietsfeesten in aanloop naar Tour de France Femmes
Zondag 2 juni, 14.00 – 14.45 uur
Afrikaanderplein, ter hoogte van ’t Klooster

In zeven wijken verspreid over Rotterdam, organiseren we samen met de Rotterdamse Fietsalliantie, Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam gratis fietsfeesten voor buurtbewoners. Wethouder Faouzi Achbar (o.a. Sport) bezoekt het fietsfeest dat in het teken staat van de Tour de France Femmes. Er zijn leuke (fiets)activiteiten voor kinderen zoals BMX clinics, fiets-reparatielessen en speciale hometrainers waarop je een stukje van de Tour de France kunt rijden. Voor de hongerige fietsertjes zijn er gratis poffertjes. In de wijk Feijenoord is het Fietsfeest op zaterdag 1 juni op het Afrikaanderplein, daarna volgen nog meer Fietsfeesten, zie  (Meer informatie: Kim Hooning, plv. bestuursvoorlichter wethouder Achbar, tel, 06 – 222 126 10)