Direct naar de content

Weekberichten 26 januari tot en met 2 februari

Nationale Voorleesdagen
Maandag 27 januari, 9.30 uur:
SBO Sonnevanck, Zwartewaalstraat 38

Woensdagochtend leest wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) voor op een school voor speciaal basisonderwijs in de Tarwewijk. De Nationale Voorleesdagen (22 januari – 1 februari) gaan ieder jaar van start met Het Nationale Voorleesontbijt. In bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in het hele land lezen bekende en onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06  – 391 073 81)

Herdenkingsdag voor de Holocaust
Maandag 27 januari, 19.00 uur
Loods 24, Eva Cohen-Hartogkade / Stieltjesstraat 

Maandagavond spreken burgemeester Aboutaleb en waterbouwer
Ronald E. Waterman tijdens een bijeenkomst bij Loods 24. De heer Waterman was 5 toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en kwam uiteindelijk met zijn ouders, broers en zusje in Theresienstadt terecht. Het gezin overleefde de Holocaust. Na de toespraken legt de heer Waterman samen met burgemeester Aboutaleb en schoolkinderen, een steen bij de 600 stenen van het monument Levenslicht. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Uitreiking Zilveren Certificaat
Woensdag 29 januari, 11.00 uur
Kinderboerderij De Blijde Wei, Linker Rottekade 435

Op woensdag 29 januari reikt wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) aan vijf kinderboerderijen van Stichting Natuurstad Rotterdam het zogenoemde Zilveren Certificaat uit. Als eerste kinderboerderijen van Nederland voldoen zij aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. De locaties van Natuurstad worden elk jaar bezocht door bijna 1 miljoen bezoekers. Het is daarom belangrijk dat er voor al deze kinderen een gezondere keuze in de kantine aanwezig is. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06  – 283 627 17)

Bloemschikken tegen eenzaamheid
Woensdag 29 januari, 14.00 uur
De Kleyburg, Wessel van Gansfortweg 161-305

Op 29 januari 2020 is er weer een bloemschikestafette. Ontmoeting, samen een bloemstuk maken en gezelligheid staan deze middag centraal. Het is een gezamenlijk initiatief van Green Partners, Trevvel en Coalitie Erbij Rotterdam/Dock om ouderen activiteiten met bloemen aan te bieden. Wethouder Sven de Langen (o.a. Ouderen) is hierbij aanwezig om in gesprek te gaan met de deelnemers en de initiatiefnemers te bedanken. De bloemschikestafette vindt drie keer per maand plaats op verschillende locaties in heel Rotterdam. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder de Langen, tel. 06 – 415 499 95)

Gastcollege Erasmus Universiteit
Woensdag 29 januari, 18.00 – 20.00 uur
Campus Erasmus Universiteit, Burgemeester Oudlaan 50

Op woensdag 29 januari geeft wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) een gastcollege aan studenten Economie&Econometrie van Erasmus Universiteit met als thema: Policy Economics&Sustainabitlity. Tijdens dit gastcollege vertelt de wethouder over de totstandkoming van het Rotterdamse Klimaatakkoord. Hij gaat met de studenten in gesprek over de huidige klimaatbeweging. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 383 192 44). 

Cities Forum Porto
Vrijdag 31 januari – zaterdag 1 februari
Cities Forum Porto, Portugal

Het City Forum vindt op 30 en 31 januari in Porto. Burgemeester Aboutaleb neemt, als vervolg op het eerdere ’Cities Forum’ ín november 2017 in Rotterdam, deel aan de tweede Europese conferentie over het stedelijk beleid van de Europese Commissie. Op deze tweedaagse conferentie spreken bestuurders van Europese steden over hun huidige uitdagingen en visie op stedelijke beleidsvorming en Europese investeringen. De burgemeester spreekt over de rol van de stad en het belang van financiering van de Green Deal voor Rotterdam en de regio. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Benoeming Jeugdstadsdichter
Zaterdag 1 februari, 16.15 uur
De Bibliotheek, Hoogstraat 110

Op 1 februari benoemt wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) namens het college de eerste jeugdstadsdichter van Rotterdam. Ruim 40 jonge kandidaten tussen de 10 en 16 jaar oud hebben zich hiervoor opgegeven. In aanloop naar de finale volgden de kinderen poëzieworkshops op school. Uit de inzendingen heeft de jury acht finalisten gekozen. Zij presenteren hun gedichten tijdens de finale. Komend jaar publiceert de jeugdstadsdichter minimaal vier gedichten. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)

En verder… is wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaam) op vrijdag 31 januari 2020, 10.00 uur aanwezig bij de feestelijke start van de aansluiting van 100 zonnepanelen bij Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam, Sportlaan 77. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 383 192 44)


Noot voor de redactie: