Direct naar de content

Weekberichten 26 maart tot en met 5 april

Tandartsdag in Rotterdam
Zaterdag 26 maart 13.00 – 14.00 uur
Fresh, Terbergseweg 6A

Stichting Anders en Stichting Present organiseren voor de tweede keer een tandartsdag in Rotterdam. Deze dag is bedoeld om Rotterdammers met acute en/of pijnklachten in het gebit maar zonder financiële middelen om naar de tandarts te gaan te helpen met noodzorg. Wethouder Michiel Grauss (o.a. Armoedebestrijding) is tijdens de lunch aanwezig en gaat in gesprek met tandartsen en de organisatie. Er zijn 36 tandartsteams die zich deze dag vrijwillig inzetten. Daarnaast zijn er 40 vrijwilligers, als gastheer/gastvrouw en in het belteam. Deze mensen helpen meer dan 260 Rotterdammers die een tandartsafspraak hebben gemaakt. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Michiel Grauss, tel. 06 – 531 487 55)

Week van het geld
Maandag 28 maart 9.00 – 9.30 uur,
Zadkinecollege, Benthemplein 15

Op maandag 28 maart opent wethouder Grauss (o.a. Armoedebestrijding en Schuldenaanpak) de Week van het Geld. De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Rotterdam is dit jaar de gaststad van dit evenement. De Week van het geld is een jaarlijks terugkerende themaweek met als doel kinderen (BO)/ jongeren (MBO) te leren omgaan met geld. Koningin Maxima is erevoorzitter van het platform. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. Het thema voor dit jaar is Van Doekoe Tot Digi waarmee de nadruk wordt gelegd op de digitalisering van geld en het betalingsverkeer en de veiligheid daaromtrent. Binnen dit thema is er ruimte voor het door het ministerie uitgevoerde onderzoek naar digitalisering en de risico’s van gedigitaliseerd betalingsverkeer onder MBO-studenten. Tijdens de gehele week zijn is de Hofplein fontein verlicht in de kleuren van het geld. . (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Michiel Grauss, tel. 06 – 531 487 55)

Opening sportplek bij strand Rechtestraat
Dinsdag 29 maart, 16.00 – 17.00 uur
Strandopgang Rechtestraat, Hoek van Holland

Waar voorheen de tijdelijke sportattributen stonden, staan nu nieuwe fitness- en calisthenicstoestellen. Met deze nieuwe sporttoestellen hopen we nog meer omwonenden en bezoekers uit te dagen om naar het strand te komen voor een actieve vrijetijdsbesteding. Wethouder Christine Eskes (o.a. Volksgezondheid, Sport) opent de vernieuwde sportplek. Vervolgens neemt een groepje sporters onder begeleiding van een sportinstructeur de nieuwe toestellen in gebruik. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Eskes, tel. 06 – 28 74 17 94)

Het vergeten bombardement van Delfshaven
Donderdag 31 maart, 13.15 uur
Park 1943

Donderdag spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de herdenking van het geallieerde bombardement van 1943 op de wijk Bospolder-Tussendijken in Delfshaven. Hierbij kwamen minstens 417 burgers om en 400 raakten gewond. De bommen waren bedoeld voor scheepsbouwinstallaties in Rotterdam-West omdat die in Duitse handen waren. Kunstenaar Matthieu Ficheroux ontwierp het monument in Park 1943 dat het vergeten bombardement in herinnering brengt. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Start bouw appartementengebouw Prinsenpark
Donderdag 31 maart, 14.00 uur
Nancy Zeelenbergsingel 10

Op donderdag 31 maart geeft wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen en Wonen) samen met Gebroeders Blokland het officiële startsein voor de bouw van een bijzonder appartementengebouw aan het Prinsenpark. Op de plek waar voorheen de manege Prinsenmolen stond komt nu een woongebouw met 83 woningen. De woningen worden duurzaam gebouwd en krijgen een oppervlakte van 55 tot 220 m2. Het woongebouw telt 9 lagen met op de eerste verdieping een daktuin voor bewoners en hun bezoekers. (Meer informatie bij: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 134 283 89)